ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ!

5/5 (2)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Παρά τις συνεχιζόμενες ειδήσεις για επιδείνωση της κρίσης των σχέσεων ΗΠΑ Τουρκίας, ο Τούρκος πρόεδρος, Ταιγίπ Ερντογάν μιλώντας στην Νέα Υόρκη στο Τουρκοαμερικανικό Συμβούλιο, (Türkiye- ABD İş Konseyi (TAİK), που είναι το ύψιστο όργανο προώθησης των τουρκικών συμφερόντων στις ΗΠΑ, τόνισε χαρακτηριστικά ότι θα περάσει σύντομα αυτή η περίοδος της κρίσης με τις ΗΠΑ και ότι θα βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών.

 

Ο Τούρκος πρόεδρος παραδέχτηκε ότι προς το παρών δεν είναι σε καθόλου καλό σημείο σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, με κακές συνέπειες για τα οικονομικά της χώρας του αλλά υποστήριξε ότι θα περάσει αυτή η περίοδος και θα έρθουν πολύ καλύτερες μέρες για τις δυο χώρες.

Η ανάγκη να κλείσει αυτό το κεφάλαιο είναι επιβεβλημένο και για την Τουρκία και για τις ΗΠΑ, ανέφερε ο Ερντογάν και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να διανυθεί η απόσταση που υπάρχει σήμερα μεταξύ των δυο χωρών.

Ιδιαίτερα ανέφερε ότι έχει πολλές ελπίδες ότι γρήγορα θα αποκατασταθούν οι σχέσεις του με τις ΗΠΑ, με όλες τις συνέπειες φυσικά αυτής της εξέλιξης για την ευρύτερη περιοχή, (και για την… Ελλάδα).

Βέβαια δεν ανέφερε πως θα γίνει αυτό την ίδια στιγμή που καταργεί το αμερικανικό εμπάργκο κατά του Ιράν και σχεδιάζει να προμηθευτεί τους ρωσικούς πυραύλους από την Ρωσία, ενώ καταγγέλλει συνεχώς τις ΗΠΑ ότι συνεχίζουν να τροφοδοτούν με οπλικά συστήματα τους Κούρδους της Συρίας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *