ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ Ή ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΑΤΡΟ

1-Erdogan-Turkey-Coup

Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη

Το γεγονός ότι το πραξικόπημα ήταν μαϊμού οργανωμένο από τον Ερντογάν φάνηκε ήδη από το Σαββάτο το πρωί στην καθορισμένη χρονική διάρκεια της ημέρας και την διαδρομή που ακολούθησε ο ίδιος. Όλα αυτά αποτελούν αποδείξεις.

Αλλά ας παρουμε τα πράγματα από την αρχή και τα στοιχεία που προκύπτουν από την στιγμή που ο Ερντογάν αναχώρησε από την Μαρμαρίδα και έφτασε στην Κωνσταντινούπολη.

TürkeiPutsch8

Πεπειραμένοι δημοσιογράφοι από την Γερμανία παρακολουθούσαν τον εναέριο χώρο της Τουρκίας με flightradar24 και τα ραντάρ αυτά έδειχναν όλη την περιοχή. Τότε η ομάδα αυτή των Γερμανών δημοσιογράφων παρατήρησε αντίστοιχες εικόνες. Εκεί παρατήρησαν ότι όλες οι πτήσεις πάνω από το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης είχαν σταματήσει σαν να περίμεναν κάποιο ειδικό αεροσκάφος.

Ξαφνικά παρατήρησαν ένα αεροπλάνο που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Dalaman στις 13:40 (τοπική ώρα). Ήταν ένα τουρκικό κρατικό Gulfstream 4 με τον αριθμό της πτήσης TK8456.

Ας σταθούμε λίγο σε αυτό το σημείο. Ενώ το πραξικόπημα υποτίθεται ότι ήταν σε εντατική εξέλιξη, ένα αεροπλάνο απογειώθηκε από το Νταλαμάν στην περιοχή της Μαρμαρίδας όπου σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες έπρεπε να βρισκόταν ο Ερντογάν. Το αεροπλάνο πιστεύεται ότι πέταξε με κατεύθυνση βόρεια προς την Κωνσταντινούπολη.

TürkeiPutsch14

Το αεροπλάνο όμως πριν πάρει σταθερή τροχιά κάνει πολλούς κύκλους νότια της θάλασσας του Μαρμαρά για κάποιο χρονικό διάστημα. Στην πραγματικότητα έκανε πολλούς εναέριους κύκλους και τελικά κατευθύνθηκε στην Κωνσταντινούπολη όπου και προσγειώθηκε εκεί.

Εδώ μπορειτε να δειτε ολόκληρη την διαδρομή της πτήσης που έχει πετάξει με τον Ερντογάν από το Νταλαμάν προς την Κωνσταντινούπολη:

TürkeiPutsch13

Εντωμεταξύ είχε γίνει γνωστό ότι το πραξικόπημα απέτυχε ενώ οι οπαδοί του Ερντογάν κλήθηκαν να πάνε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ για να υποδεχτούν εκεί τον Ερντογάν.

Τώρα ας κοιτάξουμε το χρονοδιάγραμμα:

Την Παρασκευή 15 Ιουλίου παρατηρήθηκαν λίγο πριν από τις 23:00 τοπική ώρα πτήσεις πολεμικών αεροσκαφών πάνω από την πρωτεύουσα Άγκυρα. Στην έδρα του Γενικού Αρχηγείου των Ενόπλων Δυνάμεων ο Αρχηγός του Επιτελείου Hulusi Akar αιχμαλωτίζεται και κρατείται όμηρος από στρατιωτικές μονάδες. Την ίδια ώρα οι πραξικοπηματίες κατέλαβαν τα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ και εδίωξαν από εκεί τους παρευρισκόμενους.

568815_cover_mainslider_big

Ο υποτιθέμενος αρχηγός του πραξικοπήματος πρώην αρχηγός της τουρκικής Αεροπορίας πτέραρχος Akın Öztürk θεωρείτο ότι πολιτικά άνηκε στο κόμμα του Ερντογάν. Στην φωτογραφία με τον Τούρκο πρόεδρο σε «θερμό»
στιγμιότυπο.

Ο Ερντογάν σε δηλώσεις του το Σάββατο 17 Ιουλίου ανέφερε ότι, όταν ξέσπασε το πραξικόπημα, οι πραξικοπηματίες προσπάθησαν υποτιθεται να του επιτεθουν στο ξενοδοχειο του στο Μαρμαρά και το βομβάρδισαν, ενώ ο ίδιος υποστήριξε ότι γλύτωσε παρά τρίχα μόλις λίγα λεπτά πριν τον σκοτώσουν.

Το αεροδρόμιο Dalaman απέχει περίπου 1,5 ώρα με το αυτοκίνητο από το ξενοδοχείο του Ερντογάν στην Μαρμαρίδα.

Ο Ερντογάν άρα ειχε παρει την απόφαση να ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη περιπου τα μεσάνυχτα, ήδη μία ώρα μετά την έναρξη του πραξικοπήματος.

Αυτό δείχνει ότι σχεδόν με την έκρηξη του πραξικοπήματος ηταν βέβαιος ότι το πραξικόπημα δεν αποτελεί κανένα κίνδυνο για αυτόν και ότι θα μπορούσε άνετα να κυκλοφορεί επί τόση ώρα με το αυτοκίνητο χωρίς να δεχτεί καμία επίθεση από τον αέρα ή το έδαφος. Να πάει δηλαδή θριαμβευτής στην Κωνσταντινούπολη και εκεί να διακηρύξει την μεγάλη του νίκη στο πλήθος που τον περίμενε. Αντί να κρυφτεί σε κάποιο ασφαλές μέρος και να περιμένει τις εξελίξεις, αυτός ταξιδέψε άφοβα μέχρι το Dalaman και από εκεί με το αεροπλάνο για την Κωνσταντινούπολη.

Σημαντικό είναι να παρατηρήσουμε ότι εκείνη ακριβώς την ώρα σημειώνονταν σφοδρές μάχες στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη ενώ εκείνη την στιγμή είχε καταληφθεί η γέφυρα του Βοσπόρου. Από την πλατεία Ταξίμ μέχρι το αεροδρόμιο Ατατούρκ υπήρχαν διάσπαρτα άρματα μάχης ενώ πολεμικά ελικόπτερα βομβάρδιζαν στην Άγκυρα το κοινοβούλιο και στον ενάεριο χώρο πετούσαν μαχητικά αεροσκάφη F-6 των πραξικοπηματιών που είχαν απογειωθεί από την βάση του Ινζιρλίκ.

A tank is parked in the entrance to Istanbul's Ataturk airport, early Saturday, July 16, 2016. Members of Turkey's armed forces said they had taken control of the country, but Turkish officials said the coup attempt had been repelled early Saturday morning in a night of violence, according to state-run media. (Ismail Coskun/IHA via AP)

Και ενώ υπήρχε αυτή η κατάσταση ο Ερντογάν, σίγουρος ότι όλα είναι τελειωμένα, την ίδια ώρα αναχωρεί για την Κωνσταντινούπολη. Μήπως τα ήξερε από την αρχή όλα;

Το πραξικόπημα μόλις είχε αρχίσει, όλα ήταν σε ρευστή κατάσταση και ο ίδιος μόλις είχε γλυτώσει από τον θάνατο.

Η πτήση από το Dalaman κράτησε 1 ώρα και 37 λεπτά. Οι πληροφορίες των Γερμανών λένε ότι όλη αυτή την ώρα ο Ερντογάν πετούσε ουσιαστικά σαν να μην διατρέχει κανένα κίνδυνο από τα αεροσκάφη των πραξικοπηματιών.
Ήταν όμως ετσι στην πραγματικότητα;;;

Η εφημερίδα Reuters αναφέρει ότι «στην κρίσιμη καμπή του τουρκικού πραξικοπήματος, οι πραξικοπηματίες ειχαν το αεροσκάφος του Ερντογάν στο στόχαστρο». Και εδώ τίθεται το μεγαλύτερο ερώτημα σε όλη αυτή την ιστορία.

Γιατί δεν χτύπησαν το αεροπλανό του Ερντογάν;

«Γιατί δεν καταρρίφθηκε το αεροσκάφος του Ερντογάν, είναι ένα μυστήριο», ομολογεί το Reuters.

Για μένα, αυτό δεν αποτελεί ένα μυστήριο, για εσάς;

Είναι πλέον σαφές και αποδειγμένο ότι ο Ερντογάν από πολύ νωρίς γνώριζε τι θα γίνει με το πραξικόπημα για αυτό και ξεκινά την θριαμβευτική του πορεία για την Κωνσταντινούπολη, γιατί ήξερε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος.

Το πραξικόπημα στην πραγματικότητα δεν ήταν καθόλου πραξικόπημα, αλλά ένα πολύ καλοστημένο θέατρο ώστε να δείχνει αληθινό. Ένα καλοστημένο τουρκικό θέατρο που το πλήρωσαν εκατοντάδες χιλιάδες παγιδευμένοι στρατιωτικοί και πολίτες.

 

 

Ο αριθμός των νεκρών και από τις δύο πλευρές ήταν ένα αναγκαίο κακό και ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις στρατιωτών και αξιωματικών που εμφανίστηκαν στους δρόμους, δεν ήξεραν ότι γίνεται πραξικόπημα αλλά νόμιζαν ότι είχαν σταλεί για μια άσκηση. Όλοι αυτοί είχαν παγιδευτεί χωρίς να γνωρίζουν τι συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Η μεγάλη βιασύνη του Ερντογαν να φτάσει γρήγορα στην Κωνσταντινούπολη για να εορτάσει με τον κόσμο την νίκη του ενώ όλα γύρω του καίγονταν, είναι άλλη μια ένδειξη ότι όλα ήταν στημένα.

Σε ένα πραγματικό πραξικόπημα ο Ερντογάν δεν θα έτρεχε από τον Μαρμαρά στο Dalaman όντας έτσι εκτιθέμενος σε μεγάλο κίνδυνο.

Επιπλέον, σε ένα πραγματικό πραξικόπημα ο οποιοσδήποτε είχε στοχοποιηθεί, λογικά θα κρυβόταν μέχρι να ξεκαθαριστεί εντελώς η κατάσταση και αναλόγως να πράξει.

Όπως κάποιοι απλοί δημοσιογράφοι μπορούσαν να παρακολουθούν όλη την πτήση του με τα flightradar24, έτσι πολύ απλά και οι πραξικοπηματίες θα μπορούσαν να γνωρίζουν την κάθε κίνηση του Ερντογάν.

Ο Ερντογάν ήταν ένας στόχος για ώρες, όμως τίποτα δεν συνέβη σ ‘αυτόν, γιατί απλά δεν απειλείτο πραγματικά.

Ο Ερντογάν για άλλη μια φορά έπαιξε στον τουρκικό λαό ένα μεγάλο θέατρο. Όλοι πίστεψαν πως ο στρατός ήθελε να τον ανατρέψει αν και πολλοί στρατιωτικοί είχαν πέσει σε αυτή την παγίδα του και πίστεψαν αυτό. Τώρα αποδεικνύεται ότι όλα έγιναν προκειμένου να μπορεί με αυτόν τον τρόπο να εξαλείψει όλους τους αντιπάλους του και να γίνει απόλυτος κυρίαρχος στην χώρα.

Παρατηρείστε το τέλειο timing. Στις 13 Ιουλίου, δύο ημέρες πριν από την «απόπειρα πραξικοπήματος», ο Ερντογάν είχε υπογράψει ένα νόμο με τον οποίο χορηγούσε ασυλία σε Τούρκους στρατιώτες που έχουν υποπέσει σε ποινικό αδίκημα. Αυτό ήταν πολύ πονηρό διότι δημιουργούσε θετικό κλίμα προς το πρόσωπο του μέσα στον στρατό.

Οι επιπτώσεις ήταν, 8000 αστυνομικοί χιλιάδες στρατιωτικοί και δικαστές υπό εκκαθάριση. Εκκαθάριση όχι μόνο στο στρατό και το δικαστικό σώμα, αλλά και στην αστυνομία.

Μετά το πραξικόπημα ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μουσουλμάνων Λογίων που αντιπροσωπεύει τους σουνίτες λογίους όλου του κόσμου, Sheikh Yusuf Qaradawi, έγραψε μια σχετική επιστολή για το θέμα. Η επιστολή αυτή μοιράστηκε σε όλο τον αραβικό μουσουλμανικό κόσμο και στην Τουρκία. Στην επιστολή αυτή αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο Ερντογάν είναι απεσταλμένος από τον Αλλάχ και έχει εντολή από τον ουρανό, από τον «άρχοντα των Αγγέλων» να ηγηθεί όλων των μουσουλμάνων.

636043168516066093

Επικρατεί το «πνεύμα» πως ο Αλλάχ, ο αρχάγγελος Γαβριήλ και όλοι οι δίκαιοι είναι μαζί στο πλευρό τον Ερντογάν. Αυτό έχει ορίσει τον Ερντογάν σαν τον μεγάλο απόστολο επάνω στη γη και όσον αφορά τον Αλλάχ, είναι η επιβεβαίωση της προφητείας η οποία αναφέρεται στο Θεό που ρίχνει τον διάβολο επάνω στην γη:

Αποκ. 12,17 Και κατελήφθη από μανίαν ο δράκων εναντίον της γυναικός και επήγε να κάμη πόλεμον εναντίον των υπολοίπων απογόνων της (των ανθρώπων, που θα επίστευαν στον Χριστόν και θα ήσαν αδελφοί αυτού), οι οποίοι θα ετήρουν τας εντολάς του Θεού και θα είχαν σταθεράν και ακλόνητον την ομολογίαν της πίστεως των στον Ιησούν Χριστόν.

ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

 

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *