ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ-ΙΜΑΜΗΔΕΣ «ΕΞΑΓΕΙ» Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ, (ΕΛΛΑΔΑ?)

4.25/5 (8)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το σκάνδαλο κατασκοπείας που είχε ξεσπάσει πριν καιρό στην Γερμανία με τους Τούρκους ιμάμηδες, έγινε αιτία να αποκαλυφτεί ότι η Τουρκία εκπαιδεύει ιμάμηδες για να πάνε στο εξωτερικό και να κάνουν κατασκοπεία υπέρ της Τουρκίας και προπαγάνδα στους τουρκόφωνους μουσουλμάνους και όχι μόνο.

Συγκριμένα αποκαλύφτηκε, όπως έγραψε και η Süddeutsche Zeitung, ότι η τουρκική Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, δηλαδή η θρησκευτική ηγεσία της Τουρκίας, εκπαιδεύει ειδικά ιμάμηδες κατασκόπους για να πηγαίνουν στο εξωτερικό και να κάνουν κατασκοπεία υπέρ της Τουρκιάς και παράλληλα να κηρύττουν στους Τούρκους μουσουλμάνους και όχι μόνο, ότι το Ισλάμ θα κυριεύσει όλη την Ευρώπη.

Ήδη η γερμανική δικαιοσύνη κατηγορεί τον υπεύθυνο των εξωτερικών υποθέσεων της τουρκικής Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων, Halife Keskin, για την αποστολή ιμάμηδων κατασκόπων από την Τουρκία στην Γερμανία. Το σκάνδαλο έχει σαν αποτέλεσμα να μπουν στο στόχαστρο όλα τα τζαμιά υπό τουρκική επιρροή στην Γερμανία, που υπολογίζονται στα 930 και έχουν χαρακτηριστεί σαν ύποπτες φωλιές κατασκόπων.

Αλήθεια με όλες αυτές τις εξελίξεις, δεν γεννάτε το ερώτημα αν κάτι ανάλογο γίνεται και στην ελληνική Θράκη, μετά και τις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις του ψευομουφτή της Ξανθής, Αχμέτ Μετέ, αν έχει πάρει την «κατάλληλη» εκπαίδευση καθώς συνέχεια πηγαινοέρχεται στην Τουρκία, αυτός και άλλοι ιμάμηδες από την γειτονική χώρα ?

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. 2 Απρ. 2017

    […] Συγκριμένα αποκαλύφτηκε, όπως έγραψε και η Süddeutsche Zeitung, ότι η τουρκική Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, δηλαδή η θρησκευτική ηγεσία της Τουρκίας, εκπαιδεύει ειδικά ιμάμηδες κατασκόπους για να πηγαίνουν στο εξωτερικό και να κάνουν κατασκοπεία υπέρ της Τουρκιάς και παράλληλα να κηρύττουν στους Τούρκους μουσουλμάνους και όχι μόνο, ότι το Ισλάμ θα κυριεύσει όλη την Ευρώπη. Ήδη η γερμανική δικαιοσύνη κατηγορεί τον υπεύθυνο των εξωτερικών υποθέσεων της τουρκικής Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων, Halife Keskin, για την αποστολή ιμάμηδων κατασκόπων από την Τουρκία στην Γερμανία. Το σκάνδαλο έχει σαν αποτέλεσμα να μπουν στο στόχαστρο όλα τα τζαμιά υπό τουρκική επιρροή στην Γερμανία, που υπολογίζονται στα 930 και έχουν χαρακτηριστεί σαν ύποπτες φωλιές κατασκόπων. Αλήθεια με όλες αυτές τις εξελίξεις, δεν γεννάτε το ερώτημα αν κάτι ανάλογο γίνεται και στην ελληνική Θράκη, μετά και τις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις του ψευομουφτή της Ξανθής, Αχμέτ Μετέ, αν έχει πάρει την «κατάλληλη» εκπαίδευση καθώς συνέχεια πηγαινοέρχεται στην Τουρκία, αυτός και άλλοι ιμάμηδες από την γειτονική χώρα ? ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγοςnikosxeiladakis.gr […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *