ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ : «Χρυσές δουλειές» για εστιατόριο στο Πεκίνο που σερβίρει… πέη! (βίντεο)

5/5 (1)

Ένα εστιατόριο που άνοιξε το 2006 στο Πεκίνο κάνει μακρά τη διαφορά στην πρωτοτυπία των πιάτων – Τα μεγειρεμένα πέη ζώων είναι η σπεσιαλιτέ του

Υπάρχει μια παροιμία για τους Κινέζους που λέει ότι: «τρώνε ό,τι έχει τέσσερα πόδια, εκτός από τα τραπέζια και ό,τι πετάει εκτός από τα αεροπλάνα», θα δείτε και εσείς ότι η παροιμία είναι σωστή εκατό τοις εκατό!

Το 2006 άνοιξε το Πεκίνο το εστιατόριο Guolizhuang που έχει ως κύριο πιάτο και σπεσιαλιτέ τα πέη ζώων! Από το τεράστιο πέος της γαλάζιας φάλαινας, που έχει μήκος 2,5 μέτρα και κοστίζει 460 ευρώ η μερίδα, μέχρι πέος αλόγου που φθάνει τα 45 εκατοστά και όποιο άλλο πέος ζώου επιθυμεί ο πελάτης!

Μη νομίζετε όμως ότι το να δειπνήσει κανείς σε αυτό το πολυτελές εστιατόριο του Πεκίνου είναι εύκολη υπόθεση, αφού η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη, που η αναμονή στις κρατήσεις ξεπερνά κάποιες φορές ακόμα και τον ένα μήνα… Όμως, η επιτυχία του διάσημου εστιατορίου δεν σταματά στις κρατήσεις, αφού ήδη η φίρμα του έχει εξαπλωθεί με την μέθοδο του franchising σε όλο το Πεκίνο, αλλά έχει «ταξιδέψει» και στις ΗΠΑ, με ένα εστιατόριο της αλυσίδας να ανοίγει στην Chinatown της Ατλάντα.

Κι όμως… Στη κίνα υπάρχει εστιατόριο που σερβίρει… πέη!
Η φήμη που υπάρχει διαδεδομένη στην Κίνα, ότι όποιος άντρας τρώει πέος ζώου γίνεται δυνατός, ενώ οι γυναίκες αποκτούν όμορφη επιδερμίδα, ίσως να εξηγεί την μανία των Κινέζων για το συγκεκριμένο έδεσμα…

Πάντως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του εστιατορίου τα πέη σερβίρονται όμορφα διακοσμημένα και όταν είναι τεράστιου μεγέθους, όπως αυτό του γαϊδάρου, κόβονται σε λεπτές μερίδες για να μη σοκάρουν ίσως τους «μη προικισμένους» πελάτες! Η επιτυχία του εστιατορίου οφείλεται, εκτός από το προσεγμένο σερβίρισμα και στους εξίσου προσεγμένους καταλόγους του μενού με ονόματα που προϊδεάζουν για ένα ξεχωριστό δείπνο, όπως ο «ανορθωμένος φοίνικας» ή «το άρωμα του χρυσού Βούδα».

Αλλά και το προσωπικό του εστιατορίου είναι πρόθυμο να συμβουλεύει την πελατεία του, που «βάζει βαθιά το χέρι στη τσέπη», για το ποια πέη ζώων είναι κατάλληλα γι’αυτούς, για παράδειγμα, οι σερβιτόροι συμβουλεύουν τις πελάτισσες να μη τρώνε όρχεις, επειδή μπορεί να αποκτήσουν τρίχες στο πρόσωπο και βαθιά φωνή!

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *