Π.Ο.Υ.: Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΜΕ ΜΠΙΛ ΓΚΕΙΤΣ, ΙΔΡΥΜΑ ΚΛΙΝΤΟΝ, ΔΡ. FAUCI, ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ (Βίντεο)

5/5 (6)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Tedros Adhanom Ghebreyesus: Διευθύνεται ο ΠΟΥ από τρομοκράτη;
Σε λίγες μόνο εβδομάδες, η μοίρα ολόκληρου του πλανήτη φαίνεται να έχει τεθεί υπό την διοίκηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του ηγέτη του, Τέντρου Γκερμπρέι.
Ωστόσο, τις τελευταίες μέρες ο χειρισμός της κρίσης του κοροναϊού και οι σχέσεις του με την Κίνα έβαλαν τον πρόεδρο του οργανισμού σε μεγάλη κριτική, με πολλούς να ζητούν την παραίτησή του. Ποιος είναι λοιπόν αυτός ο άνθρωπος που υποτίθεται ότι έχει τη μοίρα μας στα χέρια του;

Πολύ διακεκριμένος

Κατά τη διάρκεια μιας από τις πολλές συνεντεύξεις τύπου Covid-19 στον Λευκό Οίκο, ο Δρ Fauci έδειξε όλη την εκτίμησή του για τον Tedros Ghebreyesus, τον νέο ήρωα:

«Ο Tedros είναι πραγματικά εξαιρετικό άτομο. Τον γνωρίζω από τότε που ήταν υπουργός Υγείας στην Αιθιοπία. Ο ΠΟΥ τα πήγε πολύ καλά υπό την ηγεσία του. «
Αλλά μετά από ό, τι φαινόταν να ήταν πολύ «λάθος» στις ανακοινώσεις και τις συστάσεις της ΠΟΥ από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, πολλοί τον βλέπουν τώρα να περπατάει τον δρόμο της ντροπής, παρά με τον δρόμο της φήμης.

Από το 2009 έως το 2011, ο Tedros Ghebreyesus ήταν επίσης Διευθυντής του Παγκόσμιου Ταμείου, ένα πρόγραμμα για την καταπολέμηση του AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας, που ξεκίνησε από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, καθώς και ο επικεφαλής του Συντονιστικού Συμβουλίου του προγράμματος UNAIDS.
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Συμμαχίας GAVI για την Ανοσοποίηση, ο Tedros Ghebreyesus συνδέθηκε στενά με το Ίδρυμα Κλίντον και την Πρωτοβουλία του Κλίντον για το AIDS (CHAI). Χαμογελαστός και χαρούμενος, απεικονίζεται ως ταπεινή, συμπονετική φιγούρα, ευεργέτης της ανθρωπότητας, αφοσιωμένος στις βαριές ευθύνες του.

Παρακολουθήστε το νευρικό γέλιο του Bill Gates σχετικά με τα εμβόλια και τους μαζικούς θανάτους

Λήφθηκε από αρκετές πρόσφατες συνεντεύξεις όπου ο Μπιλ Γκέιτς γελάει, γελάει και γελάει όταν αναφέρει εμβόλια, δοκιμές και μαζικές πανδημίες.

Watch Bill Gates Laugh, and Giggle About Vaccines and Mass Death

Το Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ανθρώπων του Tigray (TPLF)

Είναι επομένως μάλλον εκπληκτικό να ανακαλύπτουμε ότι η πολιτική σταδιοδρομία του Ghebreyesus ξεκίνησε στο πολιτικό γραφείο του Tigray People’s Liberation Front (TPFL), μιας τρομοκρατικής οργάνωσης της εθνοτικής μειονότητας Tigray (6% του πληθυσμού της Αιθιοπίας), που περιλαμβάνεται στην Παγκόσμια Βάση Αμερικανικής Εσωτερικής Ασφάλειας Δεδομένων για την τρομοκρατία για μια σειρά απαγωγών, βομβαρδισμών και ένοπλων ληστειών.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ταξινομήσει το TPFL ως τρομοκράτη Tier III

Οι Οργανώσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-επαναλαμβανόμενοι συναγερμοί

Στο μανιφέστο του 1975, το TPFL είχε κηρύξει «αιώνιο πόλεμο» εναντίον γειτονικών πληθυσμών, κυρίως των εθνοτικών ομάδων Amhara και Oromo, που αντιπροσωπεύουν το 30% και το 34% του πληθυσμού.
Μετά από αρκετά χρόνια αντάρτικου πολέμου, το TPFL ανέτρεψε το καθεστώς του Μενγκίστου με τη βοήθεια ενός άλλου απελευθερωτικού κινήματος της Ερυθραίας, και ανέλαβε την εξουσία το 1991 ως κλάδος ενός ενιαίου κόμματος εμπνευσμένου από το μαρξιστικό, του Λαϊκού Δημοκρατικού Επαναστατικού Μετώπου της Αιθιοπίας (EPDRF), το οποίο είναι μόνο δημοκρατικό όνομα.
Οι Οργανώσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επαναλαμβάνουν συναγερμούς

Η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε την πολιτική της βίας για δεκαετίες.

Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε σε ένα περιοδικό διεθνούς δικαίου ισχυρίστηκε ότι, παρά τις προσπάθειές της να συγκαλύψει τη δικτατορία του, το TPFL στην πραγματικότητα «κακοποίησε τις έννοιες της αυτοδιάθεσης και της δημοκρατίας για να λεηλατήσει την Αιθιοπία».
Αυτός ήταν και ο συναγερμός που έθεσε ένα έγγραφο του Ινστιτούτου Όκλαντ, το οποίο υπολόγισε ότι τα κονδύλια βοήθειας ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έλαβε η Αιθιοπία (60% του εθνικού προϋπολογισμού), χρησιμοποιήθηκαν κυρίως για πολιτική καταστολή.
Αυτό επιβεβαιώθηκε και πάλι από την Human Rights Watch (HWR), η οποία κατηγόρησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2016 ότι παραβλέπει τις πολυάριθμες παραβιάσεις που διέπραξε το αιθιοπικό καθεστώς που χρηματοδότησε.

Η HWR ισχυρίστηκε ότι υπό την ηγεσία του EPRDF, η κυβέρνηση είχε εκτρέψει κεφάλαια από διεθνή προγράμματα βοήθειας, χρησιμοποιώντας τα ως πολιτικά όπλα για τον έλεγχο του πληθυσμού, την τιμωρία των αντιφρονούντων και την καταστολή των αντιπάλων της.
Προγράμματα για επισιτιστική βοήθεια, γεωργία, μικροπιστώσεις ή υγειονομική περίθαλψη ωφέλησαν αποκλειστικά ορισμένες εθνοτικές ομάδες, ενώ άλλα στερούνταν συστηματικά από αυτά

Κατηγορίες γενοκτονίας

I’M NOT THE KIND OF GUY TO SAY I TOLD YOU SO….BUT…

Ίσως θα μπορούσε κανείς να δώσει στον Τέδρο Γκαμπρέιεσο(Tedros Ghebreyesus) το πλεονέκτημα της αμφιβολίας, φανταζόμενος τον ως ευγενή μεταρρυθμιστή ο οποίος, αφού είχε απομακρυνθεί από την αρχή, θα είχε μετατραπεί σε αφοσιωμένο ανθρωπιστικό, φέρνοντας το φως του στο σκοτάδι ενός κακού καθεστώτος.
Αυτή η ψευδαίσθηση εξαφανίζεται γρήγορα όταν κάποιος ανακαλύπτει τον καταδικαστικό φάκελο που παρουσίασε η επαγγελματική ένωση της Amhara (APU), κατηγορώντας τον ότι εφάρμοσε μια πραγματική πολιτική γενοκτονίας ως Υπουργός Υγείας της Αιθιοπίας.

Πράγματι, η εθνοτική ομάδα Amhara έχασε περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια άτομα μεταξύ των απογραφών 1997 και 2007. Ενώ οι άλλες μεγάλες εθνοτικές ομάδες αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 2,6% ετησίως, οι Αμάρα παρουσίασαν βραδύτερη αύξηση του πληθυσμού, με μόνο 1,9%.

Δεν επωφελήθηκαν από τις ίδιες υπηρεσίες υγείας και δεν τους χορηγήθηκαν ίσοι πόροι με τον κυρίαρχο πληθυσμό Tigray, εκτός από ένα πρόγραμμα, μια εκστρατεία αντισύλληψης για την οποία η Amhara φαίνεται να ήταν στην κορυφή της λίστας. Ο πληθυσμός του Tigray είχε 5 φορές καλύτερη κάλυψη υγείας όσον αφορά την υποδομή και τον αριθμό των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης.

Αντίθετα, ο πληθυσμός της Amhara είχε πολύ μεγαλύτερη χρήση ενέσιμων αντισυλληπτικών, όπως το Dep-Provera (19% Tigray, 29% Amhara) ενώ έλαβε συνολικά λιγότερες πληροφορίες σχετικά με τον οικογενειακό προγραμματισμό και τις μεθόδους αντισύλληψης (η Tigray έλαβε 2 έως 3 φορές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με Τηλεόραση, ραδιόφωνο και εκτύπωση).

Το Depo-Provera είναι ένα εξαιρετικά αμφιλεγόμενο προϊόν που έλαβε προειδοποίηση-μαύρο κουτί στις ΗΠΑ για αυξημένη συχνότητα εμφάνισης οστεοπόρωσης και υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου του μαστού.
Αλλά έχει επίσης συσχετιστεί με την αύξηση των περιπτώσεων AIDS και τις δυσκολίες να ανακτήσει τη γονιμότητα μετά από παρατεταμένη χρήση, δύο καταστάσεις που φαινόταν επίσης να επικρατούν μεταξύ του πληθυσμού της Amhara. Η APU κατηγόρησε την κυβέρνηση της Αιθιοπίας για φυλετικές διακρίσεις πιέζοντας τη χρήση του Depo στη γυναίκα τους χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Σύμφωνα με μια άλλη έκθεση «Depo-Provera Θανατηφόρα Αναπαραγωγική Βία κατά της Γυναίκας», ο οικογενειακός προγραμματισμός που προωθεί αυτό το φάρμακο στην Αφρική εμπλέκεται σε de facto πολιτικές διακρίσεων, διατυπώνοντας ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με τις επιπτώσεις του προϊόντος και αδυνατώντας να ενημερώσει τις γυναίκες για τις βλάβες και τις παρενέργειές του. υπάρχοντα.
Τέτοια προϊόντα έχουν περιοριστεί ή ακόμη και απαγορευτεί στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, αλλά εξακολουθούν να περιλαμβάνονται στον οικογενειακό προγραμματισμό της ΠΟΥ και σε προγράμματα όπως το FP2020, που υποστηρίζονται και διευθύνονται από το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates.
Αυτό οδήγησε σε έντονη κριτική από ομάδες υγείας και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Μπιλ Γκέιτς είπε ότι «ανησυχούσε βαθιά» από τις ανακοινώσεις των ΗΠΑ, αλλά στη διεθνή σύνοδο κορυφής για τον οικογενειακό προγραμματισμό που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο αργότερα το 2017, το Ηνωμένο Βασίλειο, το ΔΝΤ, η Παγκόσμια Τράπεζα και η διεθνής ΜΚΟ δεσμεύτηκαν για μια νέα χρηματοδότηση για συνολικά 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο Tedros Ghebreyesus, ο οποίος παρακολούθησε τη συνάντηση ως νέος ηγέτης της ΠΟΥ, υποσχέθηκε να «υπερασπιστεί προσωπικά το ζήτημα των σεξουαλικών και αναπαραγωγικών δικαιωμάτων ως κορυφαία προτεραιότητα» επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο το προσωπικό του ενδιαφέρον και τη συμμετοχή στις πολιτικές ελέγχου των γεννήσεων… και τους αμφίβολες συνέπειες.
Ίσως η κυβέρνηση Τραμπ επίσης έλαβε υπόψη ορισμένα από αυτά τα επιχειρήματα όταν ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρηματοδοτεί το Ταμείο Πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου και τις πολιτικές που εκτελούν ή παρέχουν πληροφορίες σχετικά με την άμβλωση.

Οτιδήποτε εκτός από χολέρα

Ωστόσο, ο Tedros Ghebreyesus είναι επίσης γνωστός για την κάλυψη πολλών κρουσμάτων χολέρας στην Αιθιοπία (2006, 2009, 2011), χαρακτηρίζοντάς τα ως «οξεία υδαρή διάρροια» (AWD).
Η έκθεση ενός εμπειρογνώμονα του ΠΟΥ για το ξέσπασμα του 2006, ωστόσο, πιστοποίησε ότι το Vibrio cholerae είχε πράγματι αναγνωριστεί ως αιτιώδης παράγοντας.
Ο Τέντρος προτίμησε να μην βλάψει την εικόνα του κόμματος και της χώρας του. Αρνούμενος να δηλώσει το ξέσπασμα, στερεί σε αυτούς τους πληθυσμούς τη βασική βοήθεια που χρειάζονται, όπως μέτρα επανυδάτωσης και αποχέτευση νερού.
Το ίδιο σενάριο επαναλήφθηκε το 2009 και το 2011, ακόμη και υπό την ηγεσία του ΠΟΥ, όταν αγνόησε ένα μαζικό ξέσπασμα στο Σουδάν, του αντιπάλου γείτονα της Αιθιοπίας, σύμφωνα με μια ανοιχτή επιστολή που υπογράφηκε από μια ομάδα γιατρών των ΗΠΑ και το Genocide Watch.

Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ταμείου, κερδίζοντας χρήματα

Το Παγκόσμιο Ταμείο είναι μια εταιρική σχέση με επικεφαλής το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates για την καταπολέμηση του AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας. Τον Ιούλιο του 2009, ο Tedros εξελέγη Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου για διετή θητεία.
Σε ένα προφίλ που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο του 2010, ο The Lancet ανέφερε ότι ήταν «ένα όνομα νοικοκυριού στη Γραμματεία του Παγκόσμιου Ταμείου» και ότι τα επιτεύγματά του οδήγησαν στο να ονομάσουν την Αιθιοπία ως μια υποδειγματική χώρα με υψηλή απόδοση.
Ένα εκπληκτικό συμπέρασμα, όταν κάποιος ανακαλύπτει ότι κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του, η χρήση διεθνών ταμείων βοήθειας που εποπτεύτηκε ήταν πολύ αμφισβητήσιμη.

Το 2012, ένας έλεγχος του Παγκόσμιου Ταμείου εξέτασε τις δαπάνες των προγραμμάτων βοήθειας, φυματίωσης και ελονοσίας σε αρκετές αφρικανικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αιθιοπίας, οι οποίες είχαν λάβει 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια επιχορηγήσεις.
Ο Γενικός Επιθεωρητής John Parson, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τον έλεγχο, αποκάλυψε μια κατάφωρη έλλειψη διαφάνειας, πολλές ελλείψεις στη λογιστική και τη διαχείριση των κεφαλαίων, έως ότου υποδείξει μια ελάχιστη απόσβεση 7 εκατομμυρίων δολαρίων στον οργανισμό.
Πάνω απ ‘όλα, η έρευνα έδειξε επίσης μια τεράστια απόκλιση μεταξύ των αποτελεσμάτων που παρουσιάστηκαν και της πραγματικότητας που παρατηρήθηκε στην Αιθιοπία κατά τη διάρκεια των επιτόπιων επισκέψεων.
Για παράδειγμα, το 77% των κτηρίων που κατασκευάστηκαν δεν είχαν πόσιμο νερό και το 32% δεν είχαν εγκαταστάσεις υγιεινής. Μόνο το 14% είχε μικροσκόπιο ή τραπέζι παράδοσης και μόνο το 12% είχε φαρμακείο.

Η έκθεση θα έπρεπε να οδηγήσει σε μια σειρά μέτρων που να διασφαλίζουν μεγαλύτερη διαφάνεια και αποτελεσματικότητα στη διαχείριση του προγράμματος, αλλά αντίθετα ο Γενικός Επιθεωρητής και τα ευρήματά του απορρίφθηκαν.
Προφανώς, οι καλές σχέσεις με τους ηγέτες των αφρικανικών κυβερνήσεων είχαν πολύ μεγαλύτερη σημασία.

Αιμοβόρος Υπουργός Εξωτερικών

Στη συνέχεια, το 2012, στο τέλος της θητείας του στο Τμήμα Υγείας, ο Τένδρος Γκαμπρέιους διορίστηκε επικεφαλής Εξωτερικών Υποθέσεων (από το 2012 έως το 2016), μια περαιτέρω επιβεβαίωση ότι παρέμενε πάντα στο επίκεντρο των αποφάσεων του Κόμματος και εξακολουθούσε να υπηρετεί τους στόχους του με αμφίβολες μεθόδους.
Για παράδειγμα, το 2013, όταν η Σαουδική Αραβία επέλεξε να στείλει πίσω μετανάστες από διαφορετικά έθνη, η μόνη χώρα που δεν έλαβε μέτρα για τον επαναπατρισμό των υπηκόων της ήταν η Αιθιοπία.

Αυτή η αδράνεια, για την οποία ήταν υπεύθυνη, οδήγησε σε βία κατά των Αιθιοπών από τους Σαουδάραβες.
Το 2014, ο Tedros, ο πρώην τρομοκράτης του TPLF, οργάνωσε επίσης την απαγωγή, την έκδοση και την καταδίκη αρκετών αντιφρονούντων ηγετών και εκατοντάδων αιτούντων άσυλο στην Υεμένη, με τη συνενοχή της κυβέρνησης της Υεμένης.

Εκλογές του ΠΟΥ υποστηρίζονται από τον Γκέιτς και την Κίνα

Δεν είναι γιατρός. Δεν εκλέγεται σε τίποτα. Αποσύρθηκε από το κολέγιο. Δημιούργησε τα Windows Vista.

Αναρωτιέται κανείς πώς ένας τέτοιος άνθρωπος θα μπορούσε να γίνει Γενικός Διευθυντής της ΠΟΥ. Αναμφίβολα, το έργο που πραγματοποίησε η αμερικανική υπηρεσία επικοινωνίας Mercury Public Affairs (που ειδικεύεται σε πολιτικές εκστρατείες) στην προετοιμασία της παρουσίασης της υποψηφιότητάς του ήταν αποτελεσματική, τόσο όσον αφορά την αποδυνάμωση της θειικής εικόνας του όσο και την ώθηση του ως «η φωνή των αναπτυσσόμενων χωρών» «
Ωστόσο, ορισμένοι εκπρόσωποι των κρατών μελών της ΠΟΥ δεν το πίστεψαν.

Όταν οι υποψήφιοι πήραν συνέντευξη πριν από τις ψηφοφορίες, ο Πρέσβης της Βραζιλίας ρώτησε τον Τένδρο πώς σκοπεύει να «εκπροσωπήσει τη φωνή των αναπτυσσόμενων χωρών προτείνοντας ένα πρόγραμμα που ήταν πολύ πιο ευθυγραμμισμένο με τις προτεραιότητες των χωρών του Βορρά», αναφέροντας την προσέγγισή του της υγείας μέσω της ασφάλειας (ετοιμότητα πανδημίας), και στη θεραπεία της «ισότητας» από την άποψη της «κάλυψης» (εμβόλια), παρά στην ανάπτυξη καθολικών συστημάτων υγείας (για παράδειγμα ιατρική υποδομή και εκπαίδευση ή πρόσβαση στο νερό).
Παρατήρησε επίσης ότι ο Tedros δεν είχε προτείνει κάτι συγκεκριμένο όσον αφορά την αειφόρο ανάπτυξη για ευάλωτες χώρες.

Στην πραγματικότητα, αυτή η «βόρεια ατζέντα» ευθυγραμμίστηκε σε μεγάλο βαθμό με τις προτεραιότητες της Παγκόσμιας Ατζέντας για την Ασφάλεια της Υγείας, που προωθήθηκε από τους τέσσερις κύριους χρηματοδότες και επιρροές του ΠΟΥ: το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates (14%), οι Ηνωμένες Πολιτείες (24%), το Ηνωμένο Βασίλειο (11%) και το GAVI, την Παγκόσμια Συμμαχία για τα Εμβόλια και την Ανοσοποίηση, η οποία χρηματοδοτήθηκε και πάλι κυρίως από τον Γκέιτς (17%), τις ΗΠΑ (11%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (31%).
Πολύ σοβαρή ερώτηση: Ποιος είναι ο Bill Gates ούτως ή άλλως; Δεν θυμόμαστε να τον ψηφίζει κανείς, έτσι;

Είναι σαφές ότι η επιρροή που ασκεί ο Μπιλ Γκέιτς στον ΠΟΥ δεν μπορεί να υποτιμηθεί, καθώς μας υπενθυμίζει ένα άρθρο στο κύριο περιοδικό Politico που δημοσιεύθηκε λίγες εβδομάδες πριν από την ψηφοφορία «Γνωρίστε τον πιο ισχυρό γιατρό του κόσμου: Μπιλ Γκέιτς».
«Μερικοί δισεκατομμυριούχοι είναι ικανοποιημένοι με την αγορά ενός νησιού. Ο Μπιλ Γκέιτς πήρε μια υπηρεσία του ΟΗΕ στη Γενεύη. «
Οι εσωτερικοί είπαν ότι αντιμετωπίζεται ως αρχηγός κράτους, όχι μόνο στην ΠΟΥ, αλλά και στη σύνοδο κορυφής της G20, και έχει υπερβολική επιρροή στην ατζέντα του οργανισμού.

Ενώ η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας ήταν σε συνεδρία, η κυβέρνηση Τραμπ αποκάλυψε τον προτεινόμενο προϋπολογισμό της, ο οποίος θα μειώσει τον ετήσιο παγκόσμιο προϋπολογισμό για την υγεία κατά 26%, καταρρίπτοντας προγράμματα υγείας που προτιμούσαν οι Γκέιτς και η κυβέρνηση Ομπάμα, όπως το HIV / ελονοσία / φυματίωση του Παγκόσμιου Ταμείου και οικογενειακός προγραμματισμός.
Περιττό να πούμε ότι ο Tedros ήταν ο αγαπημένος υποψήφιος του Μπιλ Γκέιτς, δεδομένου του ισχυρού δεσμού του στις πολιτικές του Παγκόσμιου Ταμείου και του Οικογενειακού Προγραμματισμού.
Ωστόσο, οι εκλογές του Tedros στον ΠΟΥ τον Μάιο του 2017, υποστηρίχθηκαν επίσης από την Κίνα. Ως μέρος της Αιθιοπικής κυβέρνησης, είχε ήδη δημιουργήσει μια μακροχρόνια συνεργασία με το Πεκίνο.

Αρχικά, το TPLF είναι ένα μαρξιστικό κίνημα εμπνευσμένο από το ίδιο είδος αυταρχικής πολιτικής.
Αλλά επίσης, η Κίνα έχει πραγματοποιήσει τεράστιες επενδύσεις στην Αιθιοπία. Οι Κινέζοι έχουν αναπτύξει σχεδόν το 70% της υποδομής της Αιθιοπίας και χρηματοδοτούν την κατασκευή της έδρας του μελλοντικού Αφρικανικού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων.
Από την πλευρά της, η Αιθιοπία κατέχει μια στρατηγική θέση, καθώς είναι η πύλη προς την αφρικανική ήπειρο, όταν έρχεται από την Ανατολή.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τον Μάρτιο του 2017, δύο μήνες πριν από τις εκλογές του ΠΟΥ, ο Ghebreyesus κλήθηκε να δώσει ομιλία στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο Μπιλ Γκέιτς συμμετείχε στην ίδια εκδήλωση, με μια ομιλία με τίτλο «Κοιτάζοντας το Μέλλον: Καινοτομία, Φιλανθρωπία και Παγκόσμια Ηγεσία» στην οποία συνοψίζει τις συνεργασίες του με την κινεζική κυβέρνηση σε τέσσερις βασικούς τομείς: υγεία, γεωργία, τεχνολογίες υπολογιστών και ακόμη και πυρηνική ενέργεια. Ακολουθούν μερικά αποσπάσματα που δείχνουν ότι ο Γκέιτς επενδύει σαφώς στην Κίνα ως ο νέος ηγέτης στον κόσμο:
«Η Κίνα είναι έτοιμη να ανεβεί ως παγκόσμιος ηγέτης.
Είναι υπέροχο να βλέπουμε την Κίνα να ανεβαίνει για να γεμίσει το κενό ηγεσίας. Είναι μοναδικά καλά εξοπλισμένο για να το κάνει. Καμία άλλη χώρα δεν έχει καταφέρει αυτό που έχει επιτύχει η Κίνα τις τελευταίες δεκαετίες (…) σε κλίμακα και ταχύτητα άνευ προηγουμένου στην ανθρώπινη ιστορία.

Και ενθαρρύνοντας τις επενδύσεις μέσω καινοτόμων μηχανισμών χρηματοδότησης όπως το Ταμείο Ανάπτυξης Κίνας-Αφρικής, η Κίνα ενισχύει όχι μόνο την οικονομική ικανότητα της Αφρικής, αλλά και, με την πάροδο του χρόνου, αγορές για κινεζικά προϊόντα.
Η Κίνα έχει μια μεγάλη ευκαιρία να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στην καινοτομία στον τομέα της υγείας. Με την πλούσια δεξαμενή ταλαντούχων επιστημόνων και την ικανότητά της να αναπτύσσει νέα φάρμακα και εμβόλια, η Κίνα ήταν μια σαφής επιλογή για την Αμερική να βρούνε ένα νέο Global Health Drug Discovery Institute.
Αυτό το ινστιτούτο – μια συνεργασία μεταξύ του ιδρύματος μας, της Δημοτικής Κυβέρνησης του Πεκίνου και του Πανεπιστημίου Tsinghua – θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της ανακάλυψης και ανάπτυξης νέων φαρμάκων που σώζουν τη ζωή.

Πολλοί από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες, όπως οι Jack Ma, Pony Ma, Charles Chen Yidan και Niu Gensheng, έχουν βοηθήσει στη δημιουργία της δεύτερης μεγαλύτερης δεξαμενής ατομικού πλούτου στον κόσμο. Και τώρα κάνουν βήματα για να συμμετάσχουν και να δώσουν πίσω… «
Αλλά ο Γκέιτς δεν είναι προφανώς ο μόνος σύμμαχος της Κίνας. Οι δεσμοί του με ένα μεγάλο μέρος της δυτικής παγκοσμιοποιημένης ελίτ αξίζουν μια πιο στενή έρευνα.
Κοιτάζοντας τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Σχολής Οικονομικών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Tsinghua, που φιλοξενήθηκε από τον Wang Qishan, αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας της Κίνας, βρίσκουμε άτομα όπως ο Henry Paulson, Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sachs, Jamie Dimon του JP Morgan Chase, Corbat από την Citigroup, Mark Zuckerberg, Elon Musk, Tim Cook, Laurence Fink, και οι CEOs της Dell, McKinsey, IBM, Walmart, General Motors, BlackRock, Tata και πολλών άλλων.

Τι κάνουν πραγματικά στο διοικητικό συμβούλιο ενός κινεζικού πανεπιστημίου; Δεν μοιάζει περισσότερο με ένα παγκόσμιο στρατηγικό συμβούλιο;

Ο ρόλος του Tedros στην πανδημία Coronavirus

Αυτές οι συνδέσεις εξηγούν γιατί η διαχείριση της κρίσης Covid-19 από τον ΠΟΥ επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από το Πεκίνο και γιατί ο Τέντρος επαίνεσε ανοιχτά την κινεζική κυβέρνηση μετά τη συνάντησή του με τον Xi Jinping.
«Εκτιμούμε τη σοβαρότητα της αντίδρασης της Κίνας σε αυτήν την επιδημία, ιδιαίτερα τη δύναμη της ηγεσίας της και τη διαφάνεια που επέδειξαν».
ή
«Η Κίνα αποτελεί παράδειγμα νέων προτύπων για την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση της επιδημίας».

Αποκάλεσε επίσης τα δρακόντεια μέτρα καραντίνας που έλαβε η κυβέρνηση του Πεκίνου «ηρωικά», ενώ παράδοξα επιμένει να διατηρήσει την εναέρια κυκλοφορία με την Κίνα ανοιχτή.
Στις 3 Φεβρουαρίου, ο Tedros επέπληξε τις ΗΠΑ και άλλες χώρες που είχαν κλείσει τα σύνορά τους όταν έγινε σαφές ότι το κομμουνιστικό έθνος δεν περιείχε την εξάπλωση του ιού.
«Δεν υπάρχει λόγος για μέτρα που παρεμποδίζουν άσκοπα τα διεθνή ταξίδια και εμπόριο. Καλούμε όλες τις χώρες να εφαρμόσουν αποφάσεις που βασίζονται σε αποδεικτικά στοιχεία και συνεπείς », είπε.
Αν και οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες ανέστειλαν γρήγορα τις πτήσεις τους, η Ethiopian Airlines είναι μία από τις λίγες που διατηρούσαν συνδέσεις με την Κίνα καθ ‘όλη τη διάρκεια της κρίσης.

Το φόρουμ για τη συνεργασία Κίνας-Αφρικής ανέφερε ένα τηλεφώνημα μεταξύ του πρωθυπουργού της Αιθιοπίας Abiy Ahmed Ali και του Xi Jinping επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τους στενούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.
«Αυτή η τηλεφωνική κλήση, καθώς και οι δύο επιστολές συμπάθειας από τον πρωθυπουργό μαρτυρούν τη βαθιά φιλία και την αμοιβαία υποστήριξη μεταξύ Κίνας και Αιθιοπίας ως ολοκληρωμένους στρατηγικούς συνεταιριστικούς εταίρους. Η Αιθιοπία ακολούθησε τις συστάσεις του ΠΟΥ και διατήρησε τους φυσιολογικούς δεσμούς και ανταλλαγές της με την Κίνα. Η Κίνα εκτιμά μια τέτοια έκφραση εμπιστοσύνης ».

Ο έλεγχος της υγείας και της οικονομίας της Αφρικής αποτελεί προφανώς σημαντικό ρόλο στη διαχείριση της επιδημίας του κοροναϊού. Πριν από λίγες μέρες, η κυβέρνηση Τραμπ προειδοποίησε για κατασκοπεία από τους Κινέζους στο μελλοντικό κέντρο Αφρικανικού Κέντρου Ελέγχου Νόσων, λέγοντας ότι θα σταματήσει τη χρηματοδότηση εάν το Πεκίνο συνεχίσει την οικοδόμηση της έδρας του στην Αιθιοπία.

Οι Financial Times ανέφεραν αξιωματούχο της κυβέρνησης των ΗΠΑ,
«Είναι απειλή για την Αφρική. Η Αφρική έχει τεράστια ποσά γονιδιωματικών δεδομένων και οι Κινέζοι θέλουν να δημιουργήσουν το CDC για να κλέψουν τελικά τα δεδομένα από όλα τα άλλα κέντρα », αναφερόμενος σε πέντε περιφερειακούς κόμβους CDC της Αφρικής,« χειρίζονται ιούς υψηλού κινδύνου, κρίσεις υγείας, έρευνα και συλλογή δεδομένων «.

Η Ουάσινγκτον είπε ότι οι ΗΠΑ είχαν επενδύσει 900 εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξουν την υγεία στην Αφρική τα τελευταία 15 χρόνια και είχαν δώσει στο Αφρικανικό CDC 14 εκατομμύρια δολάρια κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του, το 2017.
Όμως οι Κινέζοι έχουν ήδη προχωρήσει και έβαλαν 200 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή του «σφαλμένου» Συνεδριακού Κέντρου της Αφρικανικής Ένωσης, το οποίο στεγάζει σήμερα την αφρικανική γραμματεία CDC. Φαίνεται ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ είχαν βρει μια συμφωνία συνεργασίας για το θέμα υπό την κυβέρνηση Ομπάμα, αλλά δεν θα μπορούσε να διαρκέσει πολύ για την προεδρία του Τραμπ.

Θα μπορούσαμε επίσης να αναρωτηθούμε τι ρόλο παίζουν πραγματικά η ΠΟΥ και η Κίνα στην ιταλική κρίση

Στην αρχή της επιδημίας, ο Ghebreyesus κάλεσε τους Ιταλούς «να μην στιγματίζουν τους Κινέζους», επιμένοντας ότι η ώρα δεν ήταν «για κρίση, αλλά για αλληλεγγύη».
Οι πολύτιμες συστάσεις του διευθυντή του ΠΟΥ εμπόδισαν έτσι την ιταλική κυβέρνηση να περιορίσει τους ανθρώπους που επιστρέφουν από την Κίνα.
Ακόμα χειρότερα, ο δήμαρχος της πόλης της Φλωρεντίας, ο οποίος έχει σημαντικό αριθμό Κινέζων μεταναστών, ενθαρρύνθηκε να ξεκινήσει μια εθνική εκστρατεία καλώντας τους συμπολίτες του να «αγκαλιάσουν έναν Κινέζο στο δρόμο!»

Όμως μια τέτοια εφησυχία απέναντι στην Κίνα οφείλεται επίσης στο γεγονός ότι πέρυσι η κυβέρνηση Salvini ήταν η πρώτη χώρα της G7 που υπέγραψε οικονομική συνεργασία με την Κίνα στο έργο Belt and Road, που θα τους έδινε άμεση πρόσβαση στη Μεσόγειο.

Τώρα που το κόμμα του Σαλβίνι εγκατέλειψε την κυβέρνηση το περασμένο φθινόπωρο, το ξέσπασμα της κρίσης του κοροναϊκού προέτρεψε πιθανώς τη νέα πλειοψηφία να επανεξετάσει τους δεσμούς της με το Πεκίνο.
Στη συνέχεια, η Ιταλία έγινε ξαφνικά η πρώτη δυτική κυβέρνηση που σταμάτησε τις πτήσεις της από την Κίνα. Αλλά η χώρα μπορεί να πληρώσει το τίμημα της απιστίας της, καθώς σήμερα είναι πολύ απομονωμένη.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι αρνήθηκαν να βοηθήσουν στη διάσωση και η Κίνα προσπαθεί να διατηρήσει τη θέση της στέλνοντας ιατρική βοήθεια και εμπειρογνώμονες για την επίλυση της κρίσης, σχεδιάζοντας να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση μετά την κατάρρευση της χώρας.

Εν τω μεταξύ, ο ΠΟΥ που έχει την ευρωπαϊκή έδρα της στη Βενετία, μία από τις κύριες πληγείσες περιοχές, έχει αναθέσει έναν από τους κύριους εμπειρογνώμονες της για να αναλάβει τον έλεγχο της πανδημικής αντίδρασης.
Ωστόσο, ο αριθμός των περιπτώσεων θανάτου στην Ιταλία εξακολουθεί να αυξάνεται και υπερβαίνει κατά πολύ τις άλλες χώρες, ενώ δεν έχει προσφερθεί πειστική επιστημονική εξήγηση, ακόμη και αν παράγοντες όπως ένας ηλικιωμένος πληθυσμός και η έλλειψη μονάδων εντατικής θεραπείας έχουν επιδεινώσει την κατάσταση και εάν συμβαίνει η αναφορά είναι προκατειλημμένη.

Τον περασμένο μήνα, η Ρωσία έστειλε μια ολόκληρη ομάδα εμπειρογνωμόνων και στρατιωτικών γιατρών για να βοηθήσει τη βόρεια Ιταλία να αντιμετωπίσει την κρίση, αλλά η ομάδα σίγουρα θα καταβάλει τις προσπάθειές της για να ερευνήσει τι πραγματικά συμβαίνει.

Σε κάθε περίπτωση, είναι πλέον προφανές ότι η ΠΟΥ και οι ηγέτες της έχουν μια ατζέντα πανδημικής αντίδρασης που έχει να κάνει περισσότερο με την παγκόσμια κυβέρνηση και την παγκόσμια ηγεσία παρά με την υγεία.
Ο Μπιλ Γκέιτς φαίνεται να ηγείται της πρωτοβουλίας με το ταμείο CEPI για επιτάχυνση της παραγωγής εμβολίων.

Προωθεί την παγκόσμια ατζέντα διακυβέρνησής του με το στρατό του αφοσιωμένων εμπειρογνωμόνων στον τομέα της υγείας, όπως τα μέλη της ειδικής ομάδας Coronavirus Response, Fauci και Birx, που είναι μακροχρόνιοι στενοί συνεργάτες της εκστρατείας για το AIDS στο Παγκόσμιο Ταμείο.
Και με τους δεσμούς τους στο Πεκίνο, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Fauci αρνήθηκε να απαντήσει στον Τύπο που ζήτησε τη γνώμη του για τον Tedros επαινώντας την Κίνα.

Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προσφέρει την Αφρική σε ένα ασημένιο πιάτο στους νέους ηγέτες μιας εταιρικής – κομμουνιστικής εμπνευσμένης – παγκόσμιας κυβέρνησης.

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *