ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ…ΜΑΧΕΣ (βίντεο)

5/5 (7)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί οι ένοπλες επιθέσεις στην περιοχή του Πόντου θυμίζοντας την κατάσταση που είχε επικρατήσει εκεί το 1997-98 οπή δρούσαν πολλές ανταρτικές ομάδες και είχαν αναστατώσει όλη την περιοχή.

Με μια που ενδιαφέρουσα έρευνα η τουρκική εφημερίδα Milliyet η οποία και στο παρελθόν είχε ασχοληθεί με την δράση των ανταρτικών ομάδων στην περιοχή του Πόντου αναφέρει ότι σήμερα στην περιοχή αυτή δρουν τρεις ένοπλες ομάδες που χτυπούν με επιθέσεις το τουρκικό καθεστώς όπως η ένοπλη επίθεση που έγινε στην ίδια την αυτοκινητοπομπή του αρχηγού του τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρολγου στην περιοχή του Αρτβίν.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή οι ένοπλες ανταρτικές ομάδες δραστηριοποιούνται στις περιοχές Ορντού Τραπεζούντιας και βορειοανατολικά στην περιοχή του Αρτβίν που έχει δραστηριοποιηθεί τελευταία προκαλώντας ταραχή στο καθεστώς.

Η κατάσταση αυτή έχει επιδεινωθεί μετά το αποτυχών πραξικόπημα καθώς οι επανωτές συλλήψεις πολλών μελών της τοπικής ασφάλειας και της Στρατοχωροφυλακής σαν μελη της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν έχουν αδυνατίσει τα σώματα ασφαλείας με αποτέλεσμα οι αντάρτες να μπορούν να επιχειρούν σε ευρύτερη κλίμακα και να χτυπούν συνεχώς επίκαιρους στρατηγικούς στόχους.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ το κουρδικό ΡΚΚ έχει πρόσβαση σε όλες αυτές τις ομάδες και συνεργάζεται μαζί τους γεγονός που δείχνει πως ο εσωτερικός πόλεμος στο τουρκικό Κουρδιστάν έχει επεκταθεί και στον Πόντο με εκρηκτικές συνέπειες ενώ πολλαπλασιάζονται οι διαλυτικές και φυγόκεντρες τάσεις σε όλη την χώρα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *