ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟ ΙΡΑΝ

5/5 (7)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την μεγάλη κρίση που ξέσπασε μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, μετά την δολοφονία του στρατηγού Σουλεϊμανί, φαίνεται πως την πληρώνει το πετρέλαιο που όπως δείχνει η τιμή του θα ανέβει πολύ πάνω.

Συνέπεια αυτής της εξέλιξης κερδισμένοι θα βγουν για άλλη μια φορά και η Ρωσία, αλλά και οι ΗΠΑ, όπως επίσης και η Σαουδική Αραβία και τα κράτη της χερσονήσου, με την διαφορά ότι αυτή την φορά το Ιράν θα προχωρήσει σε αποκλεισμό του Περσικού κόλπου αν χρειαστεί με στοχευμένα χτυπήματα, γεγονός που θα ανεβάσει ακόμα περισσότερο τις τιμές του πετρελαίου προκαλώντας οικονομική κρίση στην Ευρώπη.

Στη έκτακτη σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου του Ιράν που προκλήθηκε εξ’ αιτίας των γεγονότων, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, (Hürriyet, η Άγκυρα με πολλούς ανταποκριτές παρακολουθεί τα γεγονότα), αποφασίστηκε να δοθεί το βάρος των πρώτων αντιποίνων στον Περσικό κόλπο, μια εξόχως στρατηγικής σημασίας περιοχή από την οποία κινούνται όλα τα τάνκερ που μεταφέρουν το πετρέλαιο της αραβικής χερσονήσου.

Παράλληλα αποφασίστηκε η επιστράτευση και η κήρυξη συναγερμού σε όλες τις σιϊτικές δυνάμεις της Μέσης Ανατολής, από τον Λίβανο μέχρι και την Υεμένη, για να είναι πολύ δυνατά τα επόμενα χτυπήματα εκδίκησης, όπως αναφέρεται.

Και τελικά αυτοί που θα…πληρώσουν την «νύφη» είναι οι καταναλωτές, και να δούμε και την συνέχεια…

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *