Που θα πας χωρίς το εμβόλιο Covid – 19 ;

5/5 (1)

Κολοσσοί του τομέα της υγείας και της τεχνολογίας , συμπεριλαμβανομένων της Microsoft και της Oracle, δημιουργούν διαβατήρια εμβολιασμού, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να αποδείξουν ότι έκαναν εμβόλιο προτού επιβιβαστούν σε αεροπλάνα ή εισέλθουν σε καταστήματα.

Μεγάλες εταιρείες, εταιρείες του υγειονομικού κλάδου και μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί ανακοίνωσαν την Πέμπτη το πρωί ότι συνεργάζονται για να δημιουργήσουν ψηφιακά διαβατήρια εμβολιασμού έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να αποδείξουν την κατάσταση εμβολιασμού τους.

Η Πρωτοβουλία Πιστοποιημένου Εμβολιασμού (VCI) – ένας συνασπισμός που περιλαμβάνει εταιρείες όπως η Microsoft, η Oracle, η Salesforce, η Cerner,  η Epic Systems και η Mayo Clinic – δήλωσε ότι αναπτύσσει τεχνολογικά πρότυπα ώστε οι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση στο ιστορικό εμβολιασμών τους και να επιβεβαιώνουν ότι έκαναν το εμβόλιο.

Η VCI είπε ότι άτομα χωρίς smartphone θα μπορούν να λάμβάνουν τυπωμένους σε χαρτί τους κωδικούς QR με τις ίδιες πληροφορίες.

Η Virgin Atlantic, η United Airlines, η Swiss International Air Lines, η Lufthansa και η JetBlue δήλωσαν τον Δεκέμβριο ότι θα αρχίσουν να δέχονται το ψηφιακό υγειονομικό διαβατήριο  CommonPass ως αποδεικτικό για αρνητικό τεστ  COVID-19.

Το CommonPass δημιουργήθηκε από ένα από τα μέλη της VCI, το Ίδρυμα Commons Project, και έχει σχεδιαστεί ως διεθνές πρότυπο. Η πρωτοβουλία που ανακοινώθηκε την Πέμπτη είναι ξεχωριστή – και πιο φιλόδοξη.

«Ο στόχος της Πρωτοβουλίας Πιστοποιημένου  Εμβολιασμού είναι να ενθαρρύνει τα άτομα με ψηφιακή πρόσβαση στα αρχεία εμβολιασμού τους, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν εργαλεία όπως το CommonPass για να επιστρέψουν με ασφάλεια σε ταξίδια, εργασία, σχολείο και τη  ζωή τους, προστατεύοντας παράλληλα το απόρρητο των δεδομένων τους», δήλωσε ο Paul Meyer Διευθύνων Σύμβουλος του Commons Project Foundation, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού με έδρα τη Γενεύη.

«Για κάποιο χρονικό διάστημα, οι περισσότεροι από εμάς θα πρέπει να επιδεικνύουμε είτε αρνητικά test COVID-19 είτε την ενημερωμένη κατάσταση εμβολιασμού μας για να ακολουθήσουμε την κανονική ρουτίνα της ζωής μας», δήλωσε ο Dr. Brad Perkins, αρχίατρος του Commons Project Foundation στους New York Times .
Ο Πέρκινς πρόσθεσε ότι αυτό θα συνέβαινε «είτε πρόκειται να επιβιβαστούμε σε ένα αεροπλάνο προς μια άλλη χώρα, είτε πρόκειται να πάμε στη δουλειά, στο σχολείο, στο μανάβικο, σε ζωντανές συναυλίες ή αθλητικές εκδηλώσεις».
Δεν υπάρχει υφιστάμενο ομοσπονδιακό σύστημα ώστε τα άτομα να έχουν διαδικτυακή πρόσβαση στα αρχεία εμβολιασμού τους ή να ορίζουν την κατάσταση εμβολιασμού τους. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δίνει στους ανθρώπους χάρτινες κάρτες που τους υπενθυμίζουν να κάνουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου COVID-19.
Η βρετανική κυβέρνηση πρόκειται να δοκιμάσει ένα σύστημα διαβατηρίων υγείας που αναπτύχθηκε από την iProov, μια εταιρεία βιομετρικών στοιχείων και τη Mvine, μια ομάδα κυβερνοασφαλείας όπως ανέφερε την Τρίτη η Telegraph . Το διαβατήριο θα είναι προσβάσιμο μέσω μιας δωρεάν εφαρμογής και θα επιτρέπει στους χρήστες να αποδεικνύουν ότι έχουν εμβολιαστεί.
Πηγή****
Δείτε και : 

Common pass, covi pass, υγειονομικό διαβατήριο, ψηφιακή ταυτότητα…το ίδιο είναι.

Το εμβόλιο θα είναι υποχρεωτικό για τις διεθνείς πτήσεις λέει η Qantas

Οι Προστάτες ( The Guardians )

oaskhths.blogspot.com

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *