ΣΤΟΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΤΡΙΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΣΩΘΕΊΤΕ (Βίντεο)

5/5 (7)

Όπως φαίνεται οι Ρώσοι είναι σχεδόν πεπεισμένοι ότι ο 3Παγκόσμιος Πόλεμος μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή. Για τον λόγο αυτό έχουν δραστηριοποιηθεί υπάρχουν εταιρείες που έχουν ήδη αρχίσει να κατασκευάζουν υπόγεια καταφύγια γεμάτα με όλα τα απαραίτητα που
χρειάζεται κανείς για την καθημερινή επιβίωση.

Τα καταφύγια αυτό όμως είναι μόνο για τους υπέρ-πλούσιους και το ερώτημα είναι τι γίνεται με τους υπόλοιπους;

Σύμφωνα με πολλούς χρήστες της ιστοσελίδας Quora που προσφέρουν πολλές πληροφορίες και συμβουλές για το θέμα, τα νέα είναι ότι για όσους ζουν στο βόρειο ημισφαίριο τα πράγματα θα είναι πολύ άσχημα.

Πολλοί χρήστες από την Quora συμφώνησαν ότι η Ρωσία, και πολλές από τις ευρωπαϊκές χώρες μαζί με την Αμερική, θα μετατραπούν σε μια τεράστια ραδιενεργή περιοχή και εκείνοι που θα μπορούσαν να επιβιώσουν από μια ατομική έκρηξη θα καταλήξουν να αγωνίζονται και να μάχονται ο ένας
εναντία στον άλλο και θα βρίσκονται σε μια συνεχή μάχη επιβίωσης.

Ωστόσο, πολλοί από τους χρήστες της Quora επεσήμαναν ότι ένα από τα πιο ασφαλή μέρη στην περίπτωση πυρηνικού πολέμου βρίσκεται στο νότιο νησί της Νέας Ζηλανδίας.

Το μέρος αυτό είναι πολύ δύσκολο να προσβληθεί από την ραδιενέργεια και γι αυτό έχει αποκτήσει μεγάλη στρατηγική σημασία.

Σύμφωνα με τον Peter Baskerville, ο οποίος είναι δάσκαλος και ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς στην Quora, λέει ότι το νότιο νησί είναι μακριά από τους κινδύνους. Η γη είναι εύφορη με παροχή γλυκού νερού και έχει έναν πληθυσμό αξιοπρεπούς μεγέθους.

Ωστόσο, πολλοί χρήστες δήλωσαν ότι και το Περθ στην Αυστραλία είναι ένα καλό καταφύγιο για να ζήσει κάποιος μετά από ένα πυρηνικό πόλεμο καθώς είναι μια από τις πιο απομακρυσμένες πόλεις στην Αυστραλία επάνω στη Γη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, το νησί του Πάσχα είναι επίσης ένα από τα ασφαλέστερα μέρη, παρόλο που βρίσκεται στον Νότιο Ειρηνικό, 2000 μίλια από την ακτογραμμή της Νότιας Αμερικής.

Ωστόσο ο καθηγητής δήλωσε ότι εάν δεν είστε οπαδός του νησιού του Πάσχα, μπορείτε επίσης να καταφύγετε προς το Κιριμπάτι ή τα νησιά Μάρσαλ.

Σύμφωνα με το λογισμικό που σχεδιάστηκε για την Guardian, η Ανταρκτική είναι το ασφαλέστερο μέρος για να πάει κανείς σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης ή Παγκοσμίου Πολέμου.

Γεγονός είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, πάνω από το μισό του παγκόσμιου πληθυσμού, ζει στα βόρεια μέρη της Γης. Αυτό προδιαγράφει μια πολύ ζοφερή προοπτική για όσους από εμάς που ζουν στο Βόρειο Ημισφαίριο. Εάν πέσει μια βόμβα υδρογόνου, θα σβήσει αμέσως σχεδόν τα πάντα μέσα σε ακτίνα δέκα μιλίων.

Η επίδραση της θα έχει και συνέχεια. Θα αφανιστούν τα κτίρια, η περιοχή θα λιώνει και οι άνθρωποι θα χάνουν αμέσως τη ζωή τους – τα δέρματά τους θα λιώνουν, τα δέντρα γύρω θα πιάσουν φωτιά και θα καούν. Όσοι επιβιώσουν από την αρχική έκρηξη θα δηλητηριαστούν από τη ραδιενέργεια που παραμένει στο περιβάλλον.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, το Γραφείο Τεχνολογίας, το οποίο υπάγεται στο Κογκρέσο στις Ηνωμένες Πολιτείες, δημοσίευσε μια έκθεση με τίτλο «Οι Επιδράσεις του Πολέμου».Στην έκθεση αυτή αναφέρονται τα πιθανά αποτελέσματα μιας ενδεχόμενης πυρηνικής επίθεσης.

Σύμφωνα με την έκθεση πάνω από το 70% του αμερικανικού πληθυσμού θα εξαφανιστεί.

Όλα αυτά βέβαια είναι προς το παρών υποθέσεις που όμως βασίζονται σε επιστημονικές έρευνες και… ο Θεός να βάλει το χέρι του.

ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *