ΠΟΥΤΙΝ: ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΩ 300 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ 85 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ!

5/5 (1)

son-dakika-haberleri-putin-in-sok-turkiye-plani--6477000

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ιδιαίτερα σκληρός κατά της Τουρκίας ήταν ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαδιμήρ Πούτιν, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο μιλώντας στο Ομοσπονδιακό Ρωσικό Φόρουμ «Λαϊκό Μέτωπο», στην Μόσχα, τονίζοντας ότι η Τουρκία έκανε πολύ μεγάλο ιστορικό λάθος να καταρρίψει το ρωσικό αεροσκάφος και ότι αυτό θα το πληρώσει πολύ ακριβά.

poutinΟ Ρώσος πρόεδρος δεν έμεινε στα λόγια αλλά προχώρησε και σε συγκεκριμένες εξαγγελίες σύμφωνα με τις οποίες αποφασίστηκε να κλείσουν αμέσως 300 οικοδομικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται τα τελευταία χρόνια στην Ρωσία, πλήττοντας έτσι καίρια τη τουρκική οικονομία.

Η ενέργεια αυτή του Ρώσου προέδρου εκτός του ότι αφήνει αυτόματα χωρίς δουλεία περίπου 87 χιλιάδες άτομα, η συνολική ζημία για την τουρκική οικονομία θα φτάσει στα 50 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή ένα από τα πιο σοβαρά χτυπήματα στην ήδη προβληματική τουρκική οικονομία.

Αλλά ο Βλαδιμήρ Πούτιν δεν αρκέστηκε σε αυτό. Όπως τόνισε στην ομιλία του η Ρωσία δεν θα περιοριστεί στις οικονομικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας αλλά οι συνέπειες της τουρκικής ενεργείας θα είναι και στο στρατιωτικό πεδίο, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ήδη οι πληροφορίες από τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι από την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου ο ρωσικός στόλος στην ανατολική Μεσόγειο βομβαρδίζει περιοχές δίπλα στα τουρκικά σύνορα, ενώ οι συριακές δυνάμεις του πρόεδρου Άσαντ προελαύνουν και κατατροπώνουν τους Τουρκομάνους που φεύγουν κυνηγημένοι από την ρωσική οργή κατά χιλιάδες μέσα στην Τουρκία.

Μάλιστα!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *