ΠΟΥΤΙΝ: «ΗΡΘΑΜΕ ΕΔΩ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!»

5/5 (1)

70th session of the UN General AssemblyΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

«Η Ρωσία είναι εδώ και δεν έχουμε κανένα σκοπό να αποχωρήσουμε αλλά θα μείνουμε για πάντα.»

Με αυτά τα που χαρακτηριστικά σχόλια σχολιάζει ο τουρκικός τύπος την ψήφιση από την ρωσική βουλή, την Δούμα, την νέα συμφωνία με την Συρία για την παραμονή των ρωσικών βάσεων στο συριακό έδαφος. Η παρουσία της Ρωσίας στην ανατολική Μεσόγειο αποκτά πλέον μόνιμο χαρακτήρα και παίρνει διαστάσεις πλήρης κυριαρχίας στον πολύ ευαίσθητο αυτό χώρο, όπου συγκρούονται πολλαπλά διεθνή συμφέροντα.

purin

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, η ρωσική βουλή με 446 θετικούς ψήφους επί 450 παρόντων, ενέκρινε την νέα συμφωνία με την Συρία γεγονός που σηματοδοτεί την μόνιμη πλέον παραμονή και παρουσία των Ρώσων στην ανατολική Μεσόγειο.

Ήδη αυτές τις μέρες, όπως αναφέρουν και οι Τούρκοι, παρατηρούνται αλλεπάλληλες διελεύσεις ρωσικών πολεμικών πλοίων από την Μαύρη Θάλασσα προς την ανατολική Μεσόγειο, ενώ νέες μοίρες ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών έχουν φτάσει στην Συρία ενισχύοντας με σημαντικές δυνάμεις τους Ρώσους που επιχειρούν κυρίως στην περιοχή του Χαλεπιού και όχι μόνο.

Τα δεδομένα αλλάζουν. οι ισορροπίες ανατρέπονται ενώ αναμένουμε τις κρίσιμες αμερικανικές εκλογές και εμείς… παρακολουθούμε όλα αυτά τελείως απόντες.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. 8 Οκτ. 2016

    […] Με αυτά τα που χαρακτηριστικά σχόλια σχολιάζει ο τουρκικός τύπος την ψήφιση από την ρωσική βουλή, την Δούμα, την νέα συμφωνία με την Συρία για την παραμονή των ρωσικών βάσεων στο συριακό έδαφος. Η παρουσία της Ρωσίας στην ανατολική Μεσόγειο αποκτά πλέον μόνιμο χαρακτήρα και παίρνει διαστάσεις πλήρης κυριαρχίας στον πολύ ευαίσθητο αυτό χώρο, όπου συγκρούονται πολλαπλά διεθνή συμφέροντα. Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, η ρωσική βουλή με 446 θετικούς ψήφους επί 450 παρόντων, ενέκρινε την νέα συμφωνία με την Συρία γεγονός που σηματοδοτεί την μόνιμη πλέον παραμονή και παρουσία των Ρώσων στην ανατολική Μεσόγειο. Ήδη αυτές τις μέρες, όπως αναφέρουν και οι Τούρκοι, παρατηρούνται αλλεπάλληλες διελεύσεις ρωσικών πολεμικών πλοίων από την Μαύρη Θάλασσα προς την ανατολική Μεσόγειο, ενώ νέες μοίρες ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών έχουν φτάσει στην Συρία ενισχύοντας με σημαντικές δυνάμεις τους Ρώσους που επιχειρούν κυρίως στην περιοχή του Χαλεπιού και όχι μόνο. Τα δεδομένα αλλάζουν. οι ισορροπίες ανατρέπονται ενώ αναμένουμε τις κρίσιμες αμερικανικές εκλογές και εμείς… παρακολουθούμε όλα αυτά τελείως απόντες. ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος nikosxeiladakis.gr […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *