ΠΟΤΕ ΠΕΦΤΕΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ;ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ 21 ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ(Βίντεο)

4.83/5 (6)

ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΟΤΕΡΑ, ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙ-ΚΟΤΕΡΑ ΕΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΜΕΣΟΝ ΔΙΑΦΥΓΗΣ!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καλιμαυκίδης
Η φωτογραφία τραβήχτηκε τον Απρίλη του 75 στο Βιετνάμ και δείχνει ένα αμερικανικό ελικόπτερο να φορτώνει πολίτες συνεργάτες των Αμερικάνων για να μην πέσουν στα χέρια των ανταρτών Βιετκόγκ που έμπαιναν στην πρωτεύουσα.
Άψογοι και οργανωμένοι οι Αμερικάνοι με άφθονο αριθμό ελικοπτέρων και πάλι κάπου μπερδεύτηκαν και όσους έμειναν ή δεν πρόλαβαν τους έφαγε η μαρμάγκα.
Δικαιολογημένοι όμως γιατί έπαιζαν εκτός έδρας και σε ξένο έδαφος.
Έχουμε και μείς ίδια ελικόπτερα στον στρατό μας, ίδιο ήταν αυτό που έπεσε στο Σαραντάπορο με μόνη επιζήσασα την ΚυρίαΠλεξίδα, που επικαλέστηκε την Παναγία και την έσωσε θαυματουργικά.
Απομένει να δούμε πόσα ελικόπτερα διαθέτουμε και πόσους επαρκούν για να φορτώσουν από εδώ αν και όταν επαληθευθούνκάποιες προρρήσεις.
Ο Μάρτης μπαίνει σε μια βδομάδα και ακολουθεί ο Απρίλης και αναρωτιέμαι να μην μας αξιώσει ο Θεός να ξαναδούμε και άλλεςτέτοιες φωτογραφίες πριν το Πάσχα.
Σίγουρα θα πάρουν την αφρόκρεμα πρώτα και όσους ενήμερους προλάβουν να βρεθούν στα σημεία φόρτωσης.
Σίγουρα όμως η συντριπτική πλειοψηφία δεν θα επιβιβασθεί γιατί είναι πολύ περιορισμένη η λίστα επιβίβασης και λόγω κόβιντ.
Όσοι καταφέρουν να επιβιβασθούν από την άλλη, δεν νομίζω ότι είχαν τις καλλίτερες σχέσεις ως αφορισμένοι, για να ζητήσουν βοήθεια αν κάτι πάει στραβά.
Οι υπόλοιποι, που τώρα βρίσκονται μέσα στην λίστα της εξουσίας και κάνουν αυτά που κάνουν ο καθένας στον τομέα του, πολιτικό, θεσμικό ή στρατιωτικό ή ιεραρχικό, αντιλαμβάνονται κάποια απλά πράγματα;
Γνωρίζουν πως είναι και τι θα πει ο ποδοσφαιρικός όρος, να χάνεις μέσα στην έδρα σου;
Έχουν ζήσει την αγωνία των παικτών, των κριτών και του διαιτητή όταν βλέπουν την κερκίδα να μπουκάρει στον αγωνιστικόχώρο;
Τι να σου κάνουν οι δυνάμεις ασφαλείας του γηπέδου και τα δακρυγόνα τότε.
Υποθετικά αναρωτιέμαι, δεν εύχομαι, δεν προεξοφλώ, ούτε ακόμα είδαμε τίποτε ανησυχητικό.
Όλα βαίνουν καλώς, τα κρούσματα ελεγχόμενα, τα μέτρα εφαρμόζονται, τα πρόστιμα πέφτουν αλλά είναι στον πάγο,οι μάσκες φοριούνται, τα εμβόλια προχωρούν, τα σύνορα φυλάσσονται, όσοι καταφέρουν να περάσουν ταυτοποιούνται και τακτοποιούνται σε νέες δομές φιλοξενίας και δεν γκρινιάζει κανένας ξένος αφού εισπράττει ένα σχετικό επίδομα.
Κάτι λίγοι αχάριστοι ψεκασμένοι ντοπαρισμένοι ντόπιοι μιλούν για λόγους εντυπώσεων, βαλτοί από πολιτικούς αντιπάλους.
Οι απέναντι έκαναν όλο το καλοκαίρι κάποιες βολτίτσες με τα σκάφη τους στα νερά μας και μετά τα μάζεψαν στις μαρίνες τους.
Τώρα βολτάρουν έξω από το άγιο Όρος αλλά δεν τρέχει τίποτε ,θα βαρεθούν και θα φύγουν.
Αν έτρεχε θα πήγαινε ο Αρχηγός μας στα εμιράτα για βόλτα και στρατηγική;
Πήγε και θα γυρίσει και βλέπουμε .
Αυτός γνωρίζει όλα τα στρατιωτικά μέσα καλλίτερα από όλους.
Μάλιστα και από ελικόπτερα.
Κωνσταντίνος Καλιμαυκίδης

oimos-athina.blogspot.com

ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ 21 ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Έκτακτο Μήνυμα Γέροντα ‘’Για το Πάσχα που έρχεται’’

Όλα αλλάζουν… Τι λέει η Αποκάλυψη

Όλα αλλάζουν… Τι λέει η Αποκάλυψη. Ζούμε σε μια εποχή που λόγω της πανδημίας καθημερινά βιώνουμε διαφορετικά πράγματα και καταστάσεις. Κάποιοι όλα αυτά τα βλέπουν απολύτως φυσιολογικά ως μια εξέλιξη είτε της τεχνολογίας είτε της υγείας είτε της κοινωνίας. Τα πάντα αλλάζουν και δυστυχώς μας θέλουν τυφλούς και όχι μόνο τυφλούς αλλά και να μην διαβάζουμε, για να μην γνωρίζουμε. Μα θα αναρωτηθεί κανείς ποιος είναι αυτός που δεν θέλει την εξέλιξη σε όλους τους τομείς; Όλοι είναι υπέρ της εξέλιξης για την διευκόλυνση και την υγεία των ανθρώπων. Όμως όταν αυτή η εξέλιξη υποστηρίζεται από ανθρώπους και συστήματα που δουλεύουν ενάντια της ελευθερίας του ανθρώπου, τότε τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Πολύ ξεκάθαρα αρχίζει να φαίνεται στην εποχή μας για ποιο λόγο η μισθοδοσία, γίνεται πλέον μέσω τραπέζης, ενώ παλαιότερα το αφεντικό έδινε τον μισθό στους υπαλλήλους στο χέρι. Επίσης σε κάποιες περιπτώσεις οι συντάξεις δινόντουσαν μέσω του ταχυδρομείου που σιγά σιγά τελειώνει κι αυτό, όπου πλέον οι συντάξεις δίνονται μέσω τραπέζης. Το χειρότερο στην όλη υπόθεση είναι η άγνοια του λαού, που πάνω σε αυτή την άγνοια πατούν όλοι αυτοί που κρύβονται πίσω από αυτά που ζούμε και πίσω από αυτά που μας προωθούν ως φυσιολογικά. Όμως η Αγία Γραφή για όλα αυτά έχει απαντήσεις. Μάς κάνει γνωστό τι χρειάζεται να προσέχουμε, μάς κάνει γνωστό πως να προφυλαχτούμε. Δυστυχώς όμως, λίγοι διαβάζουν Αγία Γραφή και πέφτουν μέσα στην παγίδα ακούγοντας όλους αυτούς, χωρίς να βλέπουν ότι όλα αλλάζουν… Η Αγία Γραφή και συγκεκριμένα στην Αποκάλυψη του Ιωάννου που βρίσκεται στην Καινή Διαθήκη μας το λέει ξεκάθαρα, ότι όλα αλλάζουν… Μας λέει για το οικονομικό σύστημα που σιγά σιγά έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και που τα τελευταία χρόνια φτάνει προς την ολοκλήρωσή του.

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *