ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΕΝΑ… «ΑΤΥΧΗΜΑ» ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!

5/5 (4)

Κάποιοι μόλις τώρα… «ξύπνησαν», εμπρός στην αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα

Το φόβο του για ένα «ατύχημα» στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας εξέφρασε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, ενώ για το θέμα του ονοματολογικού με την ΠΓΔΜ, εμφανίστηκε αισιόδοξος για λύση εκφράζοντας τη στήριξή του στον ειδικό διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς.

Ο κ. Πάιατ μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ιστορίες» και προειδοποίησε λέγοντας ότι «όσο έχετε αυτά τα φονικά περίπλοκα στρατιωτικά συστήματα που λειτουργούν σε κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο υπάρχει πάντα φοβερός κίνδυνος ατυχήματος, το οποίο φυσικά θα προκαλέσει μεγάλες επιπλοκές στη σχέση σας».

Ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρθηκε ακόμη στον τομέα της οικονομίας, λέγοντας ότι η κατάσταση είναι καλύτερη από τότε που ήρθε ο ίδιος στην Ελλάδα ενώ δεν απέφυγε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την άδεια που δόθηκε πρόσφατα στον καταδικασμένο για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα. «Θεωρήσαμε ότι η άδεια που δόθηκε στον κ. Κουφοντίνα ήταν βαθύτατα προσβλητική στη μνήμη των θυμάτων. Σεβόμαστε την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Δικαιοσύνης, αλλά ελπίζουμε ότι αυτοί που αποφασίζουν γι’ αυτά τα θέματα, θα λάβουν υπόψη τα συναισθήματα των θυμάτων αυτών των εγκλημάτων», είπε.

Ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Ελλάδας για έξοδο από τα μνημόνια, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η χώρα μπορεί να επανέλθει ως μια κανονική οικονομία της Ευρωζώνης. «Και αν δείτε κάποιες από τις υπόλοιπες χώρες, είχαν και αυτές να περάσουν από αυτήν την αυστηρή προσαρμογή. Όμως νομίζω ότι πολλά εξαρτώνται από το πώς τοποθετείται η κυβέρνηση και μιλώντας ειλικρινά, θεωρώ ότι ξεκινώντας από αυτήν την άνοιξη, το πώς η κυβέρνηση θα εξηγήσει την πολιτική της μετά για την περίοδο μετά την ολοκλήρωση του μνημονίου» είπε.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *