ΠΟΛΛΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΟΞΦΟΡΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ-ΤΟ ΒΔΕΛΥΓΜΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΩΣΕΩΣ

5/5 (2)

Εκθέτουν μια ατζέντα για απαλαγουν εντελώς του φύλου. Σας παρακαλούμε να προσευχηθείτε για αυτούς τους ανθρώπους που παίρνουν το κύριο ρεύμα έκθεσης για να προωθήσουν αυτό το κίνημα. Προσευχήσου να ξυπνήσουν και να δουν την ισχυρή αυταπάτη κάτω από την οποία βρίσκονται. Εκατομμύρια παιδιά και νέοι ενήλικες θαυμάζουν τις «διασημότητες» για το «κουράγιο» να βγουν «από αυτήν την φυλακή».

Έχουμε γίνει οι κακοί που θέλουν να προστατεύσουν τα παιδιά από όλα αυτά. Αυτή η κίνηση έχει καταστήσει τα σχολικά συστήματα σε τοπικό επίπεδο. Είναι ένα κίνημα που έχει κερδίσει δυναμική από τον Ομπάμα και δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης. Είμαστε όλοι αμαρτωλοί και έχουμε ισχυρά οχυρά φιλίας.

Abomination In The Holy Place

Πολλοί ήταν οι προβοκάτορες στην βλάσφημη διάσκεψη της Οξφόρδης για την ομοφυλοφιλία.
Ο «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ» ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΑΝΤΑΛΛΑΞΑΝ ΣΚΕΨΕΙΣ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΠΟΙΜΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΏΝΑ!!
Λίγο πριν ξεκινήσει η αισχρή συκοφαντική επίθεση εναντίον του Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεόφυτου, στην Οξφόρδη έλαβε χώρα μια βλάσφημη διάσκεψη με θέμα την σχέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας με το «βιολογικό και κοινωνικό φύλο». Παρουσιάστηκε ως «πρωτοποριακή», δηλαδή, ό,τι μας πάει πίσω πριν την γέννηση του Χριστού είναι «πρωτοποριακό»!
Σε αυτήν λοιπόν την «πρωτοποριακή» συνάντηση, για την οποία μόνο καλά λόγια θα ακούμε και κανείς από τους συμμετέχοντες δεν θα συκοφαντείται αλλά αντιθέτως θα προβιβάζεται και θα φιλοξενείται από τα συστημικά ΜΜΕ, άνθρωποι από τέσσερις Ελληνικές Μητροπόλεις «τίμησαν» με την παρουσία τους τους αιρετικούς και τους ομοφυλόφυλους ακτιβιστές για τα «δικαιώματα» των ΛΟΑΤΚΙ.
Η Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής με τον π. Δημήτριο Μπαθρέλο.
Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού με τους Δρς Παντελή Καλαϊτζίδη και Νικόλαο Ασπρούλη, διευθυντή και αναπληρωτή διευθυντή αντίστοιχα της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου.
Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τον πρόσφατα χειροτονηθέντα π. Ισίδωρο Κάτσο.
Η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας με τον (ποιόν άλλον;) π. Βασίλειο Θερμό.
Στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές ανέφεραν ότι «η συνάντηση ήταν αυστηρώς ανεπίσημη: όλοι οι συμμετέχοντες παρευρέθησαν ως ιδιώτες και η ιεραρχία της Εκκλησίας δεν συμμετείχε με την τυπική της ιδιότητα». Αυτό όμως που γράφουν δεν στέκεται με τίποτα, διότι η ίδια η συνάντηση είχε την αξίωση, άκουσον άκουσον, «να βοηθήσει την Εκκλησία να μάθει πώς να ανταποκριθεί στις ποιμαντικές ανάγκες του 21ου αιώνα». Να μάθει η Εκκλησία από ποιους; Από «ιδιώτες» που συμμετέχουν ανεπισήμως σε σκανδαλώδεις συναντήσεις με κλειστά τα χαρτιά τους; (…οι πληροφορίες από την διάσκεψη μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι όμως να αποδοθούν σε κάποιο συγκεκριμένο άτομο,) Οι άνθρωποι αυτοί μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας και δεν αισχύνονται.
Έχουνε τεράστια ευθύνη όσοι συμμετείχαν καθώς και οι Μητροπολίτες στους οποίους υπάγονται. Τι πάει να πει συμμετείχαν ως ιδιώτες; Αν συμμετείχαν ως ιδιώτες σε μια σατανιστική λατρεία ή σε μία ομαδική δολοφονία οι Μητροπολίτες τους θα τους άφηναν να λειτουργούν και να έρχονται σε επαφή με το ποίμνιο; Μόνο και μόνο η παρουσία τους χειροκροτεί και επιβραβεύει τέτοιες συνάξεις οι οποίες χρηματοδοτούνται από σκοτεινά κέντρα, και δίνει την ευκαιρία στους εχθρούς του Ευαγγελίου να επικαλούνται ρασοφόρους για να προβάλλουν τις διεστραμμένες ιδέες τους αλλά και να στρέφονται εναντίον άλλων Ιεραρχών που παραμένουν πιστοί στην θέση της Εκκλησίας, όπως θα δούμε παρά κάτω.
Θα προσπαθήσω να παρουσιάσω ορισμένους από τους συμμετέχοντες σε αυτήν την συνάντηση για να καταλάβουμε όλοι μας τι ακριβώς επιβραβεύουν οι δικοί μας που κάνουν διάλογο με τέτοιους ανθρώπους και πως αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην Εκκλησία.
Ξεκινώ με τον Σέρβο Nik Jovčić-Sas που εμφανίζεται και ως «Ορθόδοξος Προβοκάτορας». Θα προσπαθήσω να δώσω μια γενική εικόνα αυτού του ανθρώπου αν και δεν μου είναι καθόλου ευχάριστο. Οι φωτογραφίες είναι όλες από τα δικά του μέσα δικτύωσης.
Ο Nik Jovčić-Sas δηλώνει ότι είναι Ορθόδοξος και LGBT@#$%.. Βέβαια δεν προσδιορίζει ποιο γράμμα απ’ όλα είναι και βλέποντας κανείς τον τρόπο με τον οποίον διακωμωδεί την Εκκλησία, αναρωτιέται γιατί δεν προσθέτει σε όλα αυτά τα γράμματα και ένα «Ο» για το «Ορθόδοξος» που δηλώνει.

Επαίρεται για το ότι βρέθηκε σε συνάντηση με την αφρόκρεμα της Εκκλησίας, όπως γράφει. Με τον π. Βασίλειο Θερμό παραδείγματος χάριν ή με τον Κάλλιστο Γουέαρ! Τόση σχέση έχει με την Εκκλησία.
Γράφει σε ένα σημείο:
Ο Μητροπολίτης Κάλλιστος Γουέαρ έγραψε ένα απίστευτο άρθρο σε αυτήν την έκδοση του περιοδικού The Wheel για την «ομοφυλοφιλία» και την Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη.
«Τα πρόσωπα ετεροφυλοφιλικού προσανατολισμού έχουν την επιλογή να παντρευτούν και έτσι με έναν θετικό τρόπο να εκπληρώσουν την ερωτική τους επιθυμία με την ευλογία της Εκκλησίας μέσω του ιερού μυστηρίου του γάμου. Όπως λέει ο Βασίλειος Θερμός, «Ένας ομοφυλόφιλος καλείται να ζήσει μια ζωή αγαμίας χωρίς να νοιώθει ότι αυτή είναι η κλήση του. Έχουμε δίκιο να επιβάλουμε αυτό το βαρύ φορτίο στον ομοφυλόφιλο;».

Σε ένα βίντεο παίρνει συνέντευξη από έναν π. Μάξιμο της Εκκλησίας της Μολδαβίας που τον συγκίνησε διότι αποδεχόταν τους LGBT$%^. Επειδή όμως ο Μολδαβίας Βλαδίμηρος τον έπαυσε από ιερέα όταν έμαθε ότι είχε φιλοξενηθεί από τον Nik Jovčić-Sas και είχε εκφράσει αυτές τις θέσεις, ο «Ορθόδοξος Προβοκάτορας» εμφανίστηκε σε δεύτερο βίντεο όπου μιλάει για προώθηση βίας, μίσους και ομοφοβίας από τον Μολδαβίας Βλαδίμηρο και ζητά από τους αναγνώστες να υπογράψουν αίτημα για να επαναφέρει τον Μάξιμο στην θέση του.
Οι Ελλαδίτες Μητροπολίτες που αφήνουν τα καμάρια τους να συμμετέχουν σε τέτοιες συναντήσεις τα γνωρίζουν αυτά;
Γνωρίζουν ότι δίνουν πάτημα στους εχθρούς της Εκκλησίας να στρέφονται εναντίον παραδοσιακών Ιεραρχών και να έχουν αξιώσεις να αλλάξει η Εκκλησία την Διδασκαλία Της και τους Κανονισμούς Της; (Εννοείται πως εδώ δεν αναφέρομαι στον Δημητριάδος Ιγνάτιο, τον έμαθαν και οι πέτρες, αλλά στον Μεσογαίας Νικόλαο ας πούμε που εδώ και κάμποσο καιρό μας το παίζει σε πολλά ταμπλό).
Σαφώς και τα γνωρίζουν αυτά αλλά για κάποιον λόγο επιτρέπουν να γίνεται αυτή η σιωπηρή άλωση και να εισάγεται μέσα στην Εκκλησία από την πίσω πόρτα ένα θέμα συζήτησης (ομοφυλοφιλία) το οποίο είναι ήδη λυμένο από το Ιερό Ευαγγέλιο.
Σε ένα άλλο βίντεο ο «Ορθόδοξος Προβοκάτορας» δίνει μαθήματα «καλής συμπεριφοράς» και «μετάνοιας»! Βρέθηκε με έναν «φίλο» του σε μία «ομοφοβική χώρα» όπως την αποκάλεσε (Μολδαβία αν θυμάμαι καλά) και επισκεύτηκαν ένα νυκτερινό κέντρο ομοφυλοφίλων. Εκεί ο φίλος του ανέβηκε στο μικρόφωνο και ζήτησε συγνώμη από όλους τους παριστάμενους διότι κάποτε ήταν ομοφοβικός λέει, τώρα όμως κατάλαβε ότι ήταν λάθος και έχει κάνει πολλούς ομοφυλόφιλους φίλους. Στο τέλος της βραδιάς πλακώθηκαν στα σφηνάκια.
Για τον Nik Jovčić-Sas Χριστιανός σημαίνει να είσαι ανοιχτός με όλους τους άλλους και να τους αγαπάς και να τους δέχεσαι όπως είναι! «Είτε είναι ομοφυλόφιλοι, είτε πιστεύουν σε άλλους θεούς, είτε κάνουν βλακώδεις ερωτήσεις». Ο τίτλος της ομιλίας του στην διάσκεψη της ανομίας ήταν «Βία και αγάπη»!

Χρησιμοποιεί τον γνωστό στρογγυλεμένο, αγαπησιάρικο και ισοπεδωτικό λόγο για να προωθήσει ανοιχτά τον θρησκευτικό γάμο των ομοφυλοφίλων και βέβαια θεωρεί την ομοφυλοφιλία φυσιολογικό πράγμα και όχι αμαρτία.
Φαντασιώνεται μάλιστα και «αγίους ομοφυλόφιλους εραστές», όπως παρακάτω, σχολιάζοντας: «Ομοφυλόφιλοι Αρμένιοι άγιοι Πολύευκτος και Νέαρχος – εραστές, στρατιώτες και μάρτυρες … ένα εξαίρετο παράδειγμα ομοφυλόφιλων εραστών»! [Για τους βίους των Αγίων ΕΔΩ και ΕΔΩ].

Τελειώνω με ένα βίντεο που κοινοποίησε ο «Ορθόδοξος Προβοκάτορας». Σε αυτό εμφανίζεται η Nadia Bolz-Weber, «η αθυρόστομη πάστορας (Ευαγγελικοί – Λουθηρανοί) που θα σας συνεπάρει με την ειλικρίνεια, την ευθυμία και την πολλή φώτιση του ‘holy sh*t‘», όπως σχολιάζει ο ίδιος.
Δείτε στο βίντεο πως αυτή η αιρετική «ποιμένας» διαστρέφει τις Γραφές. Συνοπτικά λέει ότι το μήνυμα της Ιεράς Αποκάλυψης είναι ότι οι αυτοκρατορίες πέφτουν, οι τύραννοι χάνουν την δύναμή τους, τα συστήματα πεθαίνουν αλλά ο Θεός παραμένει. Στα Ελληνικά, συνεχίζει, η λέξη «αποκάλυψη» σημαίνει να αποκαλύψεις, να σηκώσεις κάτι και να δεις τι υπάρχει από κάτω και αυτό είναι που ζει τους τελευταίους μήνες αυτή η χώρα (Αμερική). Δεν έγινε κάποια ξαφνική επίθεση στην χώρα μας, συνεχίζει, τα κινήματα (αναφέρει δύο «απελευθερωτικά» κινήματα) αποκαλύπτουν αυτό που ήδη υπήρχε από κάτω. Τοποθετεί την κυριαρχία των ανδρών στο κέντρο ως κύριο φταίχτη για τις υπάρχουσες σεξουαλικές αντιλήψεις. Ονομάζει την κυριαρχία των ανδρών μόλυνση και αίρεση. Υπενθυμίζει στο κοινό αυτό που έλεγε στην αρχή για την Αποκάλυψη, ότι οι κυρίαρχες εξουσίες και δυνάμεις πέφτουν. Η Θεολογία και η Λειτουργία δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται από αυτούς που θέλουν να διατηρήσουν την εξουσία τους καταλήγει.
Αυτός είναι ο «Ορθόδοξος Προβοκάτορας», όνομα και πράγμα, με τον οποίον πήγαν να ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις οι δικοί μας, για να μάθει η Εκκλησία πως πρέπει «να ανταποκριθεί στις ποιμαντικές ανάγκες του 21ου αιώνα»! και να συμφωνήσουν όλοι στο τέλος -όπως ανέφερε το δελτίο τύπου- «ότι ο διάλογος πρέπει να συνεχιστεί μέσα στην ίδια μοναδική ατμόσφαιρα ευγένειας και σεβασμού που χαρακτήρισε αυτήν την συγκέντρωση»!
Ήταν τελικά ένας ο Προβοκάτορας στην βλάσφημη συνάντηση της Οξφόρδης για την ομοφυλοφιλία ή πολύ περισσότεροι;

Ιερείς, ακαδημαϊκοί, ακτιβιστές ΛΟΑΤ, παρουσιαστής βίντεο με τραβεστί σε συνέδριο για το «βιολογικό» και «κοινωνικό» φύλο και την σεξουαλικότητα σε σχέση με την Ορθοδοξία.

Μια διεθνής ομάδα «ακαδημαϊκών, παστόρων, [pastors- αυτήν την λέξη χρησιμοποιεί το αρχικό αγγλικό κείμενο] κλινικών ιατρών και άλλων ειδικών» συγκεντρώθηκαν στην Οξφόρδη από τις 16 έως τις 19 Αυγούστου για να συζητήσουν τις απόψεις τους σχετικά με τα σύγχρονα θέματα του «βιολογικού και κοινωνικού φύλου» σε σχέση με την Ορθόδοξη Εκκλησία.
Το συνέδριο διοργανώθηκε από ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου Exeter και του Κέντρου Ορθοδόξων Χριστιανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Fordham και υποστηρίχθηκε από το Βρετανικό Συμβούλιο στο πλαίσιο του έργου Γεφυρώνοντας Φωνές (Bridging Voices), σύμφωνα με το δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Fordham.
Το Fordham και το Exeter έλαβαν πέρυσι επιχορήγηση από το Βρετανικό Συμβούλιο για να ξεκινήσουν μελέτη για «τα δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ δίπλα στην Ανατολική Ορθόδοξη ταυτότητα».

Από την ιστορική επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στο Κέντρο Ορθόδοξων Χριστιανικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Fordham. Στον Πατριάρχη απενεμήθη επίτιμο διδακτορικό δίπλωμα Θεολογίας. Φωτογραφία Center of Orthodox Christian Studies (από τον Εθνικό Κήρυκα)
Το συνέδριο συγκέντρωσε περίπου 50 πανεπιστημιακούς από διάφορους ακαδημαϊκούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένης της θεολογίας, της φιλοσοφίας, της εκκλησιαστικής ιστορίας, του κανονικού δικαίου και των φυσικών και κοινωνικών επιστημών, με την παρουσία κληρικών πολλών δικαιοδοσιών, ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστών και κλινικών ιατρών, μαζί με παρατηρητές από τις Καθολικές και Αγγλικανικές «εκκλησίες».
Όπως και με την αμφιλεγόμενη ιστοσελίδα του Ορθόδοξου Κέντρου Fordham, ο στόχος του συνεδρίου ήταν να «διεγείρει τον διάλογο» για να βοηθήσει την Εκκλησία να μάθει πώς να ανταποκριθεί στις ποιμαντικές ανάγκες του 21ου αιώνα. Όλοι οι συμμετέχοντες παρευρέθησαν ως ιδιώτες και σύμφωνα με τον κανονισμό του Οίκου Τσάταμ, δηλαδή, οι πληροφορίες από την διάσκεψη μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι όμως να αποδοθούν σε κάποιο συγκεκριμένο άτομο, σε μια προσπάθεια να επιτραπεί στους συμμετέχοντες να «μιλήσουν ελεύθερα».
Τα θέματα περιελάμβαναν ερμηνευτικά ζητήματα στις Γραφές και στην παράδοση, θεολογική ανθρωπολογία, ηθική, ποιμαντικές προκλήσεις, θεραπευτικές προσεγγίσεις, και εκκοσμίκευση και δημόσια πολιτική. Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου, ακούστηκαν απόψεις από διάφορες οπτικές γωνίες -και αυτές που σέβονται την διδασκαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας και αυτές που αντιτίθενται σε αυτήν, θεωρώντας την προσωπικά προβληματική.
«Η συνάθροιση μπορεί να χρησιμεύσει ως πρότυπο προσέγγισης των ζητημάτων του βιολογικού φύλου, της σεξουαλικότητας και του κοινωνικού φύλου, χωρίς τις αντεγκλήσεις και την πόλωση που χαρακτηρίζουν πολύ συχνά την συζήτηση αυτή», ισχυρίζεται το δελτίο τύπου. [σ.σ. εδώ μιλάνε για συνύπαρξη μετά από τον διάλογο που είχαν, ό,τι ακριβώς είχε πει ο π. Αθανάσιος Μυτιληναίος για την μέθοδο των αντίχριστων δυνάμεων: διάλογος, συνύπαρξις, διείσδυσις, ανατροπή. Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ]

Στο συνέδριο εμφανίστηκαν πολλοί από τους ίδιους συμμετέχοντες που είχαν συγκεντρωθεί στην διάσκεψη του Άμστερνταμ τον Ιούνιο του 2017, συμπεριλαμβανομένων των Δρς. Γεώργιο Δημακόπουλο και Αριστοτέλη Παπανικολάου του Fordham, και του Δρ. Μπράντον Γκάλαχερ [Brendan Gallaher] από το Πανεπιστήμιο του Exeter.

Οι Ελληνορθόδοξοι καθηγητές Θεολογίας του Κέντρου Ορθόδοξων Χριστιανικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Fordham της Νέας Υόρκης κύριοι Αριστοτέλης Παπανικολάου και Γεώργιος Δημακόπουλος. Φωτογραφία Center of Orthodox Christian Studies (από τον Εθνικό Κήρυκα)
Συμμετείχαν επίσης αρκετές προσωπικότητες που έχουν προκαλέσει δημόσια σκάνδαλα, όπως η Αδελφή Μπάσα Λάριν [Sister Bassa Larin –σ.σ. η συγκεκριμένη έχω δει ότι αποδέχεται και την ψευδοσύνοδο της Κρήτης], η οποία συμβούλευσε μία μητέρα να επιτρέψει στον γιο της να διαπράξει ομοφυλοφιλικές πράξεις στο σπίτι υπό την εποπτεία της, και ο Μητροπολίτης Κάλλιστος Γουέαρ [Kallistos Ware], ο οποίος στον πρόλογο ενός τεύχους του φιλο-ομοφυλοφιλικού περιοδικού The Wheel, αμφισβήτησε την διδασκαλία της Εκκλησίας σε θέματα σεξουαλικότητας.
Παρόντες επίσης ήταν και ο Δρ. Άσλεϋ Πουρπούρα [Ashley Purpura], ο οποίος υποστηρίζει ότι η Βυζαντινή υμνογραφία «καθρεφτίζει την ρευστότητα των φύλων», ο Γκρέγκορυ Τάκερ [Gregory Tucker], ο οποίος βρίσκεται σε ομοφυλοφιλική σχέση με έναν πρώην ιερομόναχο που εγκατέλειψε την ιεροσύνη και την μετάνοιά του, και ο Nik Jovčić-Sas, ένας Σέρβος που διακωμωδεί ανοικτά την Εκκλησία και εμφανίζεται στο διαδίκτυο με το όνομα «Ορθόδοξος Προβοκάτορας» και του οποίου τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι γεμάτα με φωτογραφίες και βίντεο από τραβεστί, συμπεριλαβανομένων και παρουσιάσεων με τραβεστί που έχει ο ίδιος φιλοξενήσει. Υπήρχαν επίσης αρκετοί άλλοι που είτε δημοσίως είτε ιδιωτικά, συνήθως στις πανεπιστημιακές τους αίθουσες, προκαλούν την Εκκλησία να αλλάξει την διδασκαλία της στα ζητήματα των ΛΟΑΤ.
Ενώ το περιεχόμενο της συζήτησης δεν είναι δημοσίως γνωστό, αρκετοί από τους συμμετέχοντες σχολίασαν στο Twitter κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.
Στις 17 Αυγούστου, ο Γεώργιος Δημακόπουλος έγραψε: «Ακούστηκε στην Οξφόρδη, ‘Γιατί ένας οποιοδήποτε Ορθόδοξος Χριστιανός μιλά για ‘παραδοσιακές οικογενειακές αξίες’; Ούτε η γλώσσα ούτε οι έννοιες ήταν ποτέ μέρος της παράδοσής μας. Φυσικά, οι ‘οικογενειακές αξίες’ είναι κάτι σημαντικό για τη μαφία … »

George Demacopoulos
Επισημαίνοντας το περίεργο του ισχυρισμού ότι η παράδοση της Εκκλησίας δεν ενέχει παραδοσιακές οικογενειακές αξίες, αρκετοί άλλοι χρήστες υπενθύμισαν στον Δρ. Δημακόπουλο ότι οι Γραφές και οι Πατέρες της Εκκλησίας έχουν στην πραγματικότητα πολλά να πουν για την αξία και την ηθική της Χριστιανικής οικογένειας.

Για παράδειγμα, ο Joshua M. Wherley απάντησε αναφέροντας έναν από τους μεγαλύτερους αγίους της Εκκλησίας: «Η αγάπη των συζύγων είναι η δύναμη που συνέχει την κοινωνία». – Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος»
Παρά την ποικιλία των απόψεων, «Όλοι συμφώνησαν ότι ο διάλογος πρέπει να συνεχιστεί μέσα στην ίδια μοναδική ατμόσφαιρα ευγένειας και σεβασμού που χαρακτήρισε αυτήν την συγκέντρωση», αναφέρει το δελτίο τύπου.
Πηγή Orthodox Christianity
σ.σ. Από την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Fordham παραθέτω τα ονόματα των συμμετεχόντων. Εκτός των Ελλήνων που προαναφέρθησαν, θα δείτε και τον διευθυντή της «Θεολογικής» Ακαδημίας Βόλου Παντελή Καλαϊτζίδη, τον π. Βασίλειο Θερμό, έναν π. Ισίδωρο Κάτσο (μάλλον είναι αυτός που πρόσφατα χειροτονήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο), τον π. Δημήτριο Μπαθρέλλο της Ι.Μ. Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και άλλους…
Prof. George Demacopoulos,
Deacon Brandon Gallaher,
Prof. Aristotle Papanikolaou,
Dr Edward Skidelsky,
Gregory Tucker,
Father James Alison,
Prof. Evangelia Amirali,
Dr Thomas Arentzen,
Dr Nikolaos Asproulis,
Father Michael Bakker,
Dr Antonios Basoukos,
Father Demetrios Bathrellos,
Father John Behr,
Father Philippe Bordeyne,
Dr Patricia Fann Bouteneff,
Prof. Peter Bouteneff,
Prof. David Bradshaw,
Father Silviu Bunta,
Misha Cherniak,
Father Ian Graham,
Bishop Jonathan Goodall,
Dr David Heith-Stade,
Father Dragoș Herescu,
Father Cyril Hovorun,
Prof. Andrej Jeftić,
Nik Jovčić-Sas,
Dr Pantelis Kalaitzidis,
Father Isidoros Katsos,
Sister Vassa Larin,
Dr Sean Larsen,
Father Andrew Louth,
Mari Mars,
Rev. Alison Milbank,
Prof. John Milbank,
Dr Elena Narinskaya,
Father Stephen Platt,
Prof. Ashley Purpura,
Father Richard Rene,
Dr Bryce Rich,
Dr Edward Siecienski,
Prof. Richard Swinburne,
Dr Elizabeth Theokritoff,
Father Vasileios Thermos,
Dr Dmitry Uzlaner,
Natalia Vasilevich,
Metropolitan Kallistos (Ware) of Diokleia,
Prof. Gayle Woloschak,
Father Mark Woodruff.

Ὁ καθ. Τσελλεγγίδης τάσσεται στὸ πλευρὸ τοῦ Μητρ. Μόρφου. Μὲ πατερικὲς θέσεις ἀναιρεῖ τὶς ψεύτικες καὶ ἀθεολόγητες κατηγορίες.

Εἶναι ρατσισμὸς ἡ γνωστοποίηση τῆς ἁμαρτίας ἀπὸ τὴν Ἐκκλησία;
Γράφει ὁ Δημήτριος Τσελεγγίδης, τ.Καθηγητὴς Δογματικῆς Θεολογίας τῆς Θεολογικῆς ΑΠΘ
Μέ ἀφορμή τό θέμα πού δημιουργήθηκε στήν Κύπρο, ἐξαιτίας κάποιων ἀναφορῶν τοῦ Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεοφύτου στήν ὁμοφυλοφιλία, θά ἤθελα νά δώσω τό θεολογικό πλαίσιο κατανοήσεως τῶν σαρκικῶν σχέσεων στόν χῶρο τῆς Ἐκκλησίας.
Οἱ κατά φύση σαρκικές σχέσεις ἀνδρός καί γυναικός ἐντός τῆς Ἐκκλησίας ἔχουν τήν πλήρη πνευματική νομιμοποίησή τους, μόνο μέσα στό πλαίσιο τοῦ γάμου. Καί ὅπως χαρακτηριστικά σημειώνει ὀ Ἀπόστολος Παῦλος: «Τίμιος ὁ γάμος ἐν πᾶσι καί ἡ κοίτη ἀμίαντος» (Ἑβρ. 13, 4). Γι’ αὐτό καί καταδικάζει τίς ἐκτός τοῦ γάμου σαρκικές ἐκτροπές, λέγοντας: «πόρνους καί μοιχούς κρινεῖ ὁ Θεός» (Ἑβρ. 13, 4).

Συνέχεια →

https://tasthyras.wordpress.com/


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *