ΠΟΙΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ; 167 ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΚΑΙ 7 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΝΣΤΟΛΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΓΙΑ…ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μια προβληματική κατάσταση στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που πρόεκυψε μετά το αποτυχόν πραξικόπημα, περιγράφουν τουρκικά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αθρόες συλλήψεις και φυλακίσεις ανωτάτων αξιωματικών και στελεχών που έχουν προκαλέσει τεράστια κενά.

Συγκεκριμένα σύμφωνα πάντα με τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, έχουν φυλακιστεί με την βαριά κατηγορία της εσχάτης προδοσίας 167 στρατηγοί, 6 χιλιάδες 982 στελέχη και από τα τρία όπλα και 8 χιλιάδες 816 αστυνομικοί.

Παράλληλα έχουν φυλακιστεί 3 νομάρχες, 72 αντινομάρχες, 112 έπαρχοι, και 31 χιλιάδες 550 δημόσιοι υπάλληλοι. Στον δικαστικό κλάδο έχει γίνει γενική εκκαθάριση με 2 χιλιάδες 431 δικαστικούς και εισαγγελείς να έχουν συλληφθεί.

Το σύνολο των φυλακισθέντων σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής με μια πρώτη καταμέτρηση φτάνει τους 50 χιλιάδες 402 άτομα.

Εκείνο που είναι το πιο σημαντικό είναι στις ένοπλες δυνάμεις, μετά το πραξικόπημα έχει επικρατήσει ένα έντονο κλίμα καχυποψίας, καθώς όλοι υποπτεύονται όλους και τα «καρφώματα» είναι αλλεπάλληλα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *