ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ ;;;

5/5 (10)

Για άλλη μια φορά η Ευρωπαϊκή Ένωση μας έπε πολλά υπέρ της Ελλάδας, αλλά…ουσία μηδέν. Δηλαδή στηρίζουμε με ψηφίσματα αλλά δεν εφαρμόζουμε κυρώσεις κατά της επιτιθέμενης και προκλητικής Τουρκίας. Με λίγα λόγια μηδέν εις το πηλίκων και όσοι στην Αθήνα πανηγυρίζουν για τα ευρωπαϊκά ψηφίσματα, απλά άλλη μια φορά μας δουλεύουν ψηλό γαζί. Η δε Άγκυρα στα παλαιότερα των υποδημάτων της.

Από λόγια στήριξης έναντι της Τουρκίας χορτάσαμε στο γεύμα των ηγετών των 27 της ΕΕ αλλά στις πράξεις έχουμε μηδενικά αποτελέσματα όπως πάντα.

Αρκεί να σημειώσουμε ότι η Τουρκία έχει καταδικαστεί… χιλιάδες φορές για την εισβολή στην Κύπρο αλλά ακόμα εκεί βρίσκεται ο κατοχικός Στρατός.

Τα λόγια είναι εύκολα, δεν φορολογούνται και το κυριότερο δεν δεσμεύουν πραγματικά κανέναν. Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδίκασαν λεκτικά βεβαίως, την συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα, που θεωρούν ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

Το λεγόμενο μνημόνιο κατανόησης Άγκυρας-Τρίπολης«παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών, δεν συμμορφώνεται προς το δίκαιο της θάλασσας και δεν μπορεί να έχει νομικά δεσμευτικές συνέπειες για τρίτα κράτη», τονίζεται στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής.

Η ανακοίνωση της ΕΕ εκφράζει επίσης ρητώς την «αλληλεγγύη» της στην Ελλάδα και στην Κύπρο, που ανησυχούν ότι η Τουρκία προσπαθεί να προβάλλει αξιώσεις σε μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου τα οποία εκτιμάται πως βρίσκονται στον βυθό των περιοχών που εποφθαλμιά.
Μάλιστα, και τώρα μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Όταν η Άγκυρα θα βγει ανοιχτά της Κρήτης για γεώτρηση στην ελληνική υφαλοκρηπίδα δεν θα χρειαστεί να στείλουμε πολεμικά πλοία, θα συμμορφωθεί στις λεκτικές παροτρύνσεις της ΕΕ και δεν θα προχωρήσει στην πολεμική αυτή ενέργεια.

Θα συμμορφωθούν προς χάριν του Διεθνούς Δικαίου και γιατί ονειρεύονταν από πάντα να γίνουν μέλος της ΕΕ!
Τελικά αποδείχτηκε πως το μεγαλύτερο κόλπο που σκάρωσαν ποτέ οι Τούρκοι είναι πως δήθεν θέλουν να γίνουν μέλος της ΕΕ. Έβαλαν τους πάντες στην Ελλάδα στον «ύπνο» και να θεωρούν πως έχουν «κάτι» για να πιέζουν την Άγκυρα!

«Εκφράσαμε την πλήρη υποστήριξή μας στην Κύπρο και στην Ελλάδα», δήλωσε μετά το τέλος του δείπνου των ηγετών των χωρών-μελών της ΕΕ σε συνέντευξη Τύπου ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Ωραία τα λόγια, ωραίες οι στηρίξεις, αλλά επί του πρακτέου, η ΕΕ θα υπερασπιστεί τα σύνορά της; Ή θα τα αφήσει να τα υπερασπιστού οι γνωστοί «λεγεωνάριοι»; Τους οποίους και φρόντισε στα 10 χρόνια των Μνημονίων να τους αφήσει ανεξόπλιστους και να μειώσει κατακόρυφα την στρατιωτική τους και άρα αποτρεπτική τους ισχύ.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογτάφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *