ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ ΣΤΙΣ… «ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ» ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ

5/5 (8)

Η «μαριονέτα» των διαπραγματεύσεων για το σκοπιανό, υπάλληλος του Τζωρτζ Σόρος, Μάθιου Νίμιτς, έβαλε φωτιά στις συζητήσεις για το Σκοπιανό που τόνισε ότι η Αθήνα δεν αρνείται την ταυτότητα του λαού της ΠΔΓΜ ενώ την ίδια ώρα ο… ευτραφής Έλληνας υπουργός; Εξωτερικών, δήλωνε με στόμφο ότι μέχρι τον Ιούνιο το πρόβλημα θα έχει λυθεί χωρίς βέβαια να ρωτήσει κανένα αν συμφωνεί ή όχι, λες και το θέμα είναι δικό του τσιφλίκι.

«Από τότε που θέσατε το θέμα της ταυτότητας, δεν έχω ακούσει τίποτε από την ελληνική πλευρά, που θα σήμαινε την άρνηση της ταυτότητας του λαού εδώ, και πιστεύω ότι η λύση είναι τόσο συνεπής που διατηρεί και ακόμη ενισχύει την ταυτότητα (του «Μακεδόνα»). Είμαι πολύ αισιόδοξος. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν διαφορές στις στάσεις των δύο χωρών στις θέσεις, αλλά στην Αθήνα δεν άκουσα άρνηση, άρνηση της ταυτότητας».

Αυτό δήλωσε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του, στα Σκόπια, με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η διαπραγματευτική διαδικασία για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος έχει αποκτήσει δυναμική και πως έχει διαμορφωθεί μία θετική συγκυρία, που πρέπει να αξιοποιηθεί.
Ο κ. Νίμιτς σημείωσε ότι υπάρχει πολιτική βούληση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΠΓΔΜ για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας και προσέθεσε πως ήρθε πλέον ο καιρός να κλείσει οριστικά αυτό το θέμα.

Κάπου τα πράγματα έχουν ξεφύγει και κάπου κάποιοι θα πρέπει να πάρουν το… «μάθημα» τους γιατί με τα εθνικά θέματα δεν «παίζουμε».

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. 4 Φεβ. 2018

    […] από: nikosxeiladakis.gr Η «μαριονέτα» των διαπραγματεύσεων για το σκοπιανό, […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *