ΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΔΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ «ΠΑΙΖΕΙ»…ΥΠΟΥΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

5/5 (5)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σε κωμικοτραγικό παραμύθι εξελίσσεται η υπόθεση των επιβαλλόμενων κυρώσεων κατά της Τουρκίας από την σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να τιμωρηθεί υποτίθεται η τουρκική προκλητικότητα σε Αιγαίο, Κύπρο και ανατολική Μεσόγειο..

Η κύρια δικαιολογία για την ματαίωση κάποιας σχετικής απόφασης είναι, όπως αναφέρεται, ότι έτσι θα…«θυμώσει» η Τουρκιά και θα διακοπεί το άλλο παραμύθι των ελληνοτουρκικών συνομιλιών για υποχώρηση της έντασης.

Αλλά ένα άλλο στοιχείο δείχνει το παρασκήνιο όλης αυτή της ευρωπαϊκής φάρσας σε βάρος της Ελλάδας.

Όπως αποκάλυψε η υπουργός Εμπορίου της Τουρκίας, Ruhsar Pekcan, εκτός από τις μεγάλες επενδύσεις της Γερμανίας στην Τουρκία, η χώρα που έχει τις μεγαλύτερες επενδύσει από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες είναι η Ολλανδία.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται, η Ολλανδία με επενδύσεις ύψους 25 δις δολαρίων στην Τουρκία, έρχεται πρώτη από τις ευρωπαϊκές χώρες που τα οικονομικά της συμφέροντα συνδέονται άμεσα με τα τουρκικά.

Και υστέρα περιμένετε να μας στηρίξουν ενάντια στην τουρκική προκλητικότητα και στις τουρκικές απειλές, που όσοι νομίζουν ότι θα σταματήσουν έχουν ύπνο βαθύ.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *