ΠΝΕΕΙ ΜΕΝΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ Η ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΜΑΡΙ ΛΕΠΕΝ

4.88/5 (17)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Κατά μέτωπο επίθεση κατά του Ερντογάν και του Ισλάμ εξαπέλυσε η υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές στην Γαλλία, Μαρί Λεπέν, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, ρίχνοντας λάδι στην φωτιά στην ένταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ της Τουρκίας και ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών.

Όπως αναφέρεται, η Γαλλίδα πολιτικός που οι Τούρκοι την χαρακτηρίζουν φασίστρια και ρατσίστρια, δήλωσε πως μετά τα τελευταία γεγονότα είναι οργισμένη με την στάση του Ερντογάν και των Τούρκων και πως το Ισλάμ δεν έχει καμία θέση στην Ευρώπη.

Εκείνο όμως που «χτύπησε» περισσότερο από όλα την Άγκυρα, είναι η δήλωση της Λεπέν ότι αποφάσισε αν κερδίσει τις εκλογές και γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας να απαγορέψει δια νόμου την ισλαμική μαντίλα σε όλη την γαλλική επικράτεια και να κλείσει τα περισσότερα μουσουλμανικά τζαμιά.

Συγκεκριμένα ανέφερε χαρακτηριστικά πως θέλει να απαγορευτεί το σύμβολο του Ισλάμ, η ισλαμική μαντίλα και να μην εξαφανιστεί ξανά αυτό το σύμβολο στην Γαλλία.

Να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη επίσκεψη της Λεπέν στον Λίβανο όταν της ζήτησαν στην συνάντηση της γαλλικής αντιπροσωπείας με τον μουφτή να φορέσει την ισλαμική μαντίλα, η Λεπέν αρνήθηκε κατηγορηματικά και απαξιωτικά.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. 16 Μαρ. 2017

    […] ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος http://www.nikosxeiladakis.gr […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *