Περί Self Test ο λόγος – Μυρίζει Yale η υπόθεση

5/5 (2)

Περί Self Test ο λόγος – Μυρίζει Yale η υπόθεσηΑκούσαμε έκπληκτοι πως η Κυβέρνηση μας προχωράει σε αγορά self test από την Siemens.

Πάμε στα ερώτηματα λοιπόν:1. Οι κκ. Κοντοζαμάνης, Τσιόδρας, Αβραμόπουλος ήταν οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου που θάφτηκε με τα περίφημαεμβόλια έναντι του H1N1 το 2009 όπου τότε προσπάθησε το σύστημα να μας πείσει για την τότε φοβερή πανδημία του H1N1. Σήμερα, οι κκ. Κοντοζαμάνης και Τσιόδρας είναι και πάλι πρωταγωνιστές στο νέο μοντελάκι που φοριέται αποκλειστικά από πέρισυ με το όνομα SARS-CoV-2.
Ποιός παραιτήθηκε το 2009 για το φιάσκο του H1N1; Ποιός δικάστηκε; Η απάντηση είναι απλή…ΚΑΝΕΙΣ...Τα χρήματα του ελληνικού λαού πήγαν στις τσέπες μερικών και δεν κουνήθηκε φύλλο. Για ποιό λόγο οι άνθρωποι που κρίθηκαν αποτυχημένοι το 2009 στην διαχείριση των οικονομικών πόρων του ελληνικού λαού βρίσκονται σήμερα στις ίδιες θέσεις και επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη και χειρότερα; Αν κύριοι, είσασταν υπάλληλοι ιδιωτικής εταιρείας και είχατε αποφέρει ζημιές εκατομμυρίων στην εταιρεία, όχι μόνο θα σας απέλυαν αλλά δε θα βρίσκατε δουλειά ΠΟΥΘΕΝΑ!2. Μιλήσατε για 4 τεστ το μήνα για κάθε έλληνα πολίτη, άρα για 40.000.000 τεστ στο σύνολο αφού ο πληθυσμός της Ελλάδος είναι 10.000.000.

Κάνατε εκπαιδευση του πληθυσμού για τη διενέργεια των τεστ;3. Που θα απορρίπτονται τα εν δυνάμει επικίνδυνα βιολογικά απορρίμματα; Ποιός θα ελέγχει την αποκομιδή τους και την καταστροφή τους; Μήπως τελικά θέλετε να διασπείρετε τον τοσο «φονικό», κατά τα λεγόμενα σας, ιό;4. Γιατί τόση βιασύνη με διαγωνισμό μιάμισης μέρας για την αγορά self test; Ο διαγωνισμός αναβλύζει μόχλευση, είναι φωτογραφικός αφού μόνο η SIEMENS έχει αυτό το προϊον.

Και να θέλω να το ξεχάσω, η μνήμη μου δε με αφήνει. Τα έπιπλα του πολιτικού γραφείου του κ. Πρωθυπουργού ποιός του τα έκανε «δώρο»; Μήπως η SIEMENS; Εσείς οι δημοσιογράφοι μας τα έχετε ανακοινώσει στον ελληνικό λαό, πριν πολλά χρόνια ή μήπως τα 50.000.000 ευρώ που λάβατε από την Κυβέρνηση για να προωθείτε το αφήγημα της σας επηρρέασε το μνημονικό, τη φωνή και τα αυτιά σας, φίλτατη 4η εξουσία, δημοσιογράφοι; Αντί να ελέγξετε τις σκοτεινές διαδρομές της ουσιαστικά απευθείας ανάθεσης στη SIEMENS, πετάτε το μπαλάκι στον έλληνα πολίτη ότι έχει ο ίδιος την εύθυνη για το άνοιγμα της αγοράς μέσω των self test5.

Ποιός θα είναι ο ηθικός αυτουργός για τις επόμενες αυτοκτονίες συνελλήνων που βιασμένοι 13 χρόνια, έχουν εμποτιστεί με το δηλητήριο του τρόμου και του φόβου; Μην ξεχνάτε την τελευταία αυτοκτονία του 35χρονου που έβαλε τέλος στη ζωή του επειδή δε μπόρεσε η ψυχή του να αντέξει το γεγονός της δεύτερης κόκκινης γραμμής που τον έβαλε αυτόματα στη λίστα των «λεπρών», αυτών που έχουν κορωνοϊο.

Δίνετε ένα πιστόλι με μια σφαίρα στον καθένα από εμάς για να παίξουμε ρώσικη ρουλέτα και…όποιος ζήσει…6. Παίζετε τις οδηγίες του Π.Ο.Υ. ανάλογα τα συμφέροντα σας. Η επιστήμη δεν είναι μπαρμπούτι. Το self test σας είναι για ιχνηλάτηση. Ωστέ να βγεί μια επιδημιολογική μελέτη που οι φωστήρες σας επί ένα χρόνο δεν έχουν κάνει παρά ρωτάνε καφετζούδες και αστρολόγους.

Κοιτάτε τα λύμματα, ζηλεύετε τους μετεωρολόγους ενω στην πραγματικότητα καταστρέφεται ανθρώπινες ζωές και διαλύεται κάθε έννοια κράτους! Για ποιό λόγο; Που αποσκοπείτε;7. Τον Σεπτέμβριο του 2020απαγορεύσατε με Νόμο 4737/22.10.2020, Άρθρο 31/Κύρωση της από 25.09.20 Π.Ν.Π, τη χρήση τεστ απευθείας από τους πολίτες ως τελικούς χρήστες.

Τώρα, καταπατάτε τον ίδιο σας τον Νόμο. Γιατι; 8. Μιλάτε για «δωρεάν» τεστ, που, πως, πότε, γιατί, από ποιόν δωρεάν; Με ξένα χρήματα, χρήματα του ελληνικού λαού, χρήματα που βγαίνουν από τις δικές μας τσέπες; Ξεχάσατε το φιάσκο με τα 6.500.000 ευρώ για τις παιδικές μάσκες τον Σεπτέμβρη 2020; Ποιός παραιτήθηκε τότε;Με τα χρήματα μας ΔΕ ΘΑ ΠΑΙΖΕΤΕ! ΟΧΙ ΠΙΑ! ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΟΛΑ!


Πέρι self tests – τι μας ξημερώνει…Αφού τέθηκαν τα προφανή ερωτήματα, ας πάμε και στην περιγραφή ενός εναλλακτικού σεναρίου για το τι μας περιμένει με την έλευση των self tests (*σημείωση: ευτυχώς δε ρώτησα τους ίδιους μελλοντολόγους που χρησιμοποιεί η Κυβέρνηση εδώ και 1 χρόνο ως μαθητευόμενους μάγους στη διαχείριση αυτού του υγειονομικού εγκλήματος).

Τα σημεία που ακολουθούν, είναι με χρονολογική σειρά, αρχίζοντας από το πιο πρόσφατο και καταλήγοντας στο τελευταίο χρονικά, για το επόμενο δίμηνο, δηλαδή μέχρι τέλος Μαΐου 2021:

1. Αλαλούμ με τα λάθη στη διενέργεια των τεστ από τους πολίτες. Μην ξεχνάμε πως υπάρχουν άνω των 100 πιθανών λαθών κατά τη διενέργεια των γρήγορων τεστ

2.Τσακωμός ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τον φαρμακευτικό κόσμο διότι μετά από «θετικά» κρούσματα, οι χώροι των φαρμακείων θα πρέπει να σφραγίζονται.

Αναπόφευκτα, θα οδηγηθούμε σε αδυναμία πανελλαδικής πληθυσμιακής κάλυψης αναγκών σε αγορές φαρμάκων αφού θα κλείνουν για αποστείρωση τα φαρμακεία

3. Απόρριψη των τεστ σε κοινούς κάδους απορριμάτων ή συμφωνία της Κυβέρνησης με εταιρείες διαχείρισης και απόρριψης βιολογικών επικίνδυνων υλικών (με τις αντίστοιχες μίζες εκατέρωθεν)

4. Ανυπακοή των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων με τις εντολές του Υπουργείου Παιδείας για υποχρεωτικότητα στα παιδιά. Μεταφορά της πίεσης στην κοινωνία και στιγματισμός παιδιών που ανήκουν σε οικογένειες που θα αρνούνται τη διενέργεια του τεστ στα ανήλικα τέκνα τους

5. Εμφάνιση πρώτων αυτοκτονιών από θετικά κρούσματα.

Τα ΜΜΕ θα τα αποκρύπτουν, όπως το 2012, και μόνο θα ακούγονται μέσω των κοινωνικών δικτύων

6.Γεωμετρική αύξηση θετικών κρουσμάτων

7.Ρητορικη υστερίας και πανικού από τα ΜΜΕ και συσχετισμός εαρινών αλλεργιών με τα «τρομερά» συμπτώματα του κορωνοϊού (εδώ να μην ξεχάσουμε πως κάθε ίωση του αναπνευστικού οδηγεί σε απώλεια όσφρησης και γεύσης σε διαφορετικό βαθμό έντασης).

Περαιτέρω προσπάθεια στοχοποίησης του κόσμου και περιθωριοποίησης αυτού. 8.Αυστηροποίηση λοκντάουν

9. Προσπάθεια επιβολής πιστοποιητικού εμβολίων και ταυτόχρονη καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων με αποκλεισμούς από οποιαδήποτε δραστηριότητα αν δεν έχεις εμβολιαστεί ή δεν παραχωρήσεις το αναφαίρετο δικαίωμα σου για πλήρη κυριαρχία στο σώμα σου απέναντι σε μια ή περισσότερες υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις

10. Σταδιακό άνοιγμα οικονομίας με νέο ευφάνταστο τίτλο που ο υπουργός Ανάπτυξης περιχαρής θα του προσδώσει, ως νέος «νονός», αγγλικό όρο με σύνθετο προσδιορισμό που θα περιέχει το «κλικ» εντός του. Το ότι δε θα ξανανοίξει η πλειοψηφία του οικονομικού ιστού, από τα πιο επίσημα χείλη θα πανηγυριστεί ως αναδημιουργία και αναγέννηση της οικονομίας και από τα ΜΜΕ θα αγνοηθεί παντελλώς.

Η αντιπολίτευση και τα συνδικάτα, για πολλοστή φορά, θα φιλοσοφεί ή θα σφυρίζει αδιάφορα

11.Νέα πίεση στο ΕΣΥ διότι η σύγχυση στο μυαλό του κόσμου θα ενταθεί και θα τρέχει στα νοσοκομεία χωρίς πρακτικά καμία ιδιαίτερη συμπτωματολογία

12. Νέα εργασιακά δεδομένα με μείωση ή πάγωμα μισθών, αλλαγής εργασιακών συμβάσεων, το 12ωρο θα θεωρείται πραγματικότητα με αποδοχές μειωμένου 8ώρου

13. Μείωση ή διακοπή επιδομάτων στον κόσμο

14. Οι βουλευτές θα κατηγορήσουν τον κόσμο για οκνηρία και τεμπελιά, ότι θα πρέπει να βγούν να δουλέψουν σε έναν δυστοπικό κόσμο που η πολιτική των πολιτικών δημιούργησε

15. Στο μεσοδιάστημα θα βομβαρδιζόμαστε από ριάλιτι σόου και από την επιτυχία των τουριστικών εισροών (πράγμα που δε θα ισχύει)

16. Όλο και περισσότεροι θα προσπαθούν να σας πείσουν, που φορούν προβιά προβάτου, για τις αγνές προθέσεις τους, ενώ θα είναι οι ίδιοι που τόσες δεκαετίες κοιτάζουν το συμφέρον τους για τις ενδεχόμενες εκλογές του Σεπτεμβρίου.Και με όλα αυτά τα ευχάριστα, θα ετοιμαζόμαστε να περιμένουμε με λαχτάρα και διάχυτη «χαρά» την έλευση του Ιουνίου όπου το «αναπτυξιακό» μέτρο του πτωχευτικού κώδικα θα φτωχοποιήσει τουλάχιστον το μισό του ελληνικού πληθυσμού ενώ θα δοκιμάσει σχεδόν το σύνολο της κοινωνίας.

Όμως, μη στεναχωριέστε βρε…το είπε και ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, εσείς πρέπει να πληρώσετε τα χρέη σας, τα κόμματα έχουν τους πιστούς χρήσιμους ηλίθιους να τους πληρώνουν τα δάνεια τους μέσω ετήσιων συνδρομών. Ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας, μετά τις επικλήσεις στον Θεό για την πορεία της οικονομίας και ένα χρέος εντελώς ανεξέλεγκτο, περιμένει και αυτός τους νέους επενδυτές από την εκποίηση της προσωπικής περιουσίας του λαού…

Η τεράστια επένδυση στο Ελληνικό, μετά τις μπουλντόζες, προχωράει με νέες μακέτες, στα πρότυπα του πρώην Πρωθυπουργού κ. Σημίτη που εκστόμισε το διαχρονικό: αυτό δεν είναι ΜΑΚΕΤΟ! και του επαναστάτη αριστερού πρώην Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα που εγκαινίασε ένα πανό για το μετρό Θεσσαλονίκης, με πληρωμένα διθυραμβικά άρθρα που θα τονίζουν την επίδραση στην οικονομία από ένα νέο εμπορικό κέντρο (mall). Τι; δεν θα έχετε δουλειές και ψωμί να φάτε; Εντάξει βρε παιδιά, φάτε παντεσπάνι, το fame story να είναι καλά! Ποιός ασχολείται με τέτοιες λεπτομέρειες.Μετά τιμής και σεβασμού προς τον συνάνθρωπο

Δημήτριος Ποντίκας

AΛΗ-ΘΕΙΑ-blogspot.com

Οι μπατονέτες των τέστ και τα εμβόλια περιέχουν νανοσωματίδια, είναι ασφαλή σὐμφωνα με την Ευρωπαική Ενωση;

Υπάρχει διάχυτη ανησυχία για τα νανοσωματίδια που υπάρχουν στα διαγνωστικά τέστ, το αναγράφουν στο ένθετο τους,»Tο τεστ αντιγόνου Covid 19 Ag βασίζεται στην τεχνολογία μεμβράνης με κολλοειδή νανοσωματίδια. Μια μεμβράνη νιτροκυτταρίνης ευαισθητοποιείται με μονοκλωνικά αντισώματα που στρέφονται εναντίον του αντιγόνου του ιού» αλλα και στα εμβόλια. 

Σύμφωνα με τον επιστήμονα που βρίσκεται πίσω απο την πειραματική τεχνολογία mRNA που χρησιμοποιείται για τα εμβόλια από τις φαρμακευτικές εταιρείες Pfizer και Moderna τον Δρ Drew Weissman 

«Τέσσερα λιπίδια χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν τα νανοσωματίδια λιπιδίων που αυτοσυναρμολογούνται με το mRNA. Όλα δημιουργούνται συνθετικά. Το κατιονικό λιπίδιο, το οποίο είναι το κύριο συστατικό λειτουργίας, είναι ιδιοκτησία των εταιρειών(πατενταρισμένο)» και ‘‘είναι ιδιόκτητες πληροφορίες θαμμένες σε έναν περίπλοκο ιστό διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.»

Ούτε η Pfizer ούτε η Moderna ανταποκρίθηκαν αμέσως σε αιτήματα για χημική ανάλυση στο BNT162b2 ή στο mRNA-1273.

Αραγε οι κατασκευαστές των εμβολίων αλλά και οι κατασκευαστές απο τις μπατονέτες των διαγνωστικών τέστ, θα έχουν κάνει τις μελέτες που αναφέρει η ειδική επιτροπή της Ευρωπαικής Ενωσης; Ωστε να είμαστε ασφαλείς και να μην είμαστε εμείς τα ινδικά χοιρίδια;

Για να δούμε τι μας αναφέρει η ειδική επιτροπή της Ευρωπαική Ενωση. 

Χρειάζονται όπως αναφέρει ειδικές μελέτες για κάθε μορφή νανοσωματιδίου και τα νανοσωματίδια του κολλοειδή Αργυρου που υπάρχουν στις μπατονέτες, αλλα και για τα νανοσωματίδια που υπάρχουν στα εμβόλια.

Δημόσια Υγεία-Νανοτεχνολογία

Η Επιστημονική επιτροπή για τους αναδυόμενους και τους πρόσφατα αναγνωρισμένους κινδύνους για την υγεία (SCENIHR ) αναφέρει:

Τα μεταλλικά νανοσωματίδια έχουν σημαντική χημική αντιδραστικότητα ενώ τα νανοσωματίδια ιονικών κρυστάλλων έχουν παρατηρηθεί ότι συσσωρεύουν πρωτεϊνικές στιβάδες όταν εκτίθενται στο κυτόπλασμα ή στο λεμφικό υγρό. Αυτό το πρωτεϊνικό στρώμα εμπλέκεται πιθανώς στην αλληλεπίδραση του νανοσωματιδίου με το κυτταρικό σύστημα.

»Από την άλλη πλευρά, υλικά με πολύ χαμηλή διαλυτότητα ή ικανότητα αποικοδόμησης, θα μπορούσαν να συσσωρευτούν εντός βιολογικών συστημάτων και να παραμείνουν εκεί για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Με τα νανοσωματίδια αυτού του χαρακτήρα πρέπει να προκύψουν οι μεγαλύτερες ανησυχίες και πρέπει να δοθεί προσοχή στη σύγκριση της ανθεκτικότητας των σωματιδίων και των χρονικών σταθερών των μεταβολικών και κυτταρικών δραστηριοτήτων εντός του ξενιστή στόχου.( ανθρώπου και των οργάνων του)

6.4 Ποιες είναι οι επιπτώσεις στην υγεία των νανοσωματιδίων που χρησιμοποιούνται ως φορείς φαρμάκων;

Ένα από τα πλεονεκτήματα της χρήσης νανοσωματιδίων για φαρμακευτικά σκευάσματα είναι η πιθανότητα διέλευσης του αιματοεγκεφαλικού φραγμού (BBB). Ωστόσο, αυτό μπορεί επίσης να είναι το σημαντικό μειονέκτημα για τη συστηματική χορήγηση νανοσωματιδίων όσον αφορά την πιθανή τοξικότητα στον εγκέφαλο

Όταν αξιολογήθηκαν νανοσωματίδια με διαφορετικά χαρακτηριστικά επιφανείας, τα ουδέτερα νανοσωματίδια και οι χαμηλές συγκεντρώσεις ανιονικών νανοσωματιδίων βρέθηκαν να μην έχουν επίδραση στην ακεραιότητα του BBB, ενώ οι υψηλές συγκεντρώσεις ανιονικών νανοσωματιδίων και τα κατιονικά νανοσωματίδια ήταν τοξικές για το BBB. Τα ποσοστά πρόσληψης του εγκεφάλου, ανιονικών νανοσωματιδίων σε χαμηλότερες συγκεντρώσεις ήταν ανώτερα από τα ουδέτερα ή κατιονικά σκευάσματα στις ίδιες συγκεντρώσεις. Ως εκ τούτου, το επιφανειακό φορτίο νανοσωματιδίων πρέπει να ληφθεί υπόψη για τοξικότητα και προφίλ διανομής εγκεφάλου (Lockman et al 2004).

Η χρήση νανοσωματιδίων ως φορέων φαρμάκων μπορεί να μειώσει την τοξικότητα του ενσωματωμένου φαρμάκου (Kim et al 2003), αν και δεν μπορεί πάντα να γίνει διάκριση μεταξύ του φαρμάκου και της τοξικότητας των νανοσωματιδίων.

In vitro παρατηρήσεις με κερατινοκύτταρα, μακροφάγα και μονοκύτταρα αίματος αποκάλυψαν την επαγωγή οξειδωτικού στρες σε αυτά τα κύτταρα μετά από έκθεση σε νανοσωματίδια (Shvedova et al 2003, Brown et al 2004).

Λαμβάνοντας υπόψη τα ειδικά χαρακτηριστικά που καταδεικνύονται για τα νανοσωματίδια, οι δοκιμές που συνήθως εκτελούνται για τον προσδιορισμό της τοξικότητας των προϊόντων μπορεί να μην επαρκούν για την ανίχνευση όλων των πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών των νανοσωματιδίων.

Με βάση τις εμπειρίες στην εισπνοή τοξικολογίας, προτάθηκε μια σειρά δοκιμών για την αξιολόγηση της τοξικότητας των νανοσωματιδίων που χρησιμοποιούνται σε συστήματα διανομής φαρμάκων (Borm και Kreyling 2004).

Αυτές περιελάμβαναν δοκιμές για βλάβη των κυττάρων του αίματος μετά από ενδοφλέβια χορήγηση, αποκρίσεις οξείας φάσης ηπατοκυττάρων ή πνευμονικών κυττάρων, δοκιμές διαπερατότητας ενδοθηλιακών κυττάρων, για αποσταθεροποίηση αθηρωματικών πλακών σε ζωικά μοντέλα για αθηροσκλήρωση, για επιδράσεις στο αυτόνομο νευρικό σύστημα, για επικουρική δραστηριότητα σε μοντέλο ανοσοποίησης, για ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος με μέτρηση της δραστηριότητας των Τ κυττάρων και της επαγωγής της κυτοκίνης στους λεμφαδένες, για τον προσδιορισμό της επιφανειακής δραστηριότητας και της επαγωγής του οξειδωτικού στρες σε κυτταρικές γραμμές, για τοξικότητα σε διάφορες κυτταρικές σειρές in vitro, και για βιοανθεκτικότητα.

Ένας μηχανισμός τοξικότητας των νανοσωματιδίων είναι πιθανό να είναι η επαγωγή αντιδραστικών ειδών οξυγόνου και το επακόλουθο οξειδωτικό στρες σε κύτταρα και όργανα.

Ο έλεγχος για την αλληλεπίδραση νανοσωματιδίων με πρωτεΐνες και διάφορους τύπους κυττάρων πρέπει να εξεταστεί ως μέρος της τοξικολογικής αξιολόγησης.

Με εξαίρεση τα αερομεταφερόμενα σωματίδια που μεταφέρονται στον πνεύμονα, οι πληροφορίες σχετικά με τη βιολογική μοίρα των νανοσωματιδίων, συμπεριλαμβανομένης της κατανομής, της συσσώρευσης, του μεταβολισμού και της τοξικότητας για τα όργανα είναι ακόμη ελάχιστες.

3.8.5 Συμπεράσματα

Η μείωση του μεγέθους στη νανοκλίμακα αλλάζει τα χαρακτηριστικά των σωματιδίων, κυρίως λόγω της αυξημένης αναλογίας επιφάνειας προς όγκο. Δεν υπάρχουν ακόμη παραδείγματα για την πρόβλεψη της σημασίας οιασδήποτε από αυτές τις αλλαγές στα χαρακτηριστικά, επομένως η αξιολόγηση της ασφάλειας των νανοσωματιδίων και των νανοδομών δεν μπορεί να βασιστεί στο τοξικολογικό και οικοτοξικολογικό προφίλ του κύριου υλικού που έχει ιστορικά προσδιοριστεί.

Η βιολογική συμπεριφορά των νανοσωματιδίων καθορίζεται από τη χημική σύνθεση, συμπεριλαμβανομένων των επικαλύψεων στην επιφάνεια, της μείωσης του μεγέθους και των αντίστοιχων μετατοπίσεων στις χημικές και φυσικές ιδιότητες, τη σχετική αύξηση στην αναλογία επιφάνειας προς όγκο και το σχήμα. 

Επιπλέον, οι συσσωματώσεις νανοσωματιδίων μπορεί να επηρεάσουν και τη βιολογική τους συμπεριφορά. Η δόση που εκφράζεται ως επιφάνεια ή αριθμός σωματιδίων που χορηγούνται δείχνει καλύτερη σχέση με βιολογικές και / ή τοξικές επιδράσεις από τη δόση που εκφράζεται ως μάζα. 

Η βιολογική αξιολόγηση των νανοσωματιδίων και / ή προϊόντων που ενσωματώνουν νανοσωματίδια πρέπει να πραγματοποιείται κατά περίπτωση.

Ένας μηχανισμός τοξικότητας των νανοσωματιδίων είναι πιθανό να είναι η επαγωγή αντιδραστικών ειδών οξυγόνου και το επακόλουθο οξειδωτικό στρες σε κύτταρα και όργανα. 

Ο έλεγχος για την αλληλεπίδραση νανοσωματιδίων με πρωτεΐνες και διάφορους τύπους κυττάρων θα πρέπει να εξεταστεί ως μέρος της τοξικολογικής αξιολόγησης

Η κυκλοφορία  και η πρόσληψη νανοσωματιδίων από το σώμα συμβαίνει μετά από έκθεση στην εισπνοή (πρόσληψη νευρωνικών, κυκλοφορία σε ολόκληρο το επιθήλιο των πνευμόνων και κατάποση), στοματική έκθεση (κατάποση) και έκθεση στο δέρμα ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του νανοσωματιδίου που ερευνάται. 

Με εξαίρεση τα αερομεταφερόμενα σωματίδια που μεταφέρονται στον πνεύμονα, οι πληροφορίες σχετικά με τη βιολογική τύχη των νανοσωματιδίων, συμπεριλαμβανομένης της κατανομής, της συσσώρευσης, του μεταβολισμού και της τοξικότητας για τα όργανα είναι ακόμη ελάχιστες.»

Πρόσφατες έρευνες επίσης κατηγορούν τα νανοσωματίδια για εγκεφαλική βλάβη.

Τα νανοσωματίδια μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στα νεφρά και τον εγκέφαλο

Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Plymouth απέδειξαν, για πρώτη φορά, ότι τα νανοσωματίδια έχουν  θανατηφόρα επίδραση στον εγκέφαλο και σε άλλα μέρη του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Περισσότερα για την επικινδυνότητα των νανοσωματιδίων του κολλοειδή άργυρου και της νιτροκυτταρίνης που περιέχουν οι μτατονέτες στο πιο κάτω άρθρο.

Διαγνωστικά τέστ για τον κορονοιό, είναι έγκυρα;; Ενέχουν κινδύνους;;

πηγή

https://ec.europa.eu/health/ph_risk/committees/04_scenihr/docs/scenihr_o_003b.pdfLockman PR, Koziara JM, Mumper RJ and Allen DD. Nanoparticle surface charges alterblood-brain barrier integrity and permeability. J Drug Target 2004, 12, 635-641. 
Kim SY, Lee YM, Baik DJ and Kang JS. Toxic characteristics of methoxy poly(ethyleneglycol)/poly(ε-caprolactone) nanospheres; in vitro and in vivo studies in the normalmice. Biomaterials 2003, 24, 55-63. 
Shvedova et al 2003Exposure to carbon nanotube material: assessment of nanotube cytotoxicity using human keratinocyte cells
Brown DM, Donaldson K, Borm PJ, Schins RP, Dehnhardt, Gilmour P, Jimenez LA andStone V. Calcium and ROS-mediated activation of transcription factors and TNF-alphacytokine gene expression in macrophages exposed to ultrafine particles. Am J PhysiolLung Cell Mol Physiol 2004, 286, L344-L353. 
Borm και Kreyling 2004Toxicological hazards of inhaled nanoparticles–potential implications for drug delivery

Αλήθεια

AΛΗ-ΘΕΙΑ.blogspot.com

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *