ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

5/5 (5)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την εκπληκτική αποκάλυψη ότι μετά από έρευνα του Γενικού Εισαγγελέα της Άγκυρας διαπιστώθηκε ότι μέσα στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ακόμα και σήμερα μετά από πολλές εκκαθαρίσεις υπάρχουν περί τις… 50 χιλιάδες στρατιωτικοί, (μάλιστα!!!) που θεωρούνται ύποπτοι για διενέργεια συνωμοσίας ως προσκείμενοι στον Φετουλάχ Γκιουλέν. Ο δε εντοπισμός τους γίνεται από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες τους με την σταθερή τηλεφωνία.

Ήδη στο στόχαστρο έχουν περιέλθει περί τις 5 χιλιάδες στρατιωτικοί. Από αυτούς οι τρεις χιλιάδες είναι στον Στρατό Ξηράς, άλλοι χίλιοι αναφέρονται στην Πολεμική Αεροπορία και άλλοι χίλιοι στον Πολεμικό Ναυτικό και στην Στρατοχωροφυλακή.

Χαρακτηριστικό είναι πως την πρώτη του μηνός Μαρτίου μετά από εντολή του Γενικού Εισαγγελέα Κωνσταντινούπολης που διεξάγει έρευνα για τους προσκείμενους στον Γκιουλέν στο πολεμικό ναυτικό, συνελήφθηκε ο υπασπιστής και μέλος της προσωπικής φρουράς του αρχηγού του Επιτελείου Ναυτικού, ναυάρχου Adnan Özbal, ο κελευστής Rıza Asal.

Όπως αποκαλύφτηκε μετά από εκτεταμένη έρευνα ότι ο αξιωματικός του ναυτικού Rıza Asal ήταν οπαδός του Γκιουλέν και εκμεταλλευόμενος την θέση του σαν υπασπιστή του αρχηγού του ΓΕΝ έκανε προπαγάνδα υπέρ του Φετουλάχ Γκιουλέν.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. 3 Μαρ. 2018

    […] Αναδημοσίευση από: nikosxeiladakis.gr […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *