«ΟΤΑΝ ΜΕ ΕΠΙΑΣΑΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟ 1974» (βίντεο)

5/5 (6)

Μια πραγματικά συγκλονιστική μαρτυρία ενός Κύπριου ιερέα, που είχε πιαστεί αιχμάλωτος στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

Τριάντα οκτώ χρόνια μετά τη σύλληψη του και τη μεταφορά του στα μπουντρούμια του Αττίλα στα Άδανα, ο πατήρ Θεόκλητος Κυριάκου μιλά για τα όσα βίωσε στα χέρια των Τούρκων, για την βία και τον εξευτελισμό που υπέστη με αφορμή τη μαύρη επέτειο της δεύτερης τουρκικής εισβολής του 1974.
Α μέρος

Με τα μελανότερα χρώματα περιγράφει ο Πάτερ Θεόκλητος Κυριάκου τις πρώτες ώρες της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής και τις σαράντα τρεις ημέρες αιχμαλωσίας του στα χέρια στρατιωτών του Αττίλα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Γενικό Επιχειρησιακό Διευθυντή του ANT Βάσο Τσαγγαρά, ο ιερέας αφηγείται τον εφιάλτη του πολέμου που ζωντάνεψε για τον ίδιο και την οικογένεια του, όταν συνελήφθη στις 14 Αυγούστου του 1974 στην περιοχή της Μιας Μηλιάς.

Το Β’ Μέρος της Συνέντευξης…

Ο Πάτερ Θεόκλητος οδηγήθηκε μαζί με άλλους τριακόσιους αιχμαλώτους στις φυλακές των Αδάνων, όπου υπέστη φρικτά βασανιστήρια με ξυλοδαρμούς, ύβρεις και εξευτελισμό για το εκκλησιαστικό του σχήμα.

Παρουσιάζεται μάλιστα σε ρεπορτάζ του βρετανικού BBC στα μπουντρούμια του Αττίλα, στο οποίο του απαγορεύτηκε η οποιαδήποτε δήλωση.

Ο ιερέας εξομολογείται στην κάμερα του ANT1 το μεγάλο του παράπονο και κάνει λόγο για αδιαφορία των αρμοδίων, στο θέμα των αγνοουμένων.

Αναδημοσίευση από katanixis.gr
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *