ΠΑΡΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΔΩΣΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ(Βίντεο)

4.75/5 (4)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Το πρόβλημα της διατροφής είναι γνωστό πως διογκώνεται όλο και περισσότερο και το τραγικό είναι ότι την ιδία ώρα πετάγονται εκατομμύρια ποσότητες τροφίμων από τα διάφορα σουπερμάρκετ. Στην Αυστραλία κάποιοι θέλησαν και κατάφεραν με ένα πολύ πρωτότυπο τρόπο να βρούνε κάποια λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα.

Η οργάνωση αυτή ονομάζεται OzHarvest και ιδρύθηκε από το 2004. Εκείνο που κατάφερε είναι να προσφέρουν σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις 65 εκατομμύρια συσκευασμένα γεύματα. Πως το κατάφεραν αυτό;

 

Προσέγγισαν γνωστές αλυσίδες σουπερμάρκετ και επέτυχαν να συμφωνήσουν τα ληγμένα τρόφιμα που πετάνε και άλλα, να τα παίρνουν αυτοί και στη συνέχεια να τα διαθέτουν εκεί που υπάρχει ανάγκη.

Εκτός από τρόφιμα μαζεύουν και άλλα είδη οικιακής χρήσης όπως σαπούνια, οδοντόπαστες και άλλα τα οποία επίσης τα διοχετεύουν εκεί που πρέπει. Αυτή η κυρία η Ronni Kahn που οργάνωσε αυτήν την κίνηση είναι από την Αυστραλία, έζησε κάποια χρόνια στην Αφρική όπου γνώρισε την μεγάλη φτώχεια και αφού γύρισε στην πατρίδα της αποφάσισε να αγωνιστεί για την καταπολέμηση της.

Το έργο της αυτό αναγνωρίστηκε και βραβεύτηκε από πολλούς φορείς ενώ τελευταία κατάφερε να πείσει τα μεγάλα αεροδρόμια και τα πακέτα τροφίμων που δεν καταναλώνονταν στα αεροπλάνα να παραλαμβάνει και τα διαθέτει σε αυτούς που έχουν ανάγκη.

 

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

 

 

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *