ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΝΑ…ΚΑΤΑΧΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

5/5 (2)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Τα τεράστια κενά που έχουν δημιουργηθεί στην τουρκική πολεμική αεροπορία με τις μαζικές διώξεις μετά το αποτυχών πραξικόπημα, (80% των πιλότων έχουν εκδιωχτεί). έχουν δημιουργήσει πολύ μεγάλο πρόβλημα σε σημείο να δίνονται και μεγάλες προσφορές – μπόνους σε όσους πολιτικούς πιλότους, Τούρκους και…μη, να έλθουν να καταταχτούν στην πολεμική αεροπορία.

Όπως έγινε γνωστό από το τουρκικό πρακτορείο Anadolu ajansı, ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της τουρκικής πολιτικής αεροπορίας κυκλοφόρησε έγγραφο του Γενικού Επιτελείου σύμφωνα με το οποίο όποιος πιλότος θελήσει να καταταχτεί στην πολεμική αεροπορία μετά από εκπαίδευση, θα λάβει επιπλέον μισθούς από τους κανονικούς μισθούς σαν προσφορά στην απόφαση του αυτή, χώρια τα άλλα οικονομικά οφέλη, (αγορές κλπ).

Η κατάσταση αυτή έγινε γνωστή δημόσια το διήμερο 20-21 Ιουνίου όταν έγινε «ειδική»σύσκεψη στην Κωνσταντινούπολη με την συμμετοχή του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, του προέδρου των Τούρκων πιλότων πολίτικης αεροπορίας, Murat Ersoy, και του αρχηγού της Διοίκησης Επιχειρήσεων της πολεμικής αεροπορίας, Ali Çetinkaya. Στη σύσκεψη αυτή παρουσιάστηκε με έμφαση το μεγάλο πρόβλημα με τα κενά στην πολεμική αεροπορία.

Εντωμεταξύ ανεπίσημες φήμες που κυκλοφορούν από κάποια τουρκικά ΜΜΕ, αναφέρουν ότι η Άγκυρα αναγκάστηκε με μεγάλα οικονομικά δέλεαρ να καλέσει πιλότους από το…Πακιστάν και το Αζερμπαϊτζάν και δεν αποκλείεται αυτοί να πετούν και πάνω από το Αιγαίο.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *