ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΔΗΜΙΑ(Βίντεο)

5/5 (1)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αποδυνάμωσε σημαντικά τον ορισμό της πανδημίας το 2009 – και άνοιξε την πόρτα για χειραγώγηση με τον όρο πανδημία. Απόσπασμα από το βιβλίο «Virus-Wahn».

Μέχρι τις αρχές Μαΐου 2009, ο ιστότοπος του ΠΟΥ είπε στο ερώτημα «Τι είναι μια πανδημία;» ότι «συνδέεται με έναν τεράστιο αριθμό θανάτων και ασθενειών». Αλλά ξαφνικά ο ΠΟΥ διέγραψε αυτό το απόσπασμα κειμένου – και μόνο λίγες εβδομάδες αργότερα, στις 11 Ιουνίου, η οργάνωση για τη «γρίπη των χοίρων» κήρυξε την υψηλότερη προειδοποίηση πανδημίας (φάση 6). Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, δεν υπήρχαν σχεδόν θύματα «γρίπης των χοίρων» για να διαμαρτυρηθούν ακόμη και εκείνη τη στιγμή. Ο ΠΟΥ έχει εξαπατήσει το κοινό μαζί του, όπως μπορεί να διαβαστεί ακόμη και από μια εσωτερική γραπτή έκθεση.

Επειδή με την εξάλειψη του εν λόγω κειμένου, είχε τελικά διαγράψει την ιδέα από τα έγγραφά της που κάποιος λογικά συνδέεται με μια «πανδημία»: ότι αμέτρητοι άνθρωποι πεθαίνουν ως αποτέλεσμα αυτού. Αυτό έκανε επίσης το παιχνίδι του παιδιού να δηλώσει το COVID-19 ως παγκόσμια πανούκλα θανάτου, αν και η επιστημονική βάση για αυτό δεν παρέχεται καθόλου και παρόλο που, σύμφωνα με τις αρχές, ο κορωναϊός ισχυρίζεται μόνο ένα μέρος των θανάτων που μπορούν να αποδοθούν σε καρκίνο, καρδιακές παθήσεις και πείνα ή λεπτή σκόνη.

«Οι υγειονομικές αρχές έπεσαν για μια εκστρατεία από τις φαρμακευτικές εταιρείες που απλά ήθελαν να κερδίσουν χρήματα με την υποτιθέμενη απειλή.»
Αυτό το απόσπασμα από τον Wolf-Dieter Ludwig, καθηγητή ιατρικής και πρόεδρος της επιτροπής ναρκωτικών του γερμανικού ιατρικού επαγγέλματος, από τον Οκτώβριο του 2009 αποτελεί την αρχή του κεφαλαίου της γρίπης των χοίρων του βιβλίου «Virus-Wahn» . Το γεγονός ότι έχει φτάσει σε αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα περιθώρια κέρδους που προσφέρει η αγορά εμβολίων. Έχει πλέον διογκωθεί σε 35 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως – και οι ολιγοπωλιακές συνθήκες επιτρέπουν στις εταιρείες να κερδίζουν καθαρό εισόδημα για ένα δολάριο ΗΠΑ που επενδύεται σε εμβολιασμούς στις 94 χώρες με χαμηλότερο εισόδημα στον κόσμο πάρτε ένα υπερβολικό ποσό 44 $ ΗΠΑ.

Η Big Pharma ασκεί πίεση
Η προοπτική τεράστιων κερδών έπαιξε επίσης κεντρικό ρόλο στη λεγόμενη γρίπη των χοίρων (H1N1). Στα μέσα Μαΐου 2009, τουλάχιστον 30 υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι φαρμακευτικών εταιρειών συναντήθηκαν με τη τότε Γενική Διευθύντρια της ΠΟΥ Margaret Chan και τον τότε Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν. Κύριο μέλημα: Η ΠΟΥ πρέπει να δηλώσει το υψηλότερο επίπεδο πανδημίας (φάση 6).

Το γεγονός ότι οι εταιρείες άσκησαν τεράστια πίεση οφειλόταν στο γεγονός ότι ήταν ανήσυχοι να προμηθεύσουν μεγάλα τμήματα του παγκόσμιου πληθυσμού με τα λεγόμενα εμβόλια «γρίπης των χοίρων». Και όταν ο ΠΟΥ δηλώνει πανδημία επίπεδο 6, ενεργεί σαν διακόπτης που ρίχνεται με αποτέλεσμα η βιομηχανία να χτυπά σωστά και χωρίς κίνδυνο.

Λίγο πριν, στις 4 Μαΐου 2009, ο ΠΟΥ είχε αλλάξει ή αποδυναμώσει αποφασιστικά τον ορισμό της πανδημίας στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας του «Πανδημική Προεδρία». Με αυτόν τον τρόπο το απόσπασμα στο οποίο λέγεται ότι η πανδημία της γρίπης θα οδηγούσε σε «σημαντικό αριθμό θανάτων και ασθενειών», όπως ανέφερε το φαρμακευτικό-τηλεγράφημα στο δικό του Η συνεισφορά «Η χορηγούμενη πανδημία – ΠΟΥ και γρίπη των χοίρων» . Με βάση αυτά τα «ενημερωμένα κριτήρια πανδημίας», έγινε ακόμη πιο εύκολο για τον ΠΟΥ, λίγο αργότερα, στις 11 Ιουνίου 2009, να κηρυχθεί η λεγόμενη γρίπη των χοίρων ως η υψηλότερη δυνατή πανδημία φάσης 6 – μια ταξινόμηση για την οποία δεν είναι επίσης απαραίτητη ήταν (και είναι) ότι υπήρξαν ήδη πολλά θύματα και οι σοβαρά άρρωστοι που μετανιώνουν.

Πολλά συμβόλαια για πανδημικά εμβόλια είχαν από καιρό υπογραφεί έως τώρα. Η Γερμανία, για παράδειγμα, είχε ήδη συνάψει σύμβαση με τον βρετανικό φαρμακευτικό γίγαντα GlaxoSmithKline (GSK) για την αγορά του πανδημικού εμβολίου της το 2007.

Στα μέσα Ιουνίου 2009, ο επικεφαλής του γερμανικού τμήματος της GSK ζήτησε από την τότε υπουργό Υγείας Ulla Schmidt να «επιβεβαιώσει επειγόντως την παράδοση που προβλέπεται στη σύμβαση». Καλεί τον υπουργό Υγείας της Θουριγγίας να «επιβεβαιώσει τις συμβατικές εντολές των ομοσπονδιακών κρατών αμέσως και δεσμευτικά». Παρόμοιες επιστολές αποστέλλονται σε άλλες χώρες, όπως ανέφερε ο Spiegel (8) – ένα περιοδικό που τροφοδότησε μαζικά τις ασταθείς τακτικές εκφοβισμού της γρίπης των χοίρων από την αρχή και για μήνες.

Σε αυτό το σημείο, όπως ακόμα και η τότε Γενική Διευθύντρια του ΠΟΥ, η Μαργαρίτα Τσαν, παραδέχτηκε, ο αριθμός των θανάτων παγκοσμίως ήταν χαμηλός (10). Ο οργανισμός είχε επίσης «δει ή αναμενόταν απότομες ή δραματικές αυξήσεις στον αριθμό και τη σοβαρότητα των λοιμώξεων». Δεν θα μπορούσε επίσης να υπάρξει θέμα «διασυνοριακής μείζονος κατάστασης ζημίας», όπως ορίζεται στο εθνικό σχέδιο πανδημίας αυτής της χώρας. Η ταξινόμηση της γρίπης των χοίρων ως πανδημία – συνώνυμη με την αρχή για την παραγωγή εμβολίων και την περαιτέρω αποθήκευση φαρμάκων (αναστολείς της νευραμινιδάσης) – δεν θα ήταν δυνατή χωρίς νέο ορισμό της πανδημίας, επομένως το συμπέρασμα του αρζνεϊ-τηλεγραφήματος.

ΠΟΥ – ο «Παγκόσμιος Οργανισμός Υστερίας»
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι «στις 4 Μαΐου 2009, ο ΠΟΥ απέκλεισε το κείμενο στον ιστότοπό του ότι μια πανδημία» θα οδηγούσε σε τεράστιο αριθμό θανάτων και ασθενειών «ως απάντηση σε αίτημα της δημοσιογράφου του CNN Elizabeth Cohen», πώς Ο Peter Doshi από το εμπορικό περιοδικό The BMJ σημειώνει. Η ιατρική δημοσιογράφος Cohen επέστησε την προσοχή του ΠΟΥ στο γεγονός ότι ως φυσιολογικός θνητός, ο όρος «πανδημία» θα σκεφτόταν ένα είδος τρόμου, αλλά με την καλύτερη βούληση στον κόσμο, η γρίπη των χοίρων δεν θα ήταν τέτοια παράσταση, όπως στο άρθρο της «Εάν μια πανδημία δεν είναι πανδημία» να διαβάσετε είναι/που διατίθεται προς ανάγνωση.

Οι γερμανικές αρχές προφανώς είχαν παρεξηγήσει τον επίσημο ορισμό της Πρώτης Φάσης του ΠΟΥ, όπως έγραψε ο Spiegel σε αναδρομική έκθεση τον Μάρτιο του 2010 – σε ένα άρθρο στο οποίο επέκρινε εκπληκτικά την αβάσιμη αναφορά φόβου του δικού του περιοδικού. Επομένως, οι κριτικοί ρώτησαν γελοία αν ο ΠΟΥ σύντομα θα κηρύξει ένα νέο κρυολόγημα ως πανδημία. «Μερικές φορές ορισμένοι από εμάς πιστεύουν ότι ο ΠΟΥ αντιπροσωπεύει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υστερίας», ανέφερε το περιοδικό ειδήσεων Richard Schabas, πρώην διευθυντής υγείας της καναδικής επαρχίας του Οντάριο.

Ο Harvey V. Fineberg, πρόεδρος μιας επιτροπής των Διεθνών Κανονισμών Υγείας (IHR) που συνδέονται με τον ΠΟΥ για να αξιολογήσει πώς είχε ενεργήσει ο ΠΟΥ για τη «γρίπη των χοίρων», το χαρακτήρισε «ένα κρίσιμο μέρος της αναθεώρησής μας» του τρόπου με τον οποίο ορίζεται μια πανδημική γρίπη με ή χωρίς θανάτους και σοβαρά άρρωστα άτομα. Σε ένα σχέδιο έκθεσης που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο του 2011, η επιτροπή του Fineberg επέκρινε τον ΠΟΥ για το γεγονός ότι «ξεκαθάρισε ανεπαρκώς τη σύγχυση σχετικά με τον ορισμό της πανδημίας».

ΠΟΥ: Σοβαρότητα της πορείας της πανδημίας; Πληκτικός!
Οι ειδικοί ζήτησαν επομένως ότι η ταξινόμηση της πανδημικής φάσης 6 απαιτούσε τελειοποίηση που όχι μόνο λαμβάνει υπόψη την (υποτιθέμενη) εξάπλωση, αλλά και τη σοβαρότητα του γεγονότος. Ακόμη και ο ίδιος ο ΠΟΥ το σκέφτεται για λίγο – και η επιτροπή του Fineberg το ζήτησε επίσης. Αλλά στο τέλος η εφαρμογή απέτυχε λόγω της απροθυμίας του ΠΟΥ (16). Σε κάθε περίπτωση, το COVID-19 δεν θα μπορούσε να κηρυχθεί πανδημία εάν είχε εφαρμοστεί τέτοια ρύθμιση …

Στην Ευρώπη, ο αριθμός των ατόμων που πέθαναν επίσημα από τη γρίπη των χοίρων αυξήθηκε από 53 σε 207 περιπτώσεις. Και από παγκόσμια σκοπιά, ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου 2009 από μόλις 1462 σε 4735. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τον Οκτώβριο του 2009, λιγότερο από 0,2 τοις εκατό εκείνων παγκοσμίως που ισχυρίστηκαν ότι είχαν «γρίπη των χοίρων» είχαν πεθάνει.

Ακόμα κι αν κάθε θάνατος αντιπροσωπεύει μια τραγική μοίρα, με τόσο μικρό αριθμό θανάτων, κανείς δεν θα μπορούσε να μιλήσει για μια παγκόσμια επιδημία.
Ωστόσο, στις 21 Οκτωβρίου 2009, η εφημερίδα Bild, για παράδειγμα, έριξε τον τρομακτικό τίτλο στους αναγνώστες της ότι σύντομα θα μπορούσαν να υπάρξουν 35.000 θάνατοι από τη γρίπη των χοίρων στη Γερμανία (βλ. Παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης) – ένας ισχυρισμός που φαίνεται εντελώς ανεύθυνος.

Επειδή εκείνη τη στιγμή μόνο δύο θάνατοι είχαν αναφερθεί επίσημα σε αυτήν τη χώρα. Και αυτοί ήταν άνθρωποι που είχαν υποφέρει από σοβαρές υποκείμενες ασθένειες. Αυτό σήμαινε ότι σημαντικά λιγότεροι πέθαναν από ό, τι είχε προβλεφθεί. Λαμβάνοντας υπόψη τα ποσοστά θανάτου που υποτίθεται από τις αρχές από 0,1 έως 0,6 ύποπτων περιπτώσεων, όχι μόνο δύο αλλά μεταξύ 23 και 138 ατόμων θα είχαν πεθάνει μέχρι τότε.

Ακόμα και τον Απρίλιο του 2010 – μισό χρόνο μετά τον ψεύτικο τίτλο ειδήσεων – ο αριθμός των θανάτων σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Ινστιτούτου Robert Koch ήταν 253 (19) και ήταν ακόμη έτη φωτός μακριά από 35.000.
Και ενώ τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης προσπάθησαν να προωθήσουν τις εκδόσεις τους σε τρομακτικά πρωτοσέλιδα και έτσι έβαλαν αμέτρητους ανθρώπους σε φόβο και πανικό για τη γρίπη των χοίρων, οι φαρμακευτικές εταιρείες ήταν κάτι παραπάνω από μια χαρά. Αυτό αποδεικνύεται από το παράδειγμα GlaxoSmithKline. Μόνο η γερμανική κυβέρνηση διέταξε 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου γρίπης των χοίρων Pandemrix από την εταιρεία στη Δρέσδη. Αξία της συμφωνίας: 700 εκατομμύρια ευρώ.

Σε όλο τον κόσμο, ο φαρμακευτικός γίγαντας είχε πουλήσει ακόμη και περίπου 440 εκατομμύρια δόσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα, μετατρέποντας πάνω από δισεκατομμύρια (20). Λίγο μετά την ανακοίνωση της «πανδημίας γρίπης των χοίρων» (που δεν συνέβη ποτέ), η αξία των μετοχών της Glaxo αυξήθηκε κατά εντυπωσιακό δέκα τοις εκατό, ενώ το τριμηνιαίο κέρδος το τρίτο τρίμηνο του 2009 διογκώθηκε στα 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Άλλο κέρδος 2,3 δισεκατομμυρίων αναμενόταν για το τέταρτο τρίμηνο, στο οποίο προέκυψε η παράδοση του λεγόμενου εμβολίου γρίπης των χοίρων.

Σε αντίθεση με αυτό συμβαίνει σε παιδιά που εμβολιάστηκαν με εμπιστοσύνη στην πολιτική, τους επιστήμονες, τους γιατρούς και τα μέσα ενημέρωσης. Το 2010, για παράδειγμα, η Σουηδική Υπηρεσία Φαρμάκων ανέφερε για πρώτη φορά περιπτώσεις περιστατικών παιδιών και εφήβων που ανέπτυξαν ναρκοληψία μετά από εμβολιασμό της γρίπης των χοίρων – μια νευρολογική ασθένεια που διαταράσσει τον κύκλο ύπνου-αφύπνισης. Περαιτέρω ανάλυση επιβεβαίωσε ότι το εμβόλιο Pandemrix προκάλεσε επίσης την ασθένεια σε άτομα που εμβολιάστηκαν σε άλλες χώρες. Αυτό επιβεβαιώθηκε επίσης από δικαστή. Στο Λονδίνο, για παράδειγμα, ένα 12χρονο αγόρι απονεμήθηκε 120.000 £ από δικαστήριο επειδή θεωρήθηκε αποδεδειγμένο ότι το εμβόλιο της γρίπης των χοίρων προκάλεσε ναρκοληψία σε αυτόν.

Biopsyhoz – Fake Pandemic

The Politics of Coronavirus

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *