«ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ» ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

4/5 (4)

Η Ελλάδα κρατούσε πάντα μια σωστή ισορροπία σχέσεων μεταξύ Δύσης και Ρωσίας. Τελευταία κάποιες κινήσεις δείχνουν πως κάποιοι δεν θέλουν να συνεχιστεί αυτή η ισορροπία, την ίδια ώρα που η Τουρκιά συνεχίζει το φλερτ με την Μόσχα με αποτέλεσμα την απόκτηση οπλικών συστημάτων που ανατρέπουν την ισορροπία στο Αιγαίο.

Όπως έγινε γνωστό την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα σε άλλους δύο για παράνομες ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας φαίνεται ότι δρομολογεί η Αθήνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δύο διπλωμάτες προέβησαν σε παράνομες ενέργειες εντός της ελληνικής επικράτειας, όπως η προσπάθεια χρηματισμού κρατικών λειτουργών για να αποσπάσουν πληροφορίες όσον αφορά την διαπραγμάτευση στο Σκοπιανό!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η Αθήνα έχει ήδη αποφασίσει και δώσει εντολή για την άμεση απέλαση δύο ατόμων –ο ένας είναι το στέλεχος της ρωσικής πρεσβείας Βίκτορ Γιάκοβλεφ– και την απαγόρευση νέας εισόδου στη χώρα για δύο ακόμα, οι οποίοι εμπλέκονται σε σωρεία ενεργειών, μεταξύ των οποίων πληροφοριακής δραστηριότητας (ο διπλωματικός όρος για την αλίευση και διακίνηση πληροφοριών) εις βάρος της Ελλάδας.

Και να μην ξεχνάμε πως η Ρωσία είναι η υπερδύναμη του αντίπαλου δέους.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *