Παγκόσμια Πολεμική Ατζέντα «Ενας Κόσμος»

5/5 (1)

Ο Τραμπ ήρθε με επικίνδυνες ιδέες και μία από αυτές ήταν η ασέβεια προς όλες τις υπάρχουσες παγκόσμιες πολιτικές, γεωγραφικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές εντολές και συμφωνίες. Τα συλλαλητήρια του περιλάμβαναν το σύνθημα MAGA – Ας κάνουμε την Αμερική τρανή ξανά. Οι Αμερικανοί της χειρωνακτικής εργασίας από την ζώνη Σκουριάς (είναι ένας άτυπος όρος για μια περιοχή των Ηνωμένων Πολιτειών που έχει υποστεί βιομηχανική παρακμή) επευφημούσαν, όπως τους υποσχέθηκε καλοπληρωτέες θέσεις εργασίας. Μαύροι και Ασιάτες Αμερικανοί είχαν συμπεριληφθεί σ’ αυτές τις συγκεντρώσεις.

Ο Τραμπ υποσχέθηκε στους Αμερικανούς ότι θα φέρει πίσω θέσεις εργασίας από την Κίνα, με την επιβολή τιμωρητικών εμπορικών και οικονομικών δασμών. Ο Τραμπ κατάφερε να αποξενώσει φίλους, εχθρούς και συμμάχους και να καταστρέψει μια παγκόσμια τάξη και να προκαλέσει κοινωνική αναταραχή. Οι Αμερικανοί δεν είχαν εκλέξει ποτέ πρόεδρο στο παρελθόν ο οποίος υπήρξε τόσο αντιδραστικός. Η Αμερική σήμερα βρίσκεται στα χέρια μιας κοινωνικοπολιτικής αλλαγής. Η οικονομία της είναι κουρέλια. Θα πάει η Αμερική υπό τον Τραμπ σε πόλεμο για να διορθώσει τα προβλήματά της; Ο Trump είναι ο κύριος αντιδραστικός χαρακτήρας στην σκηνή, στο σενάριο που εκπονήθηκε από μια απειλητική σκιώδη ή αόρατη κυβέρνηση με την ατζέντα  «Ενας Κόσμος».

Σύμφωνα με τα λόγια του John F. Hylan, πρώην Δημάρχου της Νέας Υόρκης το 1918-1925: «Η πραγματική απειλή της Δημοκρατίας μας είναι η αόρατη κυβέρνηση, η οποία όπως ένα γιγαντιαίο χταπόδι απλώνει τα γλοιώδη πόδια της πάνω από τις πόλεις, τα κράτη και το έθνος μας. Η μικρή κλίκα των ισχυρών διεθνών τραπεζιτών, ουσιαστικά τρέχει την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών για τους δικούς τους εγωιστικούς σκοπούς.»

Η Αμερική διαθέτει μια πολεμική μηχανή σε αντίθεση με οποιοδήποτε έθνος στο παρελθόν και τόσο καταστροφικό οπλοστάσιο που ολόκληρη η Γη θα μπορούσε να γίνει στάχτες. Σύμφωνα με το SIPRI (Ινστιτούτο Ερευνών ειρήνης της Στοκχόλμης), οι δύο κορυφαίες πυρηνικές δυνάμεις, ΗΠΑ και Ρωσία διαθέτουν συλλογικά 12.000 πυρηνικά όπλα, ενώ η Κίνα έχει 320 πυρηνικά όπλα. Ο πόλεμος είναι μια επιχείρηση με επακόλουθο η επιχείρηση της Αμερικής, να είναι επιχείρηση. Ο αμυντικός προϋπολογισμός της για το 2017 ήταν 720 δισεκατομμύρια δολάρια ή 3,5% του ΑΕΠ της ή το 15% του συνόλου των ομοσπονδιακών και το 50% των προαιρετικών δαπανών. Αυτό έρχεται σε έντονη αντίθεση με τον πλησιέστερο ανταγωνιστή της την Κίνα, η οποία δαπάνησε 260 δισεκατομμύρια δολάρια ή 1,9% του ΑΕΠ ή περισσότερο από τις επόμενες 10 χώρες που δαπάνησαν 725 δισεκατομμύρια δολάρια (συμπεριλαμβανομένης της Κίνας).

Οι πόλεμοι είναι και ήταν πάντα γεωπολιτικές και κοινωνικοοικονομικές ανάγκες.

Οι οικονομίες επεκτείνονται και συρρικνώνονται, αλλά οι πληθυσμοί γενικά επεκτείνονται με φυσικούς νόμους. Οι πόλεμοι, έχουν τις ατζέντες που καθορίζονται από τους βασιλιάδες και τους ηγέτες όταν εξαντλούν τα θησαυροφυλάκια τους και οι κοινωνικές διαταραχές μεταξύ των μαζών γίνονται ανεξέλεγκτες λόγω της γενικότερης δυσαρέσκειας. Τα κλασικά παραδείγματα της ατζέντας, είναι οι παγκόσμιοι πόλεμοι Α’ και Β’. Μεταξύ 1914-1918, ο πρώτος Π.Π. οδήγησε στο τέλος τεσσάρων αυτοκρατοριών – Οθωμανική, Αυστρο-ουγγρική, Τσαρική Ρωσία και η Γερμανική υπό τον Kaiser Wilhelm.

Κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου από το 1939-1945 αρκετές από τις αποικιακές δυνάμεις – βρετανικές, γαλλικές, ιταλικές, ιαπωνικές, ναζιστικές γερμανικές και ισπανικές – αποσυντέθηκαν. Αυτό οδήγησε σε ένα νέο οικονομικό μη αποικιακό, μη μοναρχικό σύστημα δημοκρατίας και καπιταλισμού υπό την Αμερική. Οι παράπλευρες απώλειες και των δύο παγκοσμίων πολέμων ήταν η άνοδος του κομμουνισμού (Οκτωβριανό Πραξικόπημα) μετά το τέλος της Τσαρικής Ρωσίας το 1918. Η Αμερική εισήλθε στην συνέχεια σε μια σειρά πολέμων μεταξύ του 1952 – 2001 δήθεν για να περιορίσει τον κομμουνισμό, ενώ ταυτόχρονα περιέχει την νέα απειλή του Ισλάμ. Μέχρι το 2001, η Αμερική και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί της, ήταν λένε, νικητές στο να περιορίσουν τόσο το σοβιετικό στυλ κομμουνισμού, όσο και το ισλάμ.

Αυτό είναι ψευδές γιατί ο νεοκομμουνισμός ανθεί κάτω από την μάσκα της «δημοκρατίας». Και τα δύο κόμματα στην Αμερική προωθούν τον νεοκομμουνισμό για την πλέμπα και τον Καπιταλισμό για τις Ελίτ. Αυτή είναι η απόλυτη συνταγή για την ολική καταστροφή. Καπιταλιστικό κράτος με Κομμουνιστικό δημόσιο. Ετσι κατέστρεψαν και την Ελλάδα. Ξέρει η «Mystery Babylon» τι κάνει, απλώς αναπαράγει το ίδιο μοντέλο χιλιάδες χρόνια τώρα.

Στο παρασκήνιο, η Κίνα είναι σε άνοδο καθώς κυβερνάει σιδερένια με τον νεοκομμουνισμό που συνδυάζει ένα σύστημα οικονομικών αρχών που μοιάζει πολύ με τον καπιταλισμό και μια ενιαία αυταρχική κυβέρνηση του κόμματος. Η Κίνα ήταν αποφασισμένη να μην κάνει λάθη όπως η Σοβιετική Ενωση.

Το Al-Jazeera- έθεσε μια μάλλον ενδιαφέρουσα ερώτηση, «How will countries pay off their debt after COVID-19?» (Πώς οι χώρες θα πληρώσουν τα χρέη τους μετά την απειλή του COVID-19) όχι μετά την την εξάλειψη του, που ακόμη και με ένα απολύτως αμφισβητούμενο εμβόλιο, ακόμη και με φάρμακα, δεν θα εξαφανιστεί ο φόβος από το μυαλό των λαών, ούτε ο ψυχολογικός φόβος, ο απολυταρχικός έλεγχος και η κοινωνική-οικονομική αλλαγή που έχει ενσταλάξει αυτός ο καθοδηγούμενος φόβος στην καθημερινή ζωή τους. Σύμφωνα με αυτή την έκθεση του Al-Jazeera τον Απρίλιο του 2020, τον πρώτο πλήρη μήνα του κλειδώματος, η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου έπεσε ένα εντυπωσιακό 20%. Κατευθύνεται προς την χειρότερη ύφεση εδώ και 300 χρόνια. Αναφέρει:

Συνέχεια εδώ

https://terrapapers.com/pagkosmia-polemiki-atzenta-enas-kosmos/

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *