Ο ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ «ΚΑΙΕΙ» ΤΟΥΣ S-400 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΙΚΟΥΣ SAMP-T ;;;

5/5 (4)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ενώ ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουσουλί Ακάρ, ανέφερε ότι είναι πολύ πιθανόν η Τουρκία να υποστεί βαριές κυρώσεις από τις ΗΠΑ αν επιμένει στην επιλογή των S-400 εν όψη και του αμερικανού τελεσίγραφου που λήγει σε δυο εβδομάδες, έριξε αιφνιδιαστικά μια «βόμβα» στο μεγάλο αυτό θέμα.

Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια του γεύματος μετά την λήξη της ημερήσιας νηστείας του Ραμαζανίου, το Ιφτάρ, δήλωσε πως συζητείται από την τουρκική ηγεσία η επιλογή του γαλλικού συστήματος αεράμυνας SAMP-T, σαν εναλλακτική λύση για τους S-400, μάλιστα με τη υπογράμμιση ότι το σύστημα αυτό προέρχεται από χώρα του ΝΑΤΟ και έτσι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε έντονη σύγχυση στην Άγκυρα και δείχνει πως η τουρκική ηγεσία βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς επιμένοντας στους ρωσικούς πύραυλους ενδέχεται το τίμημα πιθανών κυρώσεων να είναι πολύ βαρύ.

Σίγουρα αν τελικά επιλεχτεί η γαλλική λύση, οι επιπτώσεις θα είναι πολύ σοβαρές για τις ευαίσθητες ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και στο κυπριακό.

Ίδωμεν!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *