Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ «ΚΑΡΦΙ» ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

υπουργοσ αμυνα ΗΠΑΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Φαίνεται πως κάποιοι στην Αμερική όχι μόνο γνωρίζουν καλά τι ρόλο παίζει η Τουρκία του Ερντογάν στην στήριξη του ISIS και στο λαθρεμπόριο πετρελαίου, αλλά το κυριότερο, δεν διστάζουν να εκφράζονται δημόσια κατά του Ερντογάν και της Τουρκίας. Και όταν πρόκειται για τον ίδιο τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, τότε οι δηλώσεις αυτές έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Μεγάλο «καρφί» κατά του Ερντογάν «χτύπησε» ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ashton Carter, (θα παραμείνει στη θέση του ?), κατηγορώντας την Τουρκία ότι παίζει παιχνίδι στην Συρία και ότι δήθεν βομβαρδίζει τους Τζιχαντιστές, αλλά στην πραγματικότητα τους στηρίζει.

Μιλώντας στην Επιτροπή Άμυνας της αμερικανικής βουλής, ο Ashton Carter επέκρινε έντονα την Τουρκία για τον υποκριτικό της ρόλο στον εμφύλιο της Συρίας και απαίτησε από τους Τούρκους να αποδείξουν με σαφή τρόπο ότι πραγματικά πολεμούν τους Τζιχαντιστές.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας πρόσθεσε πως στην συνάντηση του προέδρου Ομπάμα με τον Ερντογάν έπρεπε να αποσαφηνιστεί ο ρόλος της Τουρκίας, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά πως δεν πρέπει να δοθεί περαιτέρω στήριξη στην Τουρκία αν δεν ξεκαθαριστεί η στάση της έναντι των Τζιχαντιστών.

Να και ένας από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού που ξέρει να λέει την αλήθεια!

Να δούμε όμως αν θα τον ακούσουν οι θερμοκέφαλοι του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, που.. ονειρεύονται κάθε βράδυ να δουν τον Πούτιν κρεμασμένο ανάποδα, τώρα και με την βοήθεια του πολιτικού τυχοδιώκτη, Ταγίπ Ερντογάν.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

2 Σχόλια

 1. Η Τουρκία θα διαλυθεί και, μάλιστα, θα την διαλύσουν οι ίδιοι οι σύμμαχοι».

  Προβλέψεις ότι η Τουρκία θα αφανιστεί είχε κάνει πριν από πολλά χρόνια ο γέροντας Παΐσιος. Στις προβλέψεις του είχε αναφέρει ότι η Τουρκία θα διαμελιστεί και η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.

  Ακολουθούν επακριβώς τα λόγια του:

  «Κατόπιν τον ρώτησα για την συνεχή αδιαλλαξία και τις προκλήσεις των Τούρκων. Μ’ έπιασε από τον ώμο και με πολύ σοβαρότητα μου απάντησε: «Μην ανησυχείς παιδί μου, εγώ ετοιμάζομαι να κοιμηθώ και δεν θα είμαι εδώ, αλλά θα βλέπω από πάνω, διότι εδώ είμαστε όλοι προσωρινά. Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια.

  Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα, αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή η γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών.

  Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Πολύ σύντομα, οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω στην γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω. (Ο Γέροντας αναφερόταν στους Έλληνες κρυπτοχριστιανούς της Τουρκίας). Θα τα δεις, παιδί μου. Πίστη και ελπίδα στο Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί.

  Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός.»

  Τον ρώτησα επίσης εάν η Ελλάδα θα πάθει κακό. Μου απάντησε ότι θα υπάρξουν κάποια προβλήματα, τα οποία όμως θα είναι ασήμαντα. Και αρκετός κόσμος που είναι σήμερα αδιάφορος, θα επιστρέψει στο χώρο της Ορθοδοξίας. «Να μην ανησυχείτε για την Ελλάδα», είπε. Φεύγοντας από το κελί του, μας είπε πάλι:

  «Άντε στην ευχή της Παναγίας και μην ανησυχείς. Η Κύπρος θα απελευθερωθεί μέσα στα χρόνια που περπατάμε και η Τουρκία θα διαμελισθεί. Όλες οι χώρες έχουν τα προβλήματα τους, αλλά δεν υπάρχει για μας πρόβλημα. Ελπίδα στον Θεό και πίστη», είχε πει. Τα αποσπάσματα είναι είναι από το βιβλίο μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 ,τόμος 1, Σελ: 297.

  Είχε πει ακόμη, όπως αναφέρεται στο βιβλίο μαρτυρίες προσκυνητών, β’ έκδοση, ότι: «Εσύ δεν πρέπει να στεναχωριέσαι και να φοβάσαι την Τουρκία. Η Τουρκία θα διαλυθεί και, μάλιστα, θα την διαλύσουν οι ίδιοι οι σύμμαχοι».

 1. 2 Δεκ. 2015

  […] ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος http://www.nikosxeiladakis.gr […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *