Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ…ΑΛΛΑΧ, ΠΑΝΙΣΛΑΜΙΣΤΗΣ ΗΓΕΤΗΣ

5/5 (2)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Θέλοντας να προχωρήσει στα σχεδία του στην ταυτοποίηση των τουρκικών ενόπλων δυναμένων σαν οι προασπιστές του παγκοσμίου Ισλάμ, ο Τούρκος πρόεδρος, Ταιγίπ Ερντογάν προχώρησε σε ένα ακόμα σημαντικό βήμα.

Όπως αναφέρεται μεγάλη ανησυχία προκαλεί στους κεμαλικούς η είδηση ότι στην καθιερωμένη προσευχή στις ένοπλες δυνάμεις η τουρκική λέξη Tanrı, που σημαίνει ο Θεός και που είχε καθιερωθεί από τον Ετσεβίτ στα πλαίσια της τουρκοποίησης της γλώσσας, (για πρώτη φορά είχε πει ο Ετσεβίτ την λέξη Tanrı όταν ανήγγειλε την εισβολή στην Κύπρο το 1974), και της αποδέσμευσης της από τον αραβικό ισλαμισμό που χρησημοποιεί την κλασική αραβική λέξη Allah. Το γεγονός. αυτό θεωρείται σαν ένα ακόμα βήμα για την περεταίρω ισλαμοποίηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Συγκεκριμένα με εντολή του υπουργού Άμυνας, Nurettin Canikli, η μέχρι σήμερα εκφώνηση της προσευχής : «Tanrımıza hamdolsun», αντικαθίσταται με επίσημο τρόπο με την προσευχή, «Allahımıza hamdolsun».

Η δη ο νέος τύπος προσευχής με έγγραφη εντολή του υπουργού Άμυνας χρησιμοποιήθηκε δημόσια από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Χουλουσί Ακάρ σε επίσκεψη του σε συνοριακό φυλάκιο στην επαρχία του Γκαζίαντέπ, στην περιοχή Köprübatı.

Μάλιστα ο Χουλουσί Ακάρ, θάλλοντας να δείξει την προσήλωση σου στην αλλάγή των συμβόλων στον στρατό και στη περαιτέρω ισλαμοποίηση του έχει αναλάβει με την συνδρομή της οικογένεια του την οικοδόμηση ενός τζαμιού στην πόλη της Καισάρειας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *