Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΧΑΛΕΠΙ (Βίντεο)

4.67/5 (3)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Το κρατικό συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέλαβε τα τρία χωριά νοτιοδυτικά του Khanasser, Hijara Saghira και Jub Awad, στον αγώνα κατά της τρομοκρατικής ομάδας της Αλ Κάιντα στη νοτιοανατολική επαρχία του Αλέππο.

Σύμφωνα με την Al Masdar News, ο στρατός στην περιοχή ανέλαβε αμέσως το κοντινό χωριό Rashadiyah. Ένας χάρτης δείχνει ότι η σύλληψη των χωριών σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου ανατολικού μετώπου για την εξάλειψη της Αλ Κάιντα, όπως έκανε και στην Αστάνα τον Σεπτέμβριο.

https://twitter.com/GeromanAT/status/926066393925242880?ref_src=twsrc%5Etfw

Εν τω μεταξύ, στην πόλη Deir Ezzor, ο συριακός στρατός κατάσχεσε ανεπίσημα την περιοχή Hamidiyah στον αγώνα κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS.

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση του Ιράκ δήλωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της επιχείρησης απελευθέρωσης του West Anbar από την  ISIS και ότι στη Μοσούλη πραγματοποιούνται επί του παρόντος διαπραγματεύσεις μεταξύ του ιρακινού στρατού και των διοικητών των δυνάμεων της Peshmerga, της αυτόνομης κουρδικής περιοχής στο βόρειο Ιράκ, των ιρακινών παραμεθόριων περιοχών και των ιρακινών περιοχών που κακώς κατείχε η Peshmerga.

Στην τηλεοπτική συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού του Κατάρ, Χαμάντ Μπιν Τζάσιμ Μπιν Jaber al-Thani, όπου υποστήριξε ότι οι τρομοκράτες μαζί με τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Μετώπου Nusra της Αλ Κάιντα στη Συρία, συνεργάστηκαν με στόχο την ανατροπή του συριακού προέδρου Ο Άσαντ. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι όλοι αυτοί συνεργάζονται με αυτόν τον τρόπο και την παρούσα στιγμή.

Η απελευθέρωση της διέλευσης του Al-Qaem θα επηρεάσει σοβαρά την παρουσία ΗΠΑ στο al-Tanaf, και στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Γραφικό βίντεο: επιπτώσεις των επιθέσεων της ISIS στο χωριό “Mahkan” στην περιοχή Μαγιαντίν- Mayadeen.

 

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

 

 

 

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *