Ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ «ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟΣ» ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ

fotoΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η ανάδειξη του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ που χαιρετίστηκε έντονα στην Άγκυρα καθώς οι πρώτες δηλώσεις ανθρώπων του επιτελείου του ήταν άκρως φιλοτουρκικές και παράλληλα η αιφνίδια επίσκεψη του κεντρικού συμβούλου του Πούτιν, του Αλεξάντερ Ντούγκιν στην Άγκυρα, κομίζοντας σημαντική πρόταση της Ρωσίας για στρατηγική συμμαχία, φέρνουν την χώρα μας σε μια πρωτοφανή για την ιστορία της απομόνωση, ενώ η εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζουν να εποφθαλμιούν ότι απέμεινε από την εθνική μας κυριαρχία.

Η επίμονη του ελληνικού πολιτικού συστήματος να σέρνεται πίσω από μια Ευρωπαϊκή Ένωση που διαλύεται και αποσυντίθεται, καθώς το Brexit και οι προσεχείς εκλογές στην Αυστρία, Γαλλία και Γερμανία, θα σημάνουν το οριστικό τέλος της, φέρνει μια αναπόφευκτη εθνική καταστροφή, με ολέθριες συνέπειες για την ίδια την ύπαρξη του ελληνισμού.

Η σκόπιμη αγνόηση της τουρκικής προκλητικότητας που εξελίσσεται βάσει του νεοοθωμανικού σχεδίου, θα προκαλέσει αναπόφευκτα μια μεγάλη κρίση σε μια χώρα που είναι εξουθενωμένη και τελείως απροετοίμαστη να αντιμετωπίσει μια έκτακτη κατάσταση. Μην έχουμε την απατηλή εντύπωση πως θα «ιδρώσει» το αυτί των εταίρων μας αν η Ελλάδα πάθει μεγάλη ζημία από την εξ ανατολών απειλή, αντίθετα, θα τρίβουν τα χέρια τους έτοιμοι να ροκανίσουν ότι θα απομείνει.

Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα επείγει να παρθούν δραματικές και καθοριστικές αποφάσεις και να αναθεωρηθούν όλες οι μέχρι σήμερα γεωστρατηγικές μας επιλογές, αν θέλουμε να επιβιώσουμε στον τόπο που γεννηθήκαμε. Η μεγάλη γεωστρατηγική αξία της Ελλάδας πρέπει επιτέλους να γίνει αντικείμενο προώθησης των εθνικών μας συμφερόντων και να σταματήσουμε να αφήνουμε την Άγκυρα να «παίζει» μονη της σε αυτό το πολύ σημαντικό πεδίο.

Όλοι μας θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την πραγματικότητα και την αλλαγή των στρατηγικών ισορροπιών γιατί η παράταση αυτής της κατάστασης φέρνει μια τραγική απομόνωση της Ελλάδας που γίνεται όλο και πιο μεγάλη με όλες τις συνέπειες αυτή της εξέλιξης, μαζί με ένα θανατηφόρο χρέος που σκοτώνει τους Έλληνες.

Ο καιρός πλέον τελείωσε και η θύελλα προ των πυλών.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. Πολλή καλή η προσπάθεια σας, ΝΑΙ στην στήριξη της σελίδας, αλλά αυτό με τις διαφημίσεις όπου και να «πατήσουμε» βρε παιδιά… δηλαδή ΕΛΕΟΣ!

    Διώχνετε κόσμο μ’ αυτές τις πρακτικές, δεν το καταλαβαίνετε;;;

    Βάλτε bannerάκια, βάλτε διαφημίσεις, ναι, αλλά με μέτρο! Και αν δεν γνωρίζετε πως θα τοποθετηθούν σωστά στον κώδικα της σελίδας, βάλτε έναν άνθρωπο με τις στοιχειώδεις γνώσεις να τα φτιάξει σωστά!!!

    Τι δουλειά έχει κώδικας που σε παραπέμπει σε άλλη διαφημιζόμενη σελίδα, στην κεντρική σας σελίδα και σε όλο το «σώμα» της σελίδας;;;

    Φιλικά, Νάκος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *