Ο ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

5/5 (2)

kayseridebombali-aracla-teror-saldirisi-13-sehit-55-yaraliggsxkklykem6fdeck-vsaq

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ενώ όλη η Τουρκία συγκλονίζεται από την νέα τρομοκρατική επίθεση στην Καισάρεια σε στρατιωτικό λεωφορείο που μετέφερε κομάντος, οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως ενώ όπως πάντα το καθεστώς αποδίδει την επίθεση στο κουρδικό ΡΚΚ, δίνουν μια άλλη διάσταση στο γεγονός.

Όπως αναφέρεται, ο στόχος του χτυπήματος που έσπειρε τον θάνατο σε 13 κομάντος ήταν η Πρώτη Ταξιαρχία Κομάντος που εδρεύει στην Καισαρεία. Το γεγονός όμως παίρνει μια άλλη διάσταση καθώς, όπως αναφέρουν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, η ταξιαρχία αυτή είναι το σύμβολο της τουρκικής στρατιωτικής εισβολής στην Κύπρο, καθώς είχε των πρωτοκαθεδρία των τότε στρατιωτικών επιχειρήσεων στην μεγαλόνησο.

1337696_802f698c8c441b447be1ea50c64bad4a

Εκτός όπως από αυτό, η ταξιαρχία αυτή ευθύνεται για δεκάδες στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των Κούρδων στην νοτιοανατολική Τουρκία σπέρνοντας τον θάνατο ανάμεσα στους κουρδικούς πληθυσμούς, γι’ αυτό και ήταν ο στόχος των Κούρδων ανταρτών.

Το νέο αυτό χτύπημα είναι οπωσδήποτε καίριο και συμβολικό και ήδη έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα έντονης φοβίας και καχυποψίας στον πληθυσμό της χώρας, ότι ανά πάσα στιγμή μπορείς να βρεθείς στο στόχαστρο τρομοκρατικής επίθεσης.

Δηλαδή τώρα φοβούνται και την… σκιά τους!

Βλέπετε κάποτε κάποια πράγματα πληρώνονται γρήγορα ή αργά, πολύ ακριβά.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladaklis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *