Ο «ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ» ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥΣ ΕΝΩ Η ΜΕΡΚΕΛ ΤΟΝ ΕΠΑΙΝΕΙ!

akademisyenlere-yonelik-baski-ve-tehditler-hiz-kesmiyor-buyuleyici-cesitlilik-1681688-12Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Αφού πρώτα τους χαρακτήρισε προδότες γιατί τόλμησαν να υπογράψουν μια διακήρυξη υποστήριξης προς δημοσιογράφους που έχουν συληφθεί και να διαμαρτυρηθούν για την βία στις νοτιοανατολικές επαρχίες, τώρα με προσωπική εντολή του Ερντογάν άρχισαν να συλλαμβάνονται Τούρκοι ακαδημαϊκοί και να οδηγούνται στις φυλακές.

Πριν από λίγες μέρες 2000 ακαδημαϊκοί από 89 πανεπιστήμια παγκοσμίως εξέδωσαν ανακοίνωση καταδικάζοντας την βία στις κουρδικές περιοχές της Τουρκίας και τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας, ανάμεσα τους και ο Νόαμ Τσόμσκι.

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε τους ακαδημαϊκούς συμμορία που αυτοαπακαλούνται ακαδημαϊκοί, και προδότες σαν αυτούς που πριν 100 χρόνια ονόμαζαν τους εαυτούς τους διανοούμενους και έλεγαν ότι μόνο οι ξένοι μπορούσαν να βελτιώσουν την χώρα. Το έθνος τους, κατά τον Ερντογάν, ολοκλήρωσε τον πόλεμο ανεξαρτησίας με επιτυχία και τους έδωσε την απάντηση που άξιζαν.

merkel708_46-1-620x316Οι συλλήψεις αυτές προκαλούν ήδη διεθνές κύμα διαμαρτυριών και δείχνουν για άλλη μια φορά το πως αντιλαμβάνεται ο μεγάλος σουλτάνος της Άγκυρας τα δημοκρατικά πρότυπα. Παρ όλα αυτά, η κυρία Μέρκελ έσπευσε πρόσφατα να τον επαινέσει για την… μεγάλη «ευαισθησία» του στο θέμα των προσφύγων

Ποιος είναι «καλύτερος» ? ο Ερντογάν ή η Μέρκελ που με την «αγαστή συνεργασία» του προχωρεί στην διάλυση της Ευρώπης αφού πρώτα της «φορτώσει» τα εκατομμύρια μουσουλμάνων που της στέλνει πεσκέσι ο Ερντογάν ?

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. 15 Ιαν. 2016

    […] ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος http://www.nikosxeiladakis.gr […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *