Ο ΠΡΩΤΟΣ ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ… ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! (βίντεο)

5/5 (7)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ανάμεσα σε χιλιάδες οπαδούς του που τον αποθέωναν, ο Τούρκος πρόεδρος Ταιγίπ Ερντογάν επανήρθε θριαμβευτικά στην ηγεσία του κόμματος του που μαζί με τρεις άλλους συντρόφους ίδρυσε το 2001 για να κυβερνήσει την Τουρκία επί 17 συνεχή έτη, σπάζοντας όλα τα προηγούμενα ρεκόρ.

Πόσοι όμως γνωρίζουν ότι το πρώτο μουσικό σήμα του ισλαμικού κόμματος, ΑΚΡ, ήταν μια πολύ γνωστή διεθνώς ελληνική επιτυχία ;

Μια λοιπόν πολύ γνωστή μουσική σύνθεση του Ελληνοαμερικανικού μουσικοσυνθέτη, Βαγγέλη Παπαθανασίου, ήταν το μουσικό σήμα με το οποίο αναγγέλθηκε η ίδρυση του νέου τουρκικού κόμματος, «Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη» στις 16 /8 2001.

Το γεγονός αυτό, που έγινε παρουσία χιλιάδων νέων μελών και ιδρυτικών στελεχών του καινούργιου κόμματος, προκάλεσε μεγάλη έκπληξη, ενώ πολλές τουρκικές εφημερίδες έσπευσαν τότε να ειρωνευτούν τον Ταιγίπ Ερντογάν, τον αδιαφιλονίκητο αρχηγό του νέου κόμματος, κατηγορώντας τον μάλιστα χαρακτηριστικά για… «κρυπτοχριστιανικές τάσεις». Η επιλογή τότε ενός Έλληνα συνθέτη για την ιδρυτική διακήρυξη του νέου τουρκικού κόμματος, ήταν τότε το γεγονός της ημέρας και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

Το άλλο αξιοσημείωτο είναι ότι από τους τέσσερεις ιδρυτές του κόμματος, μόνο ο Ερντογάν έμεινε απόλυτος κυρίαρχος. Οι άλλοι τρεις, δηλαδή ο Αμπντουλάχ Γκιούλ, ο Αμντουλατίφ Σενέρ και ο ελληνόφωνος Μπουλέντ Αρίντς, παραμερίστηκαν στην πορεία από τον ίδιο. Ο νέος σουλτάνος της Τουρκίας δεν ήθελε κανένα συν διεκδικητή της «δόξας» του και σήμερα οδηγεί μόνος την χώρα του.

Το ερώτημα είναι προς τα που την οδηγεί ;;;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *