Ο ΠΟΥΤΙΝ…ΑΓΡΙΕΨΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ

5/5 (5)

Την έντονη οργή αλλά και χαρακτηριστικές απειλές προς το Κίεβο εξαπέλυσε ο Πούτιν εν όψει, όπως πιστεύεται, νέας μεγάλης προβοκάτσιας από το καθεστώς Ποροσένκο στην ανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με την Pravda η οποία επικαλείται πηγές του Κρεμλίνου, ο Β.Πούτιν προειδοποίησε το «νεοναζιστικό καθεστώς» του Κιέβου όπως χαρακτήρισε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Σ.Λαβρόφ την ουκρανική κυβέρνηση πως «οποιαδήποτε επίθεση της Ουκρανίας στην ανατολική περιφέρεια του Ντονμπας (σ.σ.: όπου βρίσκονται οι ανακηρυγμένες ρωσόφωνες Δημοκρατίες) «Θα σημάνει αυτομάτως και το τέλος της Ουκρανίας της ίδιας».

Εννοώντας, όπως γράφει η εφημερίδα, όχι ότι θα την καταστρέψει (άλλωστε ολες οι προσκείμενες στο Κρεμλίνο πηγές κατά καιρούς διαβεβαιώνουν ότι στόχος είναι η επιστροφή της Ουκρανίας στον ρωσικό εθνικό κορμό και όχι η καταστροφή της), αλλά ότι θα «αποκαταστήσει την τάξη» και θα την εντάξει και πάλι στην ρωσική ομοσπονδία.

Η κατάσταση στην περιοχή είναι εκρηκτική με τον Ουκρανό πρόεδρο Ι.Ποροσένκο, να στέλνει στρατιωτικές δυνάμεις και πολλούς μισθοφόρους Βρετανούς και Αμερικανούς να συμμετέχουν σε επιχειρήσεις στην Μαριούπολη.

Ενώ ο ουκρανικός στόλος στην Οδησσό, «ζεσταίνει» μηχανές για το αυτοκτονικό επιχείρημα της επιστροφής στην θάλασσα του Αζόφ.
Βασικά σε μία προσπάθεια, να προκληθεί επέμβαση του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *