Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΤΙΣ…ΤΡΕΛΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΟΥ (βίντεο)

5/5 (3)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Για να καταλάβουμε την μεγαλοιδεατική, (Γαλάζια πατρίδα) ,προκλητική στάση του Ερντογάν έναντι της χώρας μας, θα πρέπει να γνωρίσουμε ποιος ήταν ο πνευματικός του οδηγός και κυρίως τι πίστευε σχετικά με τους Έλληνες και την Ελλάδα.

Το 1986, ο τότε πρόεδρος της Τουρκίας, Τουρκγούτ Οζάλ, εξέδωσε ένα ιστορικό βιβλίο. Στο βιβλίο αυτό, εξετάζεται η προέλευση των Τούρκων στο διεθνή στερέωμα φτάνοντας μέχρι την νεολιθική εποχή δηλ. 6000-7000 π.Χ. Όταν ο αρχηγός ενός κράτους αποφασίζει να εκδώσει ένα τέτοιο βιβλίο, η ενέργεια του αυτή είναι μια πολιτική πράξη μεγίστης σημασίας. Ο Οζάλ βασίστηκε κατ αρχή στις ιστορικές θεωρίες του πατέρα της σύγχρονης Τουρκίας, Κεμάλ Ατατούρκ αλλά τις προχώρησε ακόμα παρά πέρα. Σύμφωνα μ’ αυτές τις θεωρίες, οι Πελασγοί, οι Μίνωες της Κρήτης, οι Μυκηναίοι, οι Κάρες, οι Λέλεγες ακόμα οι Χιττίτες, οι Σουμέριοι, αλλά και οι Ίωνες, ήταν όλοι πρόγονοι των… σημερινών Τούρκων. Δηλαδή μια νεοοθωμανική αυτοκρατορία.

Όλο αυτό το ιστορικό υπόβαθρο που για πολλούς φαίνεται αστείο και με έντονα τα ανθελληνικά στοιχεία, διδάσκεται και παρουσιάζεται στις πολεμικές ακαδημίες της Τουρκίας, για να χρησιμεύσει σαν θεωρητικό οπλοστάσιο των σύγχρονων απαιτήσεων της. Αιγαίο, Κύπρος, Θράκη, είναι οι στόχοι της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής βασιζόμενη σε αυτές ιστορικές ανακρίβειες. Αυτές οι θεωρίες παρουσιάστηκαν και επίσημα από την εμπιστευτική έκθεση των Πολεμικών Ακαδημιών της Τουρκίας το 1996.

Ιδού λοιπόν τι ισχυρίζονται οι Τούρκοι ιμπεριαλιστές :
«Οι Έλληνες, οι Yunanli», σύμφωνα με τους Τούρκους, «είναι ένας λαός που εξαφανίστηκε το 146 μ.Χ. με την κατάκτηση και την καταστροφή της Κορίνθου από τους Ρωμαίους». Σύμφωνα λοιπόν με την τουρκική άποψη, «οι Έλληνες εξαλείφθηκαν από την Ρωμαϊκή κατάκτηση και ήδη τον 6ο αιώνα μ.Χ. στην περιοχή είχαν εξαπλωθεί από τον βορά και την Δύση, Σλάβοι, Αλβανοί και Βλάχοι. Ο Μέγα Αλέξανδρος», τον οποίο κατά σύμπνοια με τις Σκοπιανές θεωρίες είναι σκέτο Μακεδόνας, «δεν έχει, καμία σχέση με το «Κοινό των Ελλήνων».

Και συνεχίσουν την ανιστόρητη θεωρία τους με το Βυζάντιο. «Η καταγωγή του Βυζαντινού λαού, είναι ο εντόπιος παλιός λαός της Ανατολής. Αν και ο λαός αυτός επηρεάστηκε από τον πολισμό των Grek, (υπολείμματα των Ελλήνων), αυτοί είναι καθαροί Ανατολίτες. Το 1024, οι Σταυροφόροι διαμέλισαν αυτά τα εδάφη και τα διοίκησαν επί δυόμισι αιώνες, (;;;), με φεουδάρχες, κόντες και βαρόνους.

Όταν οι Τούρκοι κατέκτησαν το 1453 την Κωνσταντινούπολη, έδειξαν μεγάλη ανεκτικότητα, έτσι ώστε προσέλκυσαν πολλούς χριστιανικούς πληθυσμούς. Οι άνθρωποι που ζούσαν στα εδάφη της Ελλάδας, θεωρούσαν τον εαυτό τους σαν Έλληνες αλλά με προσδιοριστικό στοιχείο την θρησκεία και όχι την εθνική συνείδηση». Τέλος χωρίς να προχωρήσει, σε βαθύτερη ανάλυση, όπως το ομολογεί ο συντάκτης της έκθεσης των Πολεμικών Ακαδημιών, ισχυρίζεται ότι… «οι λαοί που κατοικούν σήμερα την Ελλάδα είναι οι εξής: Μακεδόνες, Αρβανίτες Ηπειρώτες, Σπαρτιάτες, Βλάχοι, Κρητικοί, Δωδεκανήσιοι, Επτανήσιοι, Πόντιοι, Σμυρνιοί, Σταμπουλήδες (Κωνσταντινουπολίτες)».

Εδώ μπορεί ένας αντικειμενικός παρατηρητής να κατανοήσει το ξαφνικό μεγάλο ενδιαφέρων των Τούρκων δημοσιογράφων για διαφορές ομάδες Ελλήνων στην κυρίως Ελλάδα, καθώς στην Τουρκία έχει αρχίσει να λειτουργεί μια καινούργια βιομηχανία παραγωγής μειονοτήτων ειδικά μετά το 1990, σαν όργανα εξυπηρέτησης της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής. Μόνο όπου εδώ για τους Τούρκους ισχύει η γνωστή παροιμία : «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

Με όλες αυτές τις επίσημες θεωρίες που καλλιεργούνται στην άλλη πλευρά του Αιγαίου, έχει δημιουργηθεί ένα ιδεολογικό υπόβαθρο του τουρκικού επεκτατισμού σε βάρος της χώρας μας που ο σημερινός πρόεδρος της Τουρκίας επιδιώκει να το εμπεδώσει πρακτικά, εκμεταλλευόμενος την μνημονιακή αδυναμία της Ελλάδας, πιστεύοντας μάλιστα πως είναι καθήκον του να αποδώσει στην σημερινή Τουρκία τα ιστορικά και γεωπολιτικά της δικαιώματα.

Ο Ερντογάν τιμά τον Τουρκγούτ Οζάλ στο μεγαλοπρεπές μνημείο του

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *