Ο… «ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ» ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΝΑ ΤΟΥ

5/5 (9)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Όπως είναι γνωστό μετά το αποτυχόν πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 έγιναν πολλές διώξεις και αποστρατεύσεις σε όλα τα όπλα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, δημιουργώντας όμως έτσι μεγάλα κενά σε στελεχιακό και όχι μόνο δυναμικό.

Η μεγάλη ανάγκη κάλυψης αυτών των κενών, είχε ως συνέπεια την επίσπευση των διαδικασιών κατάταξης νέων στρατιωτικών. Έτσι όμως αποκαλύπτονταν ποια είναι αυτά τα κενά.

Όπως έγινε γνωστό από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο θα προχωρήσει η πρόσληψη 9 χιλιάδων 753 στρατιωτικών, οι αιτήσεις των οποίων γίνονταν δεκτές από τις 8/1 μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Στη συνεχεία, στις 18 Μαρτίου, θα γίνουν οι ειδικές εξετάσεις σε 81 νομούς της τουρκικής επικράτειας.

Οι άμεσες ανάγκες κάλυψης αυτών των κενών, όπως αναφέρεται για το 2018, είναι για το Επιτελείο Στρατού, 2 χιλιάδες 427 αξιωματικοί, και 2 χιλιάδες 657 υπαξιωματικοί. Για το Επιτελείο Ναυτικού, 693 αξιωματικοί και 836 υπαξιωματικοί. Για το Επιτελείο Αεροπορίας, 341 αξιωματικοί και χίλιοι 899 υπαξιωματικοί. Για την Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων, 300 αξιώτικοι και 600 υπαξιωματικοί. Σύνολο 3 χιλιάδες 761 αξιωματικοί και 5 χιλιάδες 992 υπαξιωματικοί.

Εντωμεταξύ σύμφωνα με το υπουργό Άμυνας, Nurettin Canıklı, μετά το αποτυχόν πραξικόπημα είχε διαπιστωθεί η μεγάλη διείσδυση των οπαδών του Γκιουλέν στις στρατιωτικές σχολές με συνέπεια την σύλληψη και εκδίωξη πολλών υποψηφίων αξιωματικών.

Σήμερα στην Σχολή Πολέμου μετά τις διώξεις φοιτούν 3 χιλιάδες 938 σπουδαστές και άλλοι 520 αλλοδαποί. Σύνολο 4 χιλιάδες 458 σπουδαστές. Επίσης στην ανωτέρα σχολή μονίμων υπαξιωματικών φοιτούν 2 χιλιάδες 335 σπουδαστές και 106 αλλοδαποί, σύνολο 2 χιλιάδες 441 σπουδαστές. Τα νούμερα αυτά κρίνονται πολύ ελλιπή για τις μεγάλες ανάγκες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Όσον αφορά τους μονίμους υπαξιωματικούς προβλέπεται το δυνατόν συντομότερο η κατάταξη 5 χιλιάδων 992 μονίμων υπαξιωματικών που θα κατανεμηθούν στους βαθμούς του υπολοχαγού και του λοχία και μετά από μια ειδικότερη εκπαίδευση θα αρχίσουν υπηρεσία.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. 27 Φεβ. 2018

    […] από: nikosxeiladakis.gr Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Όπως είναι γνωστό μετά το […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *