Ο ΠΑΓΚΟΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΙΟΣ «ΣΚΟΤΩΝΕΙ» ΤΗΝ…ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ

5/5 (4)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Τα μέτρα που έχουν αρχίσει να λαμβάνουν οι διάφορες χώρες εξ αιτίας της επιδημίας του κοροναιού, το κλείσιμο των συνόρων, το κλείσιμο αεροδρομίων, η απαγόρευση από τις ΗΠΑ των ταξιδιών στην Ευρώπη, οι διάφορες ταξιδιωτικές οδηγίες, ματαίωση διεθνών εκδηλώσεων, δείχνουν πως πάει περίπατο ο πολυδιαφημιζόμενη τα τελευταία χρόνια παγκοσμιοποίηση, με το σλόγκαν : «Ανοιχτά Σύνορα».

Και δεν είναι μόνο αυτό, η εξέλιξη της κατάστασης οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια, όπως εκτιμούν οι διάφοροι εμπειρογνώμονες, σε ένα μεγάλο διεθνές οικονομικό κραχ με ανεξέλικτες συνέπειας για την παγκόσμια οικονομία και ειδικά και για τις χώρες με προβληματική οικονομία όπως η Ελλάδα.

Φυσικά αυτοί που είχαν προβλέψει, (βλέπε σχεδιάσει), την δημιουργία και εξάπλωση αυτού του ιού, είχαν βασικό σκοπό την υλοποίηση των παλιών σχεδίων της Ελίτ για την μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού, αλλά όπως γίνεται συχνά ο έλεγχος ξεφεύγει από τα αρχικά σχέδια και οι συνέπειες τελικά χτυπούν όλους, φύκια περισσότερο τους αδύνατους.

Η επιδημία έχει ήδη δείξει πόσο ευάλωτη είναι η αλληλοεξαρτώμενη οικονομία του 21ου αιώνα. Η Κίνα διαθέτει τον μεγαλύτερο μεταποιητικό κλάδο στον κόσμο. Ωστόσο, πολλές από τις γραμμές συναρμολόγησης δεν εκτελούνται. Η κυβέρνηση επέκτεινε τις αργίες της σεληνιακής Πρωτοχρονιάς μερικές ημέρες σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει την εξάπλωση του ιού. Εν τω μεταξύ, τα νηπιαγωγεία, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά επ ‘ αόριστον. Αυτό υποδηλώνει ότι και τα εργοστάσια στην Κίνα θα παραμείνουν ακόμη κλειστά προς το παρόν.

Η επιδημία του κοροναϊού μπορεί να επηρεάσει αρνητικά και τον τομέα της τεχνολογίας το 2020, σύμφωνα με την εταιρεία δεδομένων και αναλύσεων GlobalData. Ήδη, μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Amazon, Microsoft, Google, και Apple, μετά από τον συναγερμό που έχει σημάνει σε όλο τον πλανήτη ο κοροναϊός, έχουν επιβάλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς προς και από την Κίνα. Η Google, μάλιστα, έχει αναστείλει προσωρινά, τη λειτουργία όλων των γραφείων της στην ηπειρωτική Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολογος
www.nikosxeiladakis.gr
Οι περισσότεροι από αυτούς τους

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *