Ο ΟΜΠΑΜΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΑΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΛΛΑ…(τρία βίντεο)

perdition_to_nirvana_trilogy_p2_13Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Όλοι αυτοί που θεωρούν πως το ταξίδι του προέδρου Ομπάμα στην Ελλάδα έχει χάσει την άξια του μετά τη εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους καθώς οι εξελίξεις θα εκπλήξουν πολλούς και θα ανατρέψουν πάλι πολλά δεδομένα. Γεγονός είναι πως όλα όσα μεταδίδουν τα καθεστωτικά μέσα σχετικά με την επίσκεψη αυτή, είναι μάλλον για.. αφελείς όπως πάντα.

Και κατ’ αρχή να ξεκαθίσουμε γατί έρχεται ο Μπάρακ Ομπάμα στην χώρα μας 17 χρόνια μετά την τελευταία επίσκεψη Αμερικανού προέδρου στην Αθηνά. Σίγουρα όχι γιατί μας… ευσπλαχνίστηκε! Στην πραγματικότητα ο Ομπάμα, όπως σχολιάζουν οι Αμερικανοί ερευνητές Luke Coffey και Daniel Kochis, έρχεται στην Ελλάδα για τους εξής λόγους :
Πρώτον, να διακηρύξει για άλλη μια φορά την αμερικανική κυριαρχία στην  αμερικανική βάση της Σούδας, δηλαδή σαν αμερικανικό προτεκτοράτο στο ελληνικό έδαφος με όλες τις καυτές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Δεύτερο, να εκφράσει την δυσαρέσκεια και αντίθεση του στην ελληνική κυβέρνηση για την μερική έστω χρήση ελληνικών λιμανιών από τον ρωσικό στόλο και, Τρίτο και πιο δυσάρεστο, να εκφράσει την επιθυμία των ΗΠΑ η Ελλάδα να πάψει να ασκεί βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

ce_part4_17

Παράλληλα θα ξεκαθαρίσει ότι η χώρα μας ανήκει τελεσίδικα στο άρμα των Αμερικανών και ότι αυτοί είναι οι κυρίαρχοι στην περιοχή. Να είμαστε σίγουροι ότι θα ασκηθούν ασφυκτικές πιέσεις προς την ελληνική πλευρά για όλα τα παραπάνω θέματα.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι όσοι υποστηρίζουν ότι ο Ομπάμα ήταν ένας μετριοπαθής πρόεδρος και ότι επί προεδρίας του οι ΗΠΑ δεν έκαναν πολέμους, ψεύδονται οικτρά και αγνοούν σκόπιμα την πραγματικότητα για ένα πρόεδρο από τους καλύτερους υπηρέτες της Νέας Τάξης και της Παγκοσμιοποίησης. Επί Ομπάμα άρχισε η λεγόμενη «Αραβική Άνοιξη» πνιγμένη στο αίμα, υποκινούμενη από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και στην συνέχεια ο εσωτερικός πόλεμος στην Συρία με την εισβολή των δολοφόνων Τζιχαντιστών, δημιούργημα των Αμερικανών, καθώς οι ηγέτες τους εκπαιδεύτηκαν στις ΗΠΑ, ενώ μεγάλα κονδύλια από την Χίλαρι είχαν διατεθεί για να εξοπλιστούν. Παράλληλα η επαγγελίες του περί αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, όχι μόνο διαψευστήκαν, αλλά ο πόλεμος και εκεί εντάθηκε με βομβαρδισμούς αμάχων και πολλά θύματα. Αυτός είναι ο… «ειρηνικός» και μετριοπαθής Ομπάμα.

ce_part4_15

Και τώρα ερχόμαστε στο προκείμενο : Η ανάληψη επίσημα από τον νικητή των προεδρικών εκλογών, Ντόναλντ Τραμπ, της προεδρίας τον προσεχή Ιανουάριο, δεν είναι καθόλου σίγουρη και οι περισσότεροι παρατηρητές τον πολιτικών πραγμάτων των ΗΠΑ την θεωρούν μάλλον απίθανη, καθώς δεν μπορεί το αμερικανικό Βαθύ κράτος και η Ελίτ να αφήσουν τα ηνία της υπερδύναμης σε ένα απρόβλεπτο και… αψυχολόγητο ηγέτη.

Ήδη κυκλοφορούν τα διάφορα σενάρια για την παράταση της προεδρικής θητείας από τον πρόεδρο Ομπάμα. Στην αμερικανική ιστορία ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ είχε παρατείνει την θητεία του πέραν των δυο τετραετιών την περίοδο 1933- 1945 λόγω εκτάκτων συνθηκών και του παγκοσμίου πολέμου. Το πιο πιθανό σενάριο είναι η δημιουργία κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, (όπως μια γεύση πήραμε απο τις μεγάλες διαδηλώσεις κατα του Τραμπ), που θα δώσει την νόμιμη πρόφαση στον Ομπάμα να συνεχίσει την θητεία του και δεν αποκλείεται να κηρύξει ακόμα και στρατιωτικό νόμο με γενικότερες σοβαρές συνέπειες. Ακόμα και η απειλή παγκοσμίου πολέμου μπορει να τεθεί επί τάπητος για να εξασφαλιστεί η παράταση της θητείας του

Για όλα αυτά η επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα έχει ντεφάκτο ξεχωριστή σημασία. Άλλωστε δεν θα έρχονταν στην Αθήνα γιατί… στεναχωρήθηκε για το ελληνικό χρέος που κατατρώει την χώρα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *