Ο Μόρφου Νεόφυτος μιλᾶ γιὰ τὴ Νέα Ἐποχὴ καὶ τὴ Νέα Τάξη Πραγμάτων (βιντεο)Θα πεθάνουν τα 3/4 της ανθρωπότητος, αλλά θα πεθάνουν αυτοί που θέλει ο Θεός-Έτσι θα γίνει με κάθε λαό, με κάθε άνθρωπο που πολεμά τον Χριστό

5/5 (3)

Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος: «Κλείστε τις τηλεοράσεις, ανοίξτε το διαδίκτυο και μάθετε ποιες ιστοσελίδες σας ωφελούν»

σχόλιο Γ.Θ : Κρατήστε την ψυχραιμία σας με την απαράδεκτη Ελίτα Μιχαηλίδου και την νεοταξική αντίλιψή της που παρά την προσπάθειά της να εκνευρίσει τον Γέροντα, δεν τα κατάφερε.
Η υπομονή που επέδειξε ο αγαπημένος Ιεράρχης είναι πραγματικά θαυμαστή

Ὁ Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος μιλᾶ γιὰ τὴ Νέα Ἐποχὴ καὶ τὴ Νέα Τάξη Πραγμάτων (3.6.2020)

yiorgosthalasis.blogspot.com

Θα πεθάνουν τα 3/4 της ανθρωπότητος, αλλά θα πεθάνουν αυτοί που θέλει ο Θεός

Οι πολιτικοί μας είναι πράκτορες του εξωτερικού.
Υπάρχουν ιερείς που είναι χειρότεροι και από τους αστυνομικούς με τα μέτρα στους Ναούς.
 π.Βασίλειος Βολουδάκης 

Άγιος Γέροντας Σωφρόνιος: Έτσι θα γίνει με κάθε λαό, με κάθε άνθρωπο που πολεμά τον Χριστό

«Δώστε μου το όπλο σας να το φιλήσω, πριν αυτό με φονεύσει!»

Θα σας πω κάτι φοβερό. Όταν ζούμε ως χριστιανοί στον κόσμο αυτό, πειθόμαστε ότι η σκέψη του κόσμου δεν συμπίπτει πουθενά με τον Χριστό. Και η πορεία της δικής μας σκέψεως δεν συμπίπτει καθόλου με τη σκέψη του κόσμου. Πρόσφατα διαβάσαμε στον Βίο του Μεγάλου Παχωμίου ότι, όταν η μία ή η άλλη επιδημία αφαιρούσε πολλές ζωές μοναχών, αυτοί το θεωρούσαν ως συγκομιδή αγίων. Ενώ για άλλους αυτό αποτελεί συμφορά…

Στην αρχή του πολέμου, όταν ήδη υπήρχε απειλή της εισβολής των Γερμανών και των Βουλγάρων στην Ελλάδα, ήρθε στη μνήμη μας κάποια προφητεία, ότι θα έρθουν εχθροί και θα εξολοθρεύσουν όλους τους αγιορείτες μοναχούς. Και τις αντιδράσεις προκλήθηκαν! Ήμουν ακόμη στο μοναστήρι. Όλοι φοβούνταν τον καιρό εκείνο.

Ο πνευματικός μου όμως αρχιμανδρίτης Κήρυκος είπε:

– Ω! Με μας δεν θα γίνει αυτό! Αυτό συνέβη με τον Παχώμιο, με άλλους μοναχούς, με άλλους Πατέρες χάρη στην αγία ζωή τους. Εμείς όμως, έτσι όπως ζούμε, μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως ο Κύριος δεν θα επιτρέψει να συμβεί αυτό σε μας!

Βγήκα στην έρημο και εκεί κάποιος Καρουλιώτης είπε:

– Όταν έρθουν να με σκοτώσουν, θα πω: «Δώστε μου το όπλο σας να το φιλήσω, πριν αυτό με φονεύσει!».

Είχα μαζί μου έναν μοναχό, υποτακτικό κάποιου σπουδαίου ασκητή, του Καλλινίκου, και συνομιλούσαμε γι’ αυτό το θέμα. Τότε είπε:

– Να τι σκέφτομαι: Αν αυτοί έρθουν, πρέπει να μας εξολοθρεύσουν όλους. Να άφηναν όμως μόνο τα σπίτια και τα βιβλία.

– Και γιατί αυτό; ρωτώ.

– Διότι, όταν δουν τα σπίτια και τα βιβλία, θα πουν:

«Εδώ ζούσαν άγιοι άνθρωποι…Αν όμως μείνει ζωντανός έστω και ένας από εμάς, θα τους κάνει όλους να περιφρονούν όλα αυτά τα βιβλία, όλα αυτά τα άγια…»

Αλλά για μας δεν υπάρχει ανάγκη να υπερασπιστούμε τον Χριστό, γιατί, όπως είπε στο Ευαγγέλιο, «εδόθη μοι πάσα εξουσία εν ουρανώ και επί γης» (Ματθ. 28,18). Κατά τη διάρκεια εβδομήντα χρόνων οι ουμανιστές-κομμουνιστές καταδίωκαν την Εκκλησία και τον Χριστό, έχοντας τη συνείδηση ότι ενεργούν δίκαια. Τελικά όμως συνετρίβησαν αυτοί και όχι ο Χριστός. Έτσι θα γίνει με κάθε λαό, με κάθε άνθρωπο που πολεμά τον Χριστό. Όλος ο κόσμος βρίσκεται στα χέρια Του, στην εξουσία Του:

«Εδόθη μοι πάσα εξουσία εν ουρανώ και επί γης».

Το να μας διώκουν και να μας φονεύουν, ως γεγονότα της ιστορίας μπορούμε να τα ζούμε με τραγικότητα. Από την άλλη όμως πλευρά, ο Κύριος συνάθροισε περίπου σαράντα εκατομμύρια μάρτυρες μέσα στα εβδομήντα αυτά χρόνια. Αν λοιπόν μας δινόταν αυτή η θέα των σωζομένων, τότε θα μεταφερόμασταν πέρα από τον χρόνο και θα ξεχνούσαμε τα παθήματα. Κατά τους τρεις πρώτους αιώνες δόθηκε η χάρη να πάσχουν οι άνθρωποι για τον Χριστό, για την ομολογία της θεότητός Του. Όταν ήμουν μικρό παιδί στο σχολείο, άκουσαν έναν ιερέα που διηγούνταν σε μας τα παιδιά για τα μαρτύρια των πρώτων αιώνων. Ήταν νέος και υπέροχος ιερέας με ακαδημαϊκή μόρφωση. Ακούοντάς τον συλλογίστηκα: «Τι κρίμα που τώρα δεν είναι δυνατοί οι διωγμοί εναντίον των χριστιανών και δεν μπορούμε να γίνουμε μάρτυρες για τον Χριστό!»

Απόσπασμα από το βιβλίο: Αρχιμανδρίτου Σωφρονίου – Οικοδομώντας τον ναό του Θεού μέσα μας και στους αδελφούς μας, Τόμος Α’, Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ, 2014, σελ. 349-352

πηγη: http://agapienxristou.blogspot.com
https://panagia-ierosolymitissa.blogspot.com/2020/06/blog-post_17.html

Τι αλλάζει από το Σάββατο στις εκκλησίες

Χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τις εκκλησίες από το ερχόμενο Σάββατο προβλέπει η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη χθες και δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.
Όπως είχε ήδη γράψει από νωρίς χθες το πρωί το Πρακτορείο Ορθοδοξία, η νέα ΚΥΑ που έχει ισχύ έως και τις 9 Ιουλίου αυξάνει τον αριθμό των ανθρώπων που μπορούν να περίστανται στους ναούς.
Ειδικότερα, θα πρέπει στο εξής να τηρείται η αναλογία ενός ατόμου ανά 5 τετραγωνικά μέτρα (από 10 τ.μ. που ήταν αρχικά, ενώ ο μέγιστος αριθμός πιστών ανέρχεται σε 100 άτομα από 50 που ισχύει σήμερα. Σε κάθε περίπτωση η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πιστών παραμένει στο 1,5 μ. Οι συγκεκριμένοι περιορισμοί αφορούν επίσης τις Ιερές Μονές, τα Μοναστήρια, τα Ησυχαστήρια και τους λοιπούς χώρους εγκαταβίωσης εντός της Επικράτειας.

συνεχεια εδω

https://ellasnafs.blogspot.com/2020/06/blog-post_21.html

www.nikosxeiladakis.gr


Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *