Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ LOCKDOWN ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΙΣ ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ

5/5 (3)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Από την αρχή του χρόνου, οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει τη μυθολογία για να κατανοήσουν έναν χαοτικό φυσικό κόσμο. Ο Sir G. L. Gomme χαρακτήρισε τους μύθους «την επιστήμη της προ-επιστημονικής εποχής».
Η λαογραφία παρείχε στους προ-επιστημονικούς ανθρώπους μια παρηγορητική αίσθηση ελέγχου στη φύση. Για να αντιμετωπίσουν τα ξηρά ξόρκια, χρησιμοποίησαν χορούς βροχής. Ηλιόλουστες εκτάσεις που εμποδίζουν τις καλλιέργειες προκάλεσαν προσφορές στον Ήλιο.

Τότε, οι πρόγονοί μας κάθισαν πίσω και περίμεναν. Οι βροχές πάντα έρχονταν. Ο ήλιος επανεμφανίστηκε πάντα, επικυρώνοντας την «σοφία» τους, ενισχύθηκε η ψευδαίσθηση του ελέγχου.
Χάρη στην επιστήμη, γνωρίζουμε ότι αυτό ήταν καθαρά δεισιδαιμονία. Αν και τα ίδια αποτελέσματα θα είχαν συμβεί εάν η φυλή δεν είχε λάβει μέτρα, ο αρχηγός της φυλής θα είχε ακόμη λάβει πίστωση ή ευθύνη από τους εκλογείς του.

Ομοίως, οι σημερινοί πολιτικοί αγωνίζονται να πάρουν πίστωση – ή να κατηγορήσουν – για τα «αποτελέσματα» του COVID-19. Οι πολιτικοί ελέγχουν πραγματικά αυτά τα αποτελέσματα, ή απλά εκμεταλλεύονται τις ριζωμένες τάσεις μας;
Όταν η Κίνα ανέπτυξε για πρώτη φορά το κλείδωμα τον Ιανουάριο για να «νικήσει το COVID-19», η Washington Post ανέφερε εγκριτικά έναν καθηγητή του Πανεπιστημίου της Τζωρτζτάουν λέγοντας: «Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα είδη κλειδώματος είναι πολύ σπάνια και ποτέ αποτελεσματικά…»
Τον Μάρτιο, οι τρομερές προβολές του Imperial College του Λονδίνου επηρέασαν τον Λευκό Οίκο, αλλά μια προσεκτική ανάγνωση των συμβουλών που περιλαμβάνονται στην έκθεση του Imperial College αποκαλύπτει ότι οι συγγραφείς του ήξεραν ότι το κλείδωμα από μόνο του δεν μπορούσε να εξαλείψει τυχόν λοιμώξεις, μόνο να τις καθυστερήσει:

«Όσο πιο επιτυχημένη είναι η στρατηγική στην προσωρινή καταστολή», δήλωσε, «όσο μεγαλύτερη η μεταγενέστερη επιδημία προβλέπεται να μην υπάρχει εμβολιασμός, λόγω της μικρότερης συσσώρευσης της ανοσίας της αγέλης».
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων πανδημίας προγραμματισμού δηλώνουν μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις όπως η κοινωνική απομάκρυνση είναι αναποτελεσματικές όταν μια ασθένεια μολύνει το 1% του πληθυσμού μιας περιοχής. Η λογοτεχνία για αυτό το θέμα είναι ομόφωνη παγκοσμίως. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων:

Δεν υπάρχουν ιστορικές παρατηρήσεις ή επιστημονικές μελέτες που να υποστηρίζουν τον περιορισμό από την καραντίνα ομάδων πιθανώς μολυσμένων ατόμων για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα προκειμένου να επιβραδυνθεί η εξάπλωση. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι μέτρα όπως αυτά που εμπίπτουν στην κατηγορία της κοινωνικής απόστασης δεν θα έχουν θετικό αντίκτυπο μειώνοντας τη μετάδοση μιας ανθρώπινης αναπνευστικής λοίμωξης. … Ωστόσο, η βάση αποδεικτικών στοιχείων που υποστηρίζει κάθε μεμονωμένο μέτρο είναι συχνά αδύναμη.

Δεκαετίες αποδεικτικών στοιχείων επιβεβαιώνουν αυτό. Το 1969, μια ομάδα ανδρών που ξεχειμωνιάζουν στην Ανταρκτική παρουσίασαν μια αυθόρμητη εστία ιού του αναπνευστικού κατά τη 17η εβδομάδα απομόνωσης. Ομοίως, το COVID-19 εμφανίστηκε σε ναυτικό πλοίο της Αργεντινής την 35η ημέρα του ταξιδιού του, μετά από απομόνωση 14 ημερών του καπετάνιου και του πληρώματος.
Η φύση βρίσκει πάντα έναν τρόπο. Κανένας αναπνευστικός ιός δεν χρειαζόταν ποτέ ένα «κλείδωμα» για να εξαφανιστεί. Αυτό που χρειάζεται είναι η ανοσία της αγέλης, κατά προτίμηση νωρίτερα από ότι αργότερα, κατά προτίμηση αναπτύχθηκε από τους νέους και υγιείς για να ελαχιστοποιηθεί η θνησιμότητα.

Οι πολιτικοί γνωρίζουν ότι η ασθένεια θα φύγει τελικά, αλλά προσπαθούν να πείσουν μια κρίσιμη μάζα ότι οι ενέργειές τους – οι σύγχρονες εκδόσεις του χορού της βροχής – έφεραν αυτό το αποτέλεσμα. Υπολογίζουν σε εμάς να συμπεριφερόμαστε σαν διάσημα περιστέρια του γνωστού ψυχολόγου B.F. Skinner.
«Ένα περιστέρι … τοποθετείται σε ένα κλουβί. Μια χοάνη τροφής μπορεί να τοποθετηθεί στη θέση της … έτσι ώστε το περιστέρι να μπορεί να φάει από αυτό … Εάν ένα ρολόι [ρυθμιστεί] για να παρουσιάσει τη χοάνη σε τακτά χρονικά διαστήματα χωρίς καμία απολύτως αναφορά στη συμπεριφορά του πουλιού, συνήθως πραγματοποιείται χειρουργική προετοιμασία.

«Το πουλί τείνει να μάθει όποια απάντηση κάνει όταν εμφανίζεται η χοάνη. Το πείραμα μπορεί να ειπωθεί ότι δείχνει ένα είδος δεισιδαιμονίας. Το πουλί συμπεριφέρεται σαν να υπήρχε αιτιώδης σχέση μεταξύ της συμπεριφοράς του και της παρουσίασης του φαγητού, αν και λείπει μια τέτοια σχέση. «
Τα διαθέσιμα στο κοινό δεδομένα δεν δείχνουν αιτιώδη σχέση μεταξύ κυβερνητικών εντολών και αποτελεσμάτων θνησιμότητας COVID-19. Η θνησιμότητα κατά κεφαλήν της Σουηδίας για το 2020 είναι περίπου 290 ανά εκατομμύριο πάνω από τον προηγούμενο μέσο όρο των πέντε ετών, ενώ το New Jersey’s που αγαπάει το κλείδωμα είναι σχεδόν 1.900 ανά εκατομμύριο πάνω από τον προηγούμενο πενταετή μέσο όρο και το Μίσιγκαν είναι πάνω από 700 ανά εκατομμύριο.

Σε περίπτωση που υποψιάζεστε ότι η Σουηδία «είναι φυσικά» κλειδωμένη από μόνη της, τα δεδομένα κινητικότητας αποκαλύπτουν ότι δεν το έκανε.
Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης δεν το αναφέρουν. Αντ ‘αυτού, η ενεργητική επίχρισή της στη Σουηδία, σε συνδυασμό με την ψευδο-επιστημονική της επιμονή ότι το κλείδωμα δεν κάνει τίποτα περισσότερο από την καθυστέρηση του αναπόφευκτου, βοηθούν τους πολιτικούς να εκμεταλλευτούν την ανθρώπινη τάση να μυθολογούν.
Αντιμετωπίζουμε έναν ιό με ποσοστό επιβίωσης 997 στους 1.000. Έχουμε νικήσει σκληρότερους αντιπάλους. Μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτήν την πληγή λιγότερο οδυνηρά θυμόμαστε μια απλή αλήθεια: ούτε εμείς ούτε οι πολιτικοί μας έχουμε τον έλεγχο του θανάτου.

Final Countdown Parody Cover – Going Mad In Lockdown

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΡΩΝΟ-ΑΠΑΤΗ

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος                                    Ελληνίδες και Έλληνες.                        Όσο μεγάλη και να είναι μία απάτη,
κάποια στιγμή κάπου θα σκοντάψει και θα αποκαλυφθεί
και αυτό είναι νόμος του Σύμπαντος,
για να ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.

                        Η παγκόσμια απάτη του κορωνοϊού,
που χρεοκόπησε επιχειρήσεις, πτώχευσε ανθρώπους και διέλυσε οικονομικά ακόμα και μεγάλα κράτη,
ήρθε να σκοντάψει και να αποκαλυφθεί στην ΕΛΛΑΔΑ
από τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ.

                        Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ λοιπόν των ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ, 
έπιασε από το  «αυτί»  την Κυβέρνηση των αφορισμένων Χαρδαλομητσοτάκηδων
και της είπε κατά το λαϊκόν τα εξής:
«άκου Καραμήτρο. Εμείς οι εφοπλιστές δεν είμαστε  η μικρομεσαία τάξη που τους χρεοκόπησες με την απάτη του κορωνοϊού και δεν άνοιξε ρουθούνι.  Εμάς δεν θα μας διαλύσεις Οικονομικά και ΔΕΝ θα μας υποχρεώνεις να κάνουμε δρομολόγια στα  νησιά, με  τα καράβια μας  μισο-άδεια.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗ ΣΑΣ.
 Βγάλτε ΑΜΕΣΩΣ υπ. απόφαση και ανεβάστε την πληρότητα των πλοίων  στο 80% για να μην έχουμε «ευτράπελα»……

Έβαλε την «ουρά στα σκέλια» η Κυβέρνηση
 και έτρεξε αμέσως να βγάλει νέα ΚΥΑ
και να ανεβάσει την πληρότητα των Πλοίων στο 80%,
όταν σε όλα τα άλλα ΜΜΜ ή την μειώνει,
ή αυξάνει τα δρομολόγια προκειμένου να παραμένει χαμηλά.

 
                        Έτσι ΞΕΦΤΙΛΗΣΑΝ την Κυβέρνηση οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
και ανάγκασαν τον Χαρδαλιά και όλους αυτούς τους απατεώνες,
να ΠΑΡΑΔΕΧΘΟΥΝ με την πράξη τους αυτή,
 ενώπιον ΟΛΟΥ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ,
ότι η υπόθεση κορωνοϊός και τα «μέτρα ασφαλείας»,
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΑΤΗ.


                        Διότι αν δεν ήταν απάτη ο κορωνοϊός,
ΓΙΑΤΙ ΔΕΧΘΗΚΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ,
αφού ο μεγαλύτερος «συνωστισμός»  εκ των πραγμάτων,
αυξάνει τον ……. κίνδυνο μετάδοσης;;;;
Αυτό δεν το ξέρουν …… οι «ειδικοί»…;;;;;; …!!!!!
«γαμώ τους ειδικούς σας»

Μωρέ όλα τα ξέρουν,
αλλά στους Εφοπλιστές δεν μπορούν να λένε τις ίδιες μ@λ@κίες που λένε τα κανάλια στον «λαουτζίκο»
και έτσι έβαλαν την ουρά στα σκέλια και υπάκουσαν.


Διότι αν τα λεγόμενα «μέτρα προστασίας»,
δεν ήταν απάτη,
αλλά ήταν πράγματι για την ασφάλεια της δημόσιας υγείας,
αυτά ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ,
διότι πάνω απ’ όλα είναι η δημόσια υγεία.
 
Ούτε και αντιμετωπίζεται με ….. «ΠΡΟΣΤΙΜΑ», ο κάθε  παραβάτης της δημόσιας υγείας.

Αλλά επειδή ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ,
όπως και όλος ο νοήμων κόσμος,
γνωρίζουν ότι δεν τίθεται κανένας κίνδυνος για την δημόσια υγεία
και όλο αυτό είναι μία ΑΠΑΤΗ,
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ δεν είναι διατεθειμένοι
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ «ΜΑΡΜΑΡΟ» ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ,
ΟΥΤΕ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…

Οπότε την ξεφτίλισαν ψυχρά
και την υποχρέωσαν να ΑΡΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ του κλάδου,
ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ…

Τώρα σε αντίποινα προς τους Εφοπλιστές,
η Κυβέρνηση διέταξε να φοράνε μάσκες οι επιβάτες των πλοίων,
ακόμα και στον …… αέρα του καταστρώματος…..


ΖΗΤΩ Η ΤΡΕΛΑ των ΠΑΛΑΒΩΝ και των ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
που διέλυσαν για μία ΑΠΑΤΗ τον ελληνικό Τουρισμό
και αλίμονο σε όλους τους υπόλοιπους επιχειρηματίες,
που δεν έχουν τα @ρχ@δι@ και την δύναμη του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ,
για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των κλάδων τους.

Η Κυβέρνηση των απατεώνων είναι για πέταμα και για κρέμασμα
και υπόλογη ενώπιον όλου του χρεοκοπημένου ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

Ιωάννης Λαμπρόπουλος
ερευνητής-αρθρογράφος
Giannis_lampropoulos@yahoo.com

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *