Ο ΜΠΟΡΙΣΩΦ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΥΠΕΡ…ΤΟΥΡΚΙΑΣ

4.67/5 (6)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σαφείς θέσεις υπέρ της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, έχει πάρει ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσωφ, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ παραβλέποντας την ολοένα και αυξανομένη τουρκική προκλητικότητα.

Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, ο Μπορίσωφ σε συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, γνωστό επίσης φιλότουρκο, Jens Stoltenberg, τόνισε ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να στηρίζει την Τουρκία γιατί η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που μπορεί να…σταματήσει τους Τζιχαντιστές να προωθηθούν προς την Ευρώπη. Τέλος υπογράμμισε ότι δεν στηρίζει καμία επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας εξ’ αιτίας του θέματος των ρωσικών πυραύλων S-400.

Ο Βούλγαρος ηγέτης αγνόησε σκανδαλωδώς την στήριξη που έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια η Τουρκία στο ισλαμικό κράτος και στους Τζιχαντιστές και που ακόμα και στρατόπεδα εκπαίδευσης τους είχε οργανώσει στην ίδια την Τουρκία.

Βέβαια ο Μπορίσωφ δεν εκφράζει απόλυτα την βουλγαρική πολιτική έναντι της Τουρκίας, καθώς ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, έχει πάρει θέσεις κατά της τουρκικής επεκτατικότητας

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *