Ο ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΡΙΧΝΕΙ ΛΑΔΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

4.92/5 (12)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ευθεία επίθεση κατά των 22 σωματείων που προβάλουν τον Ερντογάν ως ανεπιθύμητο στην Ελληνική Θράκη, εξαπολύουν οι μειονοτικές εφημερίδες της περιοχής όπως η Trakya’nın sesi, η Milliyet Gazetesi, κλπ.

Αφού κάνουν ρεπορτάζ για τις αφίσες που τοιχοκολλήθηκαν στην Κομοτηνή και που προβάλουν τον Ερντογάν ως ανεπιθύμητο, χαρακτηρίζουν τα 22 σωματεία σαν… ρατσιστές και φανατικούς, ενώ θεωρούν μεγάλη πρόκληση ότι τέτοιες αφίσες κολληθήκαν και στον Yenimahala, δηλαδή σε μειονοτική περιοχή λες και εκεί απαγορεύεται. Μάλιστα ζητούν και να μάθουν ποιοι είναι οι ανώνυμοι που κόλλησαν τέτοιες αφίσες για να… δώσουν λόγο.

Την ίδια ώρα υπάρχει οργασμός προετοιμασιών για την τουρκική φιέστα που ετοιμάζεται στην υποδοχή του Τούρκου προέδρου Η υποδοχή θα γίνει όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά από τις «τουρκικές» ενώσεις και τα «τουρκικά» σωματεία της Θράκης, αδιαφορώντας αν έτσι παραβιάζουν της συνθήκη της Λοζάνης

Το κλίμα είναι ήδη φορτισμένο και όσοι επέτρεψαν την επίσκεψη Ερντογάν μόλις ένα μήνα μετά την προκλητική επίσκεψη του Τούρκου αντιπροέδρου, Χακάν Τσαούσογλου, μάλλον έπραξαν το λιγότερο ανεύθυνα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *