Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ Η…ΑΜΕΡΙΚΗ!!!

5/5 (4)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Εδώ και τρία χρόνια, δηλαδή από το 2017 και μετά, σε ετήσιες δημοσκοπήσεις που γίνονται στην Τουρκία το εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως οι ΗΠΑ αναδεικνύονται συνεχώς σαν ο μεγαλύτερος εχθρός των Τούρκων.

Όπως αναφέρεται, στην φετινή ετήσια μεγάλη σφυγμομέτρηση που έκανε το τουρκικό πανεπιστήμιο Kadir Has Üniversitesi, στην ερώτηση ποιον θεωρείτε σαν τον μεγαλύτερο εχθρό της Τουρκιάς το 64,5 απάντησε οι ΗΠΑ και ακολουθούν, με 55,6 % το Ισραήλ, με 49,2% Η Μεγάλη Βρετανία, 49% η Γαλλία και 47,6% η Συρία του Άσαντ. Έπεται η Κίνα, (εδώ παίζει ρόλο το πρόβλημα των Ουιγούρων), με 39,8%, ενώ εντυπωσιακό είναι πως ακολουθεί η Ρωσία με 37,8% , παρά του ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει στρατηγική συνεργασία με την Τουρκία σε πολλά πεδία όπως Συρία, Λιβύη κλπ.

Όσον αφορά στην ερώτηση ποιον θεωρείτε σαν τον μεγαλύτερο φίλο της Τουρκίας, πρώτο έρχεται πάντα το Αζερμπαϊτζάν με 56,5%, (περίμεναν υψηλότερο ποσοστό) και λίγο πιο κάτω είναι το ψευδοκράτος της Κύπρου και το Ουζμπεκιστάν.

Για την Ευρωπαϊκή Ένωση, το 51% εξακολουθεί να στηρίζει την ένταξη της Τουρκίας, ενώ για το ΝΑΤΟ στηρίζει την συμμετοχή της Τουρκίας το 54,8%..

Δηλαδή παρά του ότι συχνά έχουν έρθει σε αντιπαράθεση και με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και με το ΝΑΤΟ, οι Τούρκοι εξακολουθούν σε πλειοψηφικό ποσοστό να υποστηρίζουν και τα δυο.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *