Ο ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ-ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΡΧΕΤΑΙ-Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΘΑ ΕΚΔΟΣΕΙ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΕΜΒΟΛΙΩΝ

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Ο κορωναϊός είναι μόνο η αρχή. Κάτι πολύ χειρότερο έρχεται.: Η Βρετανία θα εκδώσει διαβατήρια εμβολίων (όχι πολύ καιρό μετά από ψέματα που δεν έχουν τέτοια σχέδια)

Παρά τις προηγούμενες κυβερνήσεις που αρνούνται ότι υπάρχουν σχέδια για την ανάπτυξη διαβατηρίων εμβολίων COVID, αναφορές επιβεβαίωσαν ότι σε κάθε άτομο που εμβολιάστηκε σε δύο επιλεγμένες περιοχές της Βρετανίας θα προσφέρεται ακριβώς αυτό ως «δοκιμή» που θα ξεκινήσει άμεσα. Το London Telegraph αναφέρει ότι η εταιρεία βιομετρικών iProov και η εταιρεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο Mvine έχουν αναπτύξει τα διαβατήρια εμβολίων, τα οποία θα παρέχονται προαιρετικά ως εφαρμογή σε τηλέφωνα αυτών που έχουν εμβολιαστεί.

https://www.telegraph.co.uk/technology/2021/01/12/exclusive-vaccine-passports-trialled-thousands-britons/

Η κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει την εφαρμογή σε δύο τοπικές αρχές και θα παρακολουθεί την εφαρμογή της έως τον Μάρτιο. Η έκθεση σημειώνει ότι η κυβέρνηση έχει ήδη δεσμεύσει 75.000 λίρες στη δίκη, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι ένας τρόπος παρακολούθησης ποιος είχε το εμβόλιο. Ο Frank Joshi, διευθυντής και ιδρυτής της Mvine, σημείωσε ότι ενώ το έργο ξεκίνησε ως απλώς τρόπος τήρησης αρχείων των δοκιμών COVID, αντλήθηκε επιπλέον χρηματοδότηση για να μετατραπεί σε πρόγραμμα διαβατηρίων εμβολίων. «Αρχικά ξεκινήσαμε με αυτήν την ανάγκη να αποδείξουμε αν είχατε δοκιμή αντισωμάτων, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξίσου για να αποδείξει εάν έχετε εμβολιαστεί», δήλωσε ο Joshi, σύμφωνα με την έκθεση. Ο Andrew Bud, διευθύνων σύμβουλος της άλλης εμπλεκόμενης εταιρείας, iProov, δήλωσε ότι το σύστημα θα ενσωματωθεί στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας και θα μπορούσε εύκολα να διατεθεί σε όλους στη χώρα.

«Μιλάμε για ένα κομμάτι αξιοσημείωτης τεχνολογίας που μπορεί να αντέξει και να ενσωματωθεί εύκολα στο NHS», είπε. Η εξέλιξη φαίνεται να είναι ξεχωριστή από τις κρατικές συμβάσεις που δόθηκαν σε δύο άλλες εταιρείες για την ανάπτυξη «διαβατηρίων ελευθερίας» του COIVD, τα οποία αναφέραμε πριν από αρκετές εβδομάδες. Τον περασμένο μήνα, ο υπουργός εμβολίων της Βρετανίας Nadhim Zahawi ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση δεν είχε σχέδια να εισαγάγει μαζικά διαβατήρια ασυλίας ή να θέσει περιορισμούς σε όσους δεν παίρνουν το εμβόλιο. Αυτή η τελευταία αποκάλυψη θέτει τον ήδη αμφίβολο ισχυρισμό του Ζαχάουι σε σοβαρές αμφιβολίες.

Επίσης, έχουν ενεργοποιηθεί τα σχέδια της βρετανικής κυβέρνησης να αναπτύξει ένα σύστημα κώδικα QR για χρήση ως «διαβατήριο ασυλίας». Η έκθεση, που προέρχεται από πηγές κοντά στην κυβέρνηση, σημείωσε ότι «Εκείνοι που αρνούνται να πάρουν το εμβόλιο Covid-19 πιθανότατα θα τους αρνούνται την είσοδο σε χώρους, ως μέρος των ίδιων προτάσεων». Άλλες αναφορές έχουν δείξει ότι μια εφαρμογή που χρησιμοποιείται ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο από άτομα για κράτηση ραντεβού γιατρού και νοσοκομείου θα μπορούσε να εφαρμόσει μια ενότητα κατάστασης εμβολιασμού που θα δείχνει εάν ένα άτομο έχει πάρει το τσίμπημα του κοραναϊού ή όχι και ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να αρνηθούν την είσοδο σε εκείνους που δεν το έχουν. Το φάντασμα των λεγόμενων «διαβατηρίων ασυλίας» κυμαίνεται παγκοσμίως. Χθες αποκαλύφθηκε ότι η Δανία είναι η τελευταία χώρα που ανακοίνωσε ότι κυκλοφορεί ένα «διαβατήριο Covid», για να επιτρέψει σε όσους έχουν λάβει το εμβόλιο να συμμετάσχουν στην κοινωνία χωρίς περιορισμούς.

COVID PASSPORTS: Will You Need a Vaccine Passport for Travel in 2021?

Πρόσφατα, η κυβέρνηση στο Οντάριο του Καναδά παραδέχτηκε ότι διερευνά «διαβατήρια ασυλίας» σε συνδυασμό με περιορισμούς στα ταξίδια και την πρόσβαση σε κοινωνικούς χώρους για τους μη εμβολιασμένους. Τον περασμένο μήνα, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι στους πολίτες που λαμβάνουν το εμβόλιο COVID-19 θα δοθούν «πράσινα διαβατήρια» που θα τους επιτρέψουν να παρακολουθήσουν χώρους και να φάνε σε εστιατόρια. Πολλές από άλλες προσωπικότητες της κυβέρνησης και της ταξιδιωτικής βιομηχανίας τόσο στις ΗΠΑ, τη Βρετανία όσο και πέραν αυτής, έχουν δείξει ότι τα «διαβατήρια COVID» έρχονται για «να επιστρέψει η ζωή στο φυσιολογικό». Ο Sam Grant, διευθυντής εκστρατείας στην ομάδα υπεράσπισης των πολιτών Liberty, προειδοποίησε ότι «κάθε μορφή διαβατηρίου ασυλίας κινδυνεύει να δημιουργήσει ένα σύστημα δύο επιπέδων στο οποίο ορισμένοι από εμάς έχουν πρόσβαση σε ελευθερίες και υποστήριξη, ενώ άλλοι περιθωριοποιούνται».

https://summit.news/2020/12/14/vaccinated-israelis-to-get-green-passport-allowing-them-to-attend-events-eat-at-restaurants/

https://summit.news/2020/12/03/americans-to-get-vaccination-card-to-prove-theyve-taken-the-covid-shot/

https://summit.news/2020/11/30/vaccine-minister-says-bars-restaurants-cinemas-will-demand-proof-of-vaccination-before-entry/

«Αυτά τα συστήματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε άτομα που δεν έχουν ασυλία ενδεχομένως να αποκλειστούν από βασικές δημόσιες υπηρεσίες, εργασία ή στέγαση – με τους πιο περιθωριοποιημένους ανάμεσά μας να πληγούν περισσότερο», προειδοποίησε ο Grant. «Αυτό έχει και ευρύτερες επιπτώσεις, διότι οποιαδήποτε μορφή διαβατηρίου ασυλίας θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για ένα πλήρες σύστημα ταυτότητας – μια ιδέα που έχει απορριφθεί επανειλημμένα ως ασυμβίβαστη με την οικοδόμηση μιας κοινωνίας που σέβεται τα δικαιώματα», πρόσθεσε ο Grant.

https://summit.news/2020/12/09/video-another-travel-company-exec-says-vaccine-passports-are-coming/

https://www.wsj.com/articles/covid-19-vaccine-passports-could-help-life-return-to-normal-but-experts-urge-caution-11607425135

Ο κορωναϊός είναι μόνο η αρχή. Κάτι πολύ χειρότερο έρχεται.

COVID-21: LETHAL VIRUS (2021) Official UK Trailer (HD)

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *