Ο ΙΟΣ ΤΟΥ BREXIT ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ (βίντεο)

maxresdefault-9

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Το BREXIT μετά την Μεγάλη Βρετανία εξαπλώνεται  σε όλη την Ευρώπη: Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία και Δανία ήδη ζητούν ανάλογο δημοψήφισμα.

Πολιτικοί από όλη την Ευρώπη έχουν απευθύνει έκκληση για δικά τους  δημοψηφίσματα στον απόηχο της ιστορικής απόφασης της Βρετανίας να εγκαταλείψει την ΕΕ.

Σύμφωνα με την UK Express:  «Μπήκαμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να αλλάξoυμε πολλές συνθήκες. Το γεγονός και μόνο ότι μια χώρα όπως η Μεγάλη Βρετανία μέχρι και διεξήγαγε ένα δημοψήφισμα για το αν θα αποχωρήσει από την ΕΕ σηματοδοτεί την αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η κίνηση «5 αστέρων» της Ιταλίας έχει απευθύνει επίσημα έκκληση για δημοψήφισμα για το αν θα κρατήσει το Ευρώ ως το νόμισμα της. Μετά τις μεγάλες νίκες του σε τοπικές εκλογές ο  Luigi Di Maio, ένας αντιπρόεδρος  της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιταλίας, είπε «Θέλουμε ένα συμβουλευτικό δημοψήφισμα πάνω στο Ευρώ. Το Ευρώ, όπως είναι σήμερα δεν λειτουργεί πλέον. Εμείς χρειαζόμαστε εναλλακτικά νομίσματα ή ένα ‘Ευρώ Νο2’».

whos_next

Το κίνημα 5 αστερων έχει ζητήσει δύο διαφορετικά νομίσματα στην Ευρώπη, ένα για τις πλούσιες χώρες του Βορρά και ένα άλλο για τα έθνη του Νότου.

Ενώ τέτοια δημοψηφίσματα για την ΕΕ ή το ευρώ θα διεξάγονταν απλώς για να δοκιμάσουν την κοινή γνώμη, διότι η ιταλική νομοθεσία δεν επιτρέπει δημοψηφίσματα για την αλλαγή των διεθνών συνθηκών, μια νίκη θα στείλει ένα σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση, ιδιαίτερα μετά τον απόηχο του Brexit.

CeA2XbRWwAAVNbV

Το Brexit είναι ένα τεράστιο πλήγμα για το Δημοκρατικό Κόμμα του Ιταλού πρωθυπουργού Matteo Renzi και χαιρετίστηκε από τους υποστηρικτές του κινήματος 5 αστέρων ως πιθανό έναυσμα για την ιταλική ανεξαρτησία.

Στη Γαλλία, η αρχηγός του κόμματος του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λε Πεν, υποσχέθηκε  στους Γάλλους ψηφοφόρους το δικό τους δημοψήφισμα, καθώς  δήλωσε την υποστήριξή της για το Brexit.

CdxJySXWAAMg2cr

Η ίδια είπε : «Εγώ θα ψήφιζα για το Brexit. Η Γαλλία έχει χίλιους περισσότερους λόγους να φύγει, από το Ηνωμένο Βασίλειο, γιατί έχουμε το ευρώ και την συμφωνία Σένγκεν. Αυτό το αποτέλεσμα δείχνει ότι η ΕΕ αποσυντίθεται, υπάρχουν ρωγμές παντού.»

Οι ειδικοί σε όλη την ήπειρο είχαν προειδοποιήσει σήμερα ότι ένα Brexit θα οδηγούσε σε ολόκληρη την διάλυση της Ευρώπης.

Ο ηγέτης του ακροδεξιού Δανικού Λαϊκού  Κόμματος, λέει πως η  Δανία θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμά της Βρετανίας και να διεξάγει ένα δημοψήφισμα για την ένταξη της. Ο Kristian Thulesen Dahls είπε πως αν το κοινοβούλιο της Δανίας δεν μπορεί να συμφωνήσει σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις με την ΕΕ, ένα δημοψήφισμα θα μπορούσε να δώσει τη Δανία μια νέα ευκαιρία.

ClutKPQWAAADSTG

Ο Dahls είπε: «Αν η πλειοψηφία στο κοινοβούλιο για κάποιο λόγο δεν θα συμμετέχει σε αυτό, γιατί να μην ζητήσουμε από τους Δανούς ένα δημοψήφισμα για να αποφασίσουν γι αυτήν την υπόθεση;»

Παράλληλα η Irene Wennemo γενική γραμματέας στον υπουργείο Απασχόλησης της Σουηδίας, δήλωσε ότι το αντιευρωπαϊκό συναίσθημα θα μπορούσε να εξαπλωθεί μέσω Σκανδιναβίας και να αυξήσει την πιθανότητα ενός brexit και στην Σουηδία.

CgbR2W7WwAAQOSN

Το Ευρωσκεπτικιστικό αίσθημα είναι επίσης έντονο και στην Ολλανδία, με τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων να απορρίπτουν μια συνθήκη ΕΕ-Ουκρανίας για στενότερους πολιτικούς και οικονομικούς δεσμούς. Ο πολιτικός ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση Geert Wilders κήρυξε το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος ως την «αρχή του τέλους» για την ολλανδική κυβέρνηση και την ΕΕ.

NEXIT1

Η έξοδος της  Ελλάδας, αλλιώς ως Grexit, είχε επινοηθεί  αρκετό καιρό πριν ακόμα από το  Brexit. Ενώ η Ελλάδα θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια πιθανή υποψήφια, λόγω των πολλών στενών οικονομικών δεσμών με την ΕΕ, μια αναχώρηση φαντάζει πολύ πιο δύσκολη. Η Ελλάδα σύμφωνα με τα στατιστικά, οφείλει σήμερα 32 δισεκατομμύρια ευρώ για το ΔΝΤ και 20 δις ευρώ προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

ti-simainei-stin-praxi-ena-grexit

Η Γαλλία θεωρείται ως η πρώτη στη γραμμή για το λεγόμενο Frexit. Το γαλλικό κόμμα Εθνικού Μετώπου (FN), με επικεφαλής την χαρισματική και αντιευρωπαϊκή πολιτικός, Μαρίν Λε Πεν, χαιρέτισε την ψηφοφορία του Brexit σαν νίκη για τον εθνικισμό και την εθνική κυριαρχία σε ολόκληρη την Ευρώπη. «Όπως αρκετοί από τους Γάλλους, είμαι πολύ χαρούμενη που οι Βρετανοί συνέχισαν και έκαναν τη σωστή επιλογή. Αυτό που νομίζαμε ότι ήταν αδύνατο χθες έγινε πλέον δυνατό», είπε η Λε Πεν. Εκείνη [η Λε Πεν] έχει υποσχεθεί ότι αν εκλεγεί ως η Γαλλίδα πρόεδρος το επόμενο έτος, ένα δημοψήφισμα ΕΕ για τη Γαλλία θα λάβει χώρα εντός έξι μηνών.

Frexit-eu-682170

Η Ιταλία θα μπορούσε να έχει τη μεγαλύτερη υποστήριξη μεταξύ των ψηφοφόρων, όταν πρόκειται για μια πιθανή έξοδο από την ΕΕ. Ώρες μετά το αποτέλεσμα του  Brexit, ο επικεφαλής της Ομάδας του Βορρά της Ιταλίας, Matteo Salvini επανέλαβε τη θέση του ότι ήρθε η ώρα για την Ιταλία, να δώσει στους ανθρώπους μια φωνή. «Αυτή η ψηφοφορία ήταν ένα χαστούκι στο πρόσωπο για όλους εκείνους που λένε ότι η Ευρώπη είναι δική τους επιχείρηση και οι Ιταλοί δεν χρειάζεται να ανακατευτούν με αυτό», δήλωσε ο Salvini.

EU-referendum-682339-1

Η Ομάδα του Βορρά έχει ένα σύμμαχο στο κίνημα 5 αστέρων. Η Βιρτζίνια Raggi, η οποία εξελέγη δήμαρχος της Ρώμης, είναι μια αγωνίστρια για το κίνημα αντικαθιέρωσης και έχει κάνει επίσης έκκληση για ένα ιταλικό δημοψήφισμα για την ένταξη της Ιταλίας στην ΕΕ.

Ακόμη και ο υποψήφιος πρόεδρος της Αμερικής Ντόνανλτ Τράμπ παραδέχεται τα οφέλη που θα έχει το Brexit για το μέλλον της Βρετανίας, δηλαδή οι άνθρωποι πάνω από όλα θα έχουν το μέλλον στα χέρια τους.

Merkel + Exit = Mexit

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. «Οι άνθρωποι θέλουν τις χώρες τους πίσω»! Σωστό!! Βέβαια κι αυτός απόγονος εποικιστών είναι…
    Γιατί οι λαοί δεν θέλουν να γίνουν όπως οι γηγενείς αμερικάνοι, εξόριστοι, υπόδουλοι στις μάζες των ευρωπαίων εποικιστών. Να μην ξεχνάμε την γενοκτονία των 100.000.000 ινδιάνων. Στην Ευρώπη εποικιστές είναι οι ορδές των δήθεν «προσφύγων»…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *