Ο ΙΟΣ ΚΟΡΟΝΑ ΚΑΙ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ(Βίντεο)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Ένα βίντεο ενός οδοφράγματος που κυκλοφορεί στην Κίνα. Δείχνει πώς η επιδημία έχει ως αποτέλεσμα ένα καθεστώς που επιβάλλει επιθετικά μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης της επιδημίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η πλήρης παρακολούθηση και έλεγχος της κίνησης αποτελεί προϋπόθεση για την πανοπτισμό που σχετίζεται με την επιδημία, όπως περιγράφεται από τον Michel Foucault χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της πανώλης στο «Παρακολούθηση και τιμωρία».

Μία «μολυσμένη» πόλη μετατράπηκε σε φυλακή, οι κάτοικοι κλειδώνονταν στα σπίτια τους και ελέγχονταν τακτικά, από όπου νοσηλεύονταν έξω, οι δρόμοι παρακολουθούνταν στενά και εισήχθη ένα πλήρες σύστημα καταχώρησης για να αναφέρουν στην αστυνομία άρρωστα, νεκρά, καταγγελίες ή προβλήματα : «Ο χώρος παγώνει σε ένα δίκτυο αδιαπέρατων κυττάρων, ο καθένας είναι δεσμευμένος στη θέση του, όποιος κι αν κινείται κινδυνεύει τη ζωή του: διάδοση ή τιμωρία».

Παρά την παρουσία της αστυνομίας, ο οδηγός δεν θέλει να συμμορφωθεί με τους αστυνομικούς, οδηγεί σύντομα, γεγονός που οδηγεί σε έναν αστυνομικό να τραβά γρήγορα μια κλειδαριά στο δρόμο και ένα αστυνομικό όχημα να μπλοκάρει το δρόμο, ενώ ο ελεγκτής βοηθά έναν αξιωματικό της SWAT οπλισμένο με ένα σημάδι ξεπερασμένο. Δεν είναι σαφές εάν η ασπίδα προορίζεται να προστατεύσει από πιθανούς ιούς ή επιθέσεις από τον οδηγό, όπως φτύσιμο, σε κάθε περίπτωση ο οδηγός σκύβει στην επικείμενη κρατική εξουσία, βγαίνει λίγο ανυπόμονα και βγάζει τον νάρθηκα από το στόμα του.

desinfiziert.

Πίσω από αυτόν, άλλοι άντρες της SWAT έσπευσαν, με ένα αστραπιαίο χτύπημα τον άνθρωπο στο κεφάλι με ένα σκουλήκι, συνεχίζουν να σπεύδουν προς τα εμπρός, να τον πιάσουν, να τραβήξουν μια κουκούλα γύρω από το κεφάλι του και να τον οδηγήσουν σαν επικίνδυνος εγκληματίας ή τρομοκράτης. Όλα φαίνονται καλά προετοιμασμένοι και εκπαιδευμένοι. Το τέλος είναι εκπληκτικό. Οι αστυνομικοί με ασπίδες στέκονται σε αμυντική στάση μπροστά από το άδειο όχημα έως ότου δύο άντρες με απολυμαντικούς ψεκαστήρες βιάζονται για να απολυμάνουν την ασπίδα και το προστατευτικό κοστούμι του πρώτου αστυνομικού της SWAT, ακόμα και αν ο τελευταίος δεν βρίσκεται κοντά στον κατεστραμμένο οδηγό. Το όχημα απολυμαίνεται επίσης από το εξωτερικό.

Στη συνέχεια, το βίντεο σβήνει και αφήνει μια φανταστική εντύπωση. Κάτι δεν φαίνεται σωστό. Προφανώς το βίντεο έγινε με τη συγκατάθεση της αστυνομίας και όχι από κανέναν που έτυχε να είναι εκεί. Το βίντεο υπογραμμίζει ότι η αντίσταση είναι μάταιη, ότι είναι καλύτερο να υποβληθεί στις ρυθμιστικές εξουσίες που ενεργούν αποφασιστικά σε περίπτωση ανυπακοής. Είναι επομένως πιθανό ότι πρόκειται για μια κρατική ταινία προπαγάνδας που έχει εκπαιδευτικό αποτέλεσμα μέσω αποτροπής, αλλά είναι πιθανό να αποδείξει ότι η κανονική δύναμη παρέχει πλήρη ασφάλεια και καταπολεμά την επιδημία του ιού υπό τη μορφή των οικοδεσποτών που την εξάπλωσαν. (Ενημέρωση: Μια ελαφρώς μεγαλύτερη έκδοση του βίντεο καθιστά σαφές ότι είναι πράγματι μια άσκηση.)

https://www.heise.de/tp/downloads/89/2/8/5/2/0/1/5/VID-20200226-WA0000.mp4

Αυτός δεν είναι ο τρόπος που είναι στην Ευρώπη ή τις ΗΠΑ, αλλά αυτό που δεν είναι ακόμα μπορεί να είναι. Για τον Foucault, ο «έλεγχος της πανώλης» με την ίδρυση νοσοκομείων πανώλης, στους οποίους αποκλείονται και συμπεριλαμβάνονται ταυτόχρονα τόσο ο μολυσμένος όσο και ο λεπρός, οδηγεί στην «τεχνική εξουσίας της διαίρεσης πειθαρχίας». Μετά από τους πάσχοντες από την πανώλη, επηρεάζει τους υπόλοιπους άρρωστους, τους ζητιάνους, τους φανατικούς, τους τρελούς και τους βίαιους, και τελικά τους άνεργους και τους μη πρόθυμους να εργάζονται, οι οποίοι στιγματίζονται και αποκλείονται και συμπεριλαμβάνονται.

Τέλος της ελεύθερης κίνησης
Όσον αφορά την επιδημία κοροναϊών στην Ευρώπη, οι New York Times γράφουν ότι το «κορώνα της κορώνας» της ΕΕ, τα ανοιχτά σύνορα ή η ελεύθερη κυκλοφορία είχε δώσει ένα πρώτο χτύπημα κατά τη διάρκεια της κρίσης των προσφύγων και η επιδημία μπορεί να δώσει ένα δεύτερο χτύπημα. Οι εθνικιστές και οι δεξιόσποροι θα ζητούσαν πλέον να κλείσουν ξανά τα σύνορα, τα οποία θεωρούν ως αποκατάσταση της κυριαρχίας. Η Μεγάλη Βρετανία έχει κάνει το Brexit αποφασιστικό βήμα στην εξασφάλιση των συνόρων. Αλλά αυτό δεν βοήθησε τώρα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ που χθες υπήρχαν 13 επιβεβαιωμένες ασθένειες στη Μεγάλη Βρετανία χθες, 2 πιθανώς μολύνθηκαν στην Κίνα, 10 σε άλλες χώρες.

Oλο το μεγάλο παραμύθι του (COVID-19) υποχρεωτικοί εμβολιασμοί σε όλο τον κόσμο.

Δεν θα μπορείτε να πάτε στη δουλειά σας , το παιδί στο σχολείο , στο πανεπιστήμιο αν δεν δεχτείτε τον εμβολιασμό. Για αυτόν τον λόγο γίνεται όλο αυτό το παιχνίδι με τον ιό. Θα θυσιάσουν και άλλους να πεθάνουν για να πειστεί η ανθρωπότητα ότι θα σωθεί μόνο αν εμβολιαστεί. Το τι θα βάλουν όμως αυτοί στα εμβόλια και το τι έχουν βάλει τόσα χρόνια ψάξτε την αλήθεια στα άρθρα που σας έχουμε γράψει εδώ και πολλά χρόνια.

Coronavirus timeline & update by the WHO (COVID-19)

Do Viruses Exist MIRRORED

but maybe now they took flight.

Are You Ready? Trump Says Vaccine Coming Along ‘Rapidly’

C0VID-19: How Far Will It Go?

COVID19 The Movie. So F(e)AR ……

Coronavirus: gouvernments and medias are liyng. Part 15

Coronavirus Conspiracy: New World Order

Âmes sensibles s’abstenir. Coronavirus: les médias nous mentent! partie 15

C0VID-19: How Far Will It Go?

Fight the Virus – Alvin Oon

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *