«Ο Θεός έδωσε τον κορωνοϊό στην ανθρωπότητα για να την θεραπεύσει». – πρός ναυτιλομένους πού πλήττονται από τίς φουρτούνες τού θηρίου τού φόβου …..Ποιος είπε ότι δεν υπάρχουν ακόμη Λεβέντες Ιερείς…

5/5 (2)

«Ο Μητροπολίτης του Τσετίνιε μάχεται για να φέρει τόσο τον σταυρό του όσο και τον σταυρό της Μητρόπολης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, μετέχοντας στα δεινά εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο με αυτή την ασθένεια

Ο Θεός έστειλε πόνο στην ανθρωπότητα για να τη θεραπεύσει από το μίσος και τον εγωισμό, για να κάνει την ανθρωπότητα να συνειδητοποιήσει ότι Εκείνος είναι ο μόνος που δίνει αληθινή ζωή. 

Αυτήν την ταλαιπωρία τη χρησιμοποιεί ο Θεός, για να μας υπενθυμίσει ότι ο θάνατος δεν είναι η τελευταία λέξη αυτής της ζωής, αλλά μόνο μια προετοιμασία για την αιώνια Βασιλεία του Θεού της αγάπης – του Πατέρα και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος», δήλωσε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος. Ο Σεβασμιώτατος αναρρώνει καλώς στο Κλινικό Κέντρο του Μαυροβουνίου, όπου νοσηλεύεται από τις 6 Οκτωβρίου, αφού επιβεβαιώθηκε ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό.

Το νέο ανακοινωθέν αναφέρει πως ο Μητροπολίτης αναρρώνει με επιτυχία, αισθάνεται καλά και οι γιατροί είναι ικανοποιημένοι από την ανάρρωσή του.

Αφού έλαβε το Ιερό Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, ο Επίσκοπος χαιρέτησε και ευλόγησε όλους όσοι νοιάζονται για την υγεία του, «ζητώντας τους να φροντίσουν την υγεία όλων εκείνων που υποφέρουν, όχι μόνο εδώ στο Μαυροβούνιο αλλά σε όλο τον κόσμο».https://www.orthodoxianewsagency.gr/patriarxeia/patriarxio_serbias/o-theos-edose-ton-koronoio-stin-anthropotita-gia-na-tin-therapeysei/

Ποιος είπε ότι δεν υπάρχουν ακόμη Λεβέντες Ιερείς…

ΡΟΔΟΣ: Η δίωξη σε βάρος του ιερέα της Ρόδου π. Χρήστου Σιάννα ο οποίος επρόκειτο σήμερα να δικαστεί έπαυσε με βάση το νέο ποινικό κώδικα.

Η υπόθεση αφορούσε τα όσα ο ιερέας είχε αναφέρει σε κήρυγμα του κατά τη διάρκεια λειτουργίας, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών τον Ιούνιο του 2018. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, του «Ανταρτοδικείου», «ο ιερέας στις 17 Ιουνίου 2018 όντας θρησκευτικός λειτουργός, κατά την ενάσκηση των έργων του, δημόσια και με την ιδιότητά του προκάλεσε τους πολίτες σε εχθροπάθεια κατά της πολιτειακής εξουσίας και άλλων πολιτών» 

 Η τυπική εξέταση της υπόθεσης έγινε σήμερα το πρωί ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Ρόδου. Από νωρίς έξω από τα δικαστήρια της Ρόδου είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες πιστοί, υποστηρικτές του π. Χρήστου Σιάνννα, εκφράζοντας έτσι με αυτό τον τρόπο την συμπαράστασή τους στο πρόσωπό του. 

 Σε δηλώσεις του ο Παπαχρήστος, ευχαρίστησε τον δικηγόρο του κο Άκη Δημητριάδη, τον Δήμαρχο Ρόδου, άλλους ιερείς, καθώς επίσης και τους πιστούς της ενορίας του που όλο αυτό το διάστημα δεν έλλειψαν από το πλευρό του.

πηγή

ΑΡΧΙΣΕ Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ….. ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ!!! Αποκλειστικό: Το Οικουμενικό Πατριαρχείο απομακρύνει τον Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης Ευάγγελο και τιμωρεί με αργία τον Μεθόδιο.……

=π.Δ…ΟΤΑΝ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΣΥΝΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΩΚΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΠΟΥΝ… <ΑΝΤΕ ΚΑΙ @@@@@ ΗΓΕΣΙΑ ΜΟΥ>……… ΡΕ ΤΟΙΟΥΤΟΙ,, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ, <ΟΥ ΣΥΓΧΩΡΕΙ ΣΥΓΚΑΤΑΒΑΣΙΣ ΕΙΣ ΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ>;;;;

ΣΧ.. Άρνήθηκαν, ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΕΠΡΑΞΑΝ, νά [συμμορφωθούν] μέ τούς κοσμικούς νόμους πού προβλέπουν πολλαπλές λαβίδες καί διαφορετικά ποτήρια γιά τή Θεία Μετάληψη, γιά τήν άντιμετώπιση τής γρίπης, καί διώχθησαν άπό τόν Οίκουμενισμό….

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποφάσισε, την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, την απομάκρυνση του Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης Ευαγγέλου από τη Μητρόπολη Νέας Ιερσέης και τη μετάθεσή του στην πάλαι ποτέ διαλάμψασα Μητρόπολη Σάρδεων στη Μικρά Ασία και όρισε Πατριαρχικό Επίτροπο τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο. Ο κ. Ευάγγελος είχε εκλεγεί Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης στις 12 Απριλίου του 2003. Επίσης, επέβαλλε την ποινή της αργίας στον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο μέχρι τα Χριστούγεννα από κάθε ιεροπραξία, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της Θείας Λειτουργίας.Ακόμα, αποφάσισε την αναστολή του ισχύοντος Συντάγματος της Αρχιεπισκοπής και τη σύνταξη νέου Συντάγματος.

Το ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου έχει ως εξής:«Σήμερον, Πέμπτην, 8ην Οκτωβρίου 2020, τρίτην ημέραν των εργασιών αυτής του τρέχοντος μηνός, η Αγία και Ιερά Σύνοδος ησχολήθη, μεταξύ άλλων, διεξοδικώς με θέματα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και εθεώρησεν εκθέσεις του οικείου Αρχιεπισκόπου Σεβ. κ. Ελπιδοφόρου, έλαβε δε τας εξής αποφάσεις:

α) ανέστειλε την ισχύν του Συντάγματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής με την προοπτικήν συστάσεως μικτής Επιτροπής εξ αντιπροσώπων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Αρχιεπισκοπής προς σύνταξιν νέου τοιούτου.β) επέβαλε τω Σεβ. Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθοδίω την ποινήν της αργίας μέχρι της Εορτής των Χριστουγέννων διά τα εις α υπέπεσε κανονικά παραπτώματα.γ) μετέθεσε τον Σεβ. Μητροπολίτην Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελον εις την Ιεράν Μητρόπολιν Σάρδεων και ώρισε Πατριαρχικόν Επίτροπον εν τη ουτωσί χηρευσάση Επαρχία Νέας Ιερσέης τον Αρχιεπίσκοπον Αμερικής κ. Ελπιδοφόρον.

Εκ της Αρχιγραμματείας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου

8 Οκτωβρίου 2020».Ο «Εθνικός Κήρυκας» πληροφορήθηκε εκ των υστέρων ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο είχε προειδοποιήσει τον Μητροπολίτη Ευάγγελο εδώ και αρκετούς μήνες.Επίσης, πληροφορήθηκε πως μία από τις σοβαρότερες αιτιάσεις για τον Μητροπολίτη Μεθόδιο ήταν πως είχε επιδοθεί σε «τυρεία και φατρία» συγκαλέσας την Επαρχιακή Σύνοδο σε τηλεδιάσκεψη χωρίς τη γνώση του Προέδρου της Συνόδου, ήτοι του Πρώτου, του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, όπως είχε αποκαλύψει ο «Εθνικός Κήρυκας». Η αργία θεωρείται σοβαρή ποινή για έναν ιεράρχη και σηματοδοτεί το μήνυμα ότι οφείλει να σκεφθεί την παραίτησή του.

Μητρόπολη ΣάρδεωνΠολύ νωρίς διαδόθηκε ο Χριστιανισμός στις Σάρδεις καθώς η πόλη αναφέρεται στην Αποκάλυψη του Ιωάννου ως μία των επτά Εκκλησιών της Μικράς Ασίας.

Οι Σάρδεις αναδείχθηκαν σε Μητρόπολη της Επαρχίας Λυδίας. Στη δικαιοδοσία της Μητροπόλεως αυτής, η οποία κατείχε την 6η θέση μεταξύ των Μητροπόλεων του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, ανήκαν περίπου 25 Επισκοπές. Στα μέσα του 14ου αιώνα η περιοχή των Σάρδεων ερημώθηκε και η διοίκηση της Μητροπόλεως δόθηκε στον Μητροπολίτη Φιλαδελφείας.Εφεξής και καθ’ όλη την Οθωμανική περίοδο η Μητρόπολη Σάρδεων παραμένει εντός της Μητροπόλεως Φιλαδελφείας και ακολουθεί την ιστορία της.Μετά τον Μικρασιατικό πόλεμο και την ανταλλαγή των πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, στις 13 Μαρτίου 1924 με απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποκαταστάθηκε στις εν ενεργεία Μητροπόλεις η Μητρόπολη Σάρδεων, η οποία είχε συγχωνευθεί με τη Μητρόπολη Φιλαδελφείας. Στις 17 Οκτωβρίου 1928 δόθηκε στον Μητροπολίτη Σάρδεων ο τίτλος του «υπερτίμου και εξάρχου πάσης Λυδίας» ο δε Μητροπολίτης Φιλαδελφείας περιορίστηκε εφεξής στον τίτλο του «υπερτίμου και εξάρχου Λυδίας».Η Μητρόπολη Σάρδεων περιλαμβάνει τους κατωτέρω οικισμούς (οι οποίοι ανήκαν στη Μητρόπολη Φιλαδελφείας πριν το 1924):

α) Σαλιχλί (Salihli)

β) Πιτσερλί (Biçerli)

γ) Τατάρι (Tatarislâm)δ) Τεπετζίκι (Pazarköy) από τη σημερινή Επαρχία Salihli (Υρκανίδος) του Νομού Manisa (Μαγνησίας).

Τό είδα>>> ΕΔΩ

Ο καρδιολόγος Φαίδων Βόβολης,,, πρός ναυτιλομένους πού πλήττονται από τίς φουρτούνες τού θηρίου τού φόβου …..

Μηνύματα προς ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ….

Αγαπημένοι μου συμπατριώτες,όλοι πια καταλαβαίνετε πως προσπαθούν να σας διχάσουν…

Είστε πιο εύκολος στόχος διαιρεμένοι.

Για εμένα ΔΕΝ υπάρχουν δύο στρατόπεδα.


Υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται,είναι λογικό,ο φόβος έχει μοιραστεί αφειδώς…

Θέλω να σας πω να τους σέβεστε.

Μην διαπληκτίζεστε μαζί τους.

Ο φόβος είναι μεγάλο,δυνατό συναίσθημα.

Πρέπει να τους αφουγκραστείτε.

Το ίδιο θα πω και στους απέναντι ανθρώπους προς όσους έχουν παρει πιο αφοβα αυτή την ίωση·

Μην υιοθετείτε τις φράσεις που έχουν ξεσηκώσει από σχολές ψυχολογικής αυθυποβολής οι κρατούντες αυτή την ώρα τον κόσμο οπως ‘συνωμοσιολόγοι’ή ‘αρνητές της μάσκας ‘…

Δεν υπάρχουν αρνητές ή λάτρεις της μάσκας:

Υπάρχουν ανθρωποι που φοβούνται κι ανθρωποι που δεν φοβούνται..:

είναι ένα λεκτικό εφεύρημα που χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ-και δυστυχώς κάποια κόμματα-για να σας κρατούν χώρια…


Πλέον περνάμε σε άλλα στάδια.

Από εσάς ζητώ να ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ.

Όσο φοβάστε, τόσο η σκέψη σας αδρανεί.

Θέλω να ειστε ψύχραιμοι και να θυμάστε πως στο τέλος μόνον η αλήθεια λάμπει.


Η μεγάλη απειλή για την δημοκρατική μας χώρα,αυτή την ώρα,είναι η φαινομενική απειλή ολοκληρωτικών απόψεων.

Απαγορεύεται η άλλη γνώμη,οποιος δεν συμφωνεί με την κυβέρνηση διώκεται,μια ‘κινεζοποίηση’δηλαδή.


Ασφαλώς και δεν θα το επιτρέψουμε.


Άτομα σαν κι εμένα κατηγορούνται ως ‘υποκινητές ‘και το λένε εκείνοι που χρησιμοποιούν κρατικό χρήμα και ΜΜΕ ακριβώς γιαυτό…!

Εάν ένας μπορεί ..τι να πω..


Όχι..δεν είναι ότι πιστέψατε απλά έναν άνθρωπο ,αλλά η καρδιά και η ψυχή σας έγιναν συνοδοιπόροι του μυαλού,του ενστίκτου και της λογικής σας στη βάρκα της αλήθειας και της ελπίδας…


Θα θελα να μπω για 5 λεπτά στο σπίτι του καθενός από εσάς,να σας μιλήσω,να σας ηρεμήσω.

Επιθυμώ να ξαναγυρίσει η ηρεμία στη σκέψη σας και το χαμόγελό σας.


Θέλουμε όλοι μια Ελλάδα με ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ,με δουλειές για τον κόσμο και ποιότητα ζωής.


Όσοι κι αν ‘ποινικοποιηθούμε’ή μας συμβεί οτιδήποτε,είτε εγώ,είτε οι φίλοι μου ,είτε ο Αντωνιάδης,υπάρχουν πια χιλιάδες άνθρωποι που θα κρατήσουν ΨΗΛΑ την ΕΛΕΥΘΕΡΗ βούληση στη χώρα μας.

Αυτή τη χώρα που υπεραγαπάμε…


ΘΕΛΩ:

Να μην αφήσετε να σκλαβωθεί το πνεύμα σας,μπροστά σ όλην αυτή την παραλογία και να μην γίνει μια ‘παλλακίδα φόβου’…

Θέλω να αντέξετε!


Πηγή : https://m.facebook.com


Ν. Τ.

odysseiatv.blogspot.com

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *