Ο θαλάσσιος πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Ιράν(Βίντεο)

5/5 (2)


Εδώ και τρία χρόνια, ο 13ος Στόλου (Shayetet 13), μια μυστική μονάδα των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ, πραγματοποιεί επιχειρήσεις σαμποτάζ σε ιρανικά πλοία που ταξιδεύουν προς τη Συρία. Χρησιμοποιεί κυρίως νάρκες που συνδέονται με τον στόχο της, αλλά και το τακτικό πυρηνικό όπλο που αργότερα χρησιμοποίησε ενάντια στο λιμάνι της Βηρυτού.

Ο αρχικός στόχος ήταν να βυθιστούν βαριά όπλα πριν φτάσουν στη Λιβανέζικη Χεζμπολάχ μέσω της Συρίας. Τότε ήταν θέμα βύθισης των ιρανικών δεξαμενόπλοιων που τροφοδοτούν τον συριακό πληθυσμό με καύσιμα.

Οι απώλειες του Ιράν κυμαίνονται σχεδόν σε ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Γι ‘αυτό οι Ιρανοί άρχισαν να ανταποκρίνονται στα ισραηλινά πλοία στον Κόλπο τους τελευταίους δύο μήνες.

Αυτός ο ναυτικός πόλεμος, ο οποίος έχει ήδη καταστρέψει ή βυθίσει περισσότερα από 20 πλοία, κρύβεται και από τα δύο κράτη. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης δεν ανέφεραν διαρροή πετρελαίου που προκάλεσε στα ανοικτά της Συρίας

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Στρατηγός Μπένι Γκανζ, σχολίασε το σαμποτάζ ενός ιρανικού δεξαμενόπλοιου στα ανοικτά των ακτών της Ερυθραίας στις 6 Απριλίου 2021: «Η άμυνα δεν είναι αρκετή, πρέπει να διεξάγουμε επιθετικές αποστολές και θα το κάνουμε επίσης δυνατόν.» Αλλά πώς το γεγονός ότι οι Σύριοι μπορούν να ρίχνουν βενζίνη στα αυτοκίνητά τους απειλεί την ασφάλεια του Ισραήλ;

Iran And Israel In The World’s Most Dangerous Game Of Battleship

Israel makes multiple attacks on Iranian shipping

Μόρφου Νεόφυτος~Θα ακούσετε ξαφνικά ότι το Ισραήλ επετέθει στο Ιράν.Αμέσως μετα η πτώση του Ερντογάν

Όταν Ακούσετε ότι χτύπησαν το πυρηνικό πρόγραμμα της Περσίας (Ιράν) Γέρων Θεόδωρος ✝️

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *